Review Sigma 14mm f/1.8 Art, de Vlad Crihan

Postat de: Vlad Crihan Vlad Crihan

Din când în când apare câte un obiectiv care iese din obișnuit. Un astfel de obiectiv este Sigma 14mm f1.8 Art, care are o diafragmă mai deschisă cu peste un stop față de competiție. Fiind fotograf de eveniment, am considerat că trebuie musai să am acest obiectiv în trusă, dar nu înainte de a-l testa.

Construcție

Calitatea construcției este foarte ridicată, lucru la care mă așteptam având în vedere că mai dețin câteva obiective din seria Art. Inelul de focus este destul de mare și are o prindere foarte bună, iar obiectivul este protejat împotriva intempreriilor. Precum celelalte obiective din seria Art finisajul este de culoare negru mat, având un design foarte modern și elegant.

Sigma 14mm f1.8 Art are însă o greutate destul de ridicată de 1170g, dar având în vedere diafragma de f/1.8 nu am ce să îi reproșez. Spre deosebire de Sigma 135mm f/1.8, este foarte bine echilibrat și spun asta fiindcă este plăcut în utilizare, nu-i simți greutatea.  În schimb, ceea ce trebuie luat în calcul în momentul achiziției este faptul că nu permite montarea unui filtru pe filet.