Ai putea fi fan Sigma pentru că…

Postat de: F64 F64

Ești fotograf începător și te derutează toate brandurile astea care-ți cam țipă în față să le cumperi sau să le testezi? Ești avansat și nu știi de unde să începi să mai încerci și alt tip de echipamente foto-video? Ei bine, tocmai din aceste motive, ne-am hotărât să facem un fel de ghiduri ale brandurilor foto-video, în speranța că îi vom ajuta pe începători să-și dea seama de ce echipament au nevoie și să le oferim avansaților mai multe alternative pentru experimentele lor creative.

Acum, a venit rândul celor de la Sigma! Așa că haide să citim mai întâi o scurtă descriere și apoi să trecem la obiective!

Nu cu mult timp în urmă, Sigma a început să-și regândească gamele de obiective foto. Motivul principal pentru acest proiect, numit Global Vision, se desfășoară din punctul de vedere al companiei deoarece din ce în ce mai mulți fotografi găsesc dificilă selectarea unui obiectiv fiindcă sunt mult prea multe tipuri disponibile, iar diferențele dintre ele nu sunt definite întotdeauna foarte clar. Drept urmare, compania a decis nu doar să schimbe modul în care design-ul comunică cu posesorul, ci să împartă obiectivele pe categorii concrete. Asta înseamnă că toate obiectivele dintr-o anumită categorie sunt legate de ceva comun. Mai jos regăsești toate categoriile și descrierile lor.

Sigma
(c) Alberto Groșescu

C (Contemporary)

Gama Contemporary este compusă în mare parte, însă nu exclusiv (există și obiective fixe, precum Sigma 30mm f/1.4 MFT) din obiective cu zoom versatile, teleobiective standard, dedicate utilizării zilnice pentru camerele foto APS-C (precum Sigma 18-200mm f/3.5-6.3 OS HSM Macro C). Practic, aceasta este o gamă de buget, este varianta pe care o alegi dacă îți dorești ceva calitativ, versatil și la un preț foarte accesibil.

Sigma
(c) Raluca Antuca

A (Art)

În gama Art vei regăsi cele mai rapide obiective fixe. Producătorii spun că au fost create cu o atenție deosebită acordată opticii pentru performanțe uimitoare. În plus, tot în gama Art mai intră și câteva obiective wide, macro, fisheye și zoom. Un exemplu bun aici ar fi Sigma 18-35mm f/1.8 HSM A.

Sigma
(c) Sebastian Popescu

S (Sport)

Poate este deja de la sine înțeles pentru ce arie a fotografiei au fost concepute obiectivele din gama Sport, vei regăsi în aceasta atât obiective zoom, cât și fixe, special create pentru fotografie sportivă și wildlife. Deja, aici dacă ai în plan să achiziționezi un astfel de obiectiv, trebuie să iei în calcul că prețul devine piperat în unele cazuri, însă viteza acestor obiective îndeplinește toate așteptările.

Sigma
(c) Daniel Penciuc

**EX

Este vechea gamă high-end, similaă cumva gamei L de la Canon sau obiectivelor high-end Nikon, cu inele aurite. S-a renunțat la această gamă, fiind regândită împărțirea menționată mai sus, însă mai găsești câteva pe piață fie noi, fie vechi (resigilate).

Acestea fiind spuse, în ton cu conceptul Sigma, hai să descoperim cele mai bune obiective Sigma, împărțite pe genuri foto. Unele obiective sunt bune pentru mai multe categorii, însă noi le vom menționa doar la una singură, pentru a nu ne repeta.

Cele mai bune obiective Sigma, împărțite pe genuri foto

#1 Obiective dedicate fotografiei sportive și de acțiune

Gama Contemporary

Gama Art

Gama Sport

#2 Natură și wildlife/macro

Gama Contemporary

Gama Art

Gama Sport

Gama EX

Altele

#3 Peisaj

Gama Art

Gama EX

#4 Portret

Gama Art

Gama EX

#5 Călătorie

Gama Contemporary

Gama Art

Gama EX

#6 Nuntă și evenimente