(c) Raluca Antuca

Ai putea fi fan Canon pentru că…

Ești fotograf începător și te derutează toate brandurile astea care-ți cam țipă în față să le cumperi sau să le testezi? Ești avansat și nu știi de unde să începi să mai încerci și alt tip de echipamente foto-video? Ei bine, tocmai din aceste motive, ne-am hotărât să facem un fel de ghiduri ale brandurilor foto-video, în speranța că îi vom ajuta pe începători să-și dea seama de ce echipament au nevoie și să le oferim avansaților mai multe alternative pentru experimentele lor creative.

Astăzi vorbim despre Canon, așa că haide să citim mai întâi un foarte scurt istoric și apoi să trecem la echipamente!

Canon este un lider mondial în ceea ce priveşte inovaţiile şi soluţiile de redare a imaginii, activând pe piață de peste 50 de ani.

Clienţii beneficiază de produse orientate spre consumatori şi spre profesionişti, inclusiv echipamente fotografice de vârf, imprimante, scannere şi binocluri, precum şi gama avansată de camere digitale şi SLR.

Însă compania nu se rezumă doar la produse, ci oferă o gamă largă de activităţi cunoscute, de la campaniile publicitare până la sponsorizări culturale şi sportive importante, precum şi participarea la evenimente şi expoziţii europene, cel mai cunoscut fiind probabil parteneriatul cu World Press Photo. Canon se implică destul de mult și în România, organizând expoziții, evenimente, prezentări, workshopuri și chiar lansări, pe lângă campanii precum Canon Get Ready for The Season.

Un eveniment interesant a fost cel cu Tatiana Volontir, în cadrul Zilelor Canon, în urmă cu ecva timp, iar dacă citești cu atenție acest articol, vei descoperi și altele!

Camere Canon premiate la TIPA 2018:

Camere Canon premiate la TIPA 2019:

Însă cum în fotografie nu echipamentul este totul, nu înseamnă că trebuie să-ți achiziționezi o cameră ultimul răcnet de anul acesta pentru a te pune pe treabă. Există o sumedenie de echipamente Canon, foarte bune, care au fost premiate în trecut și de care acum poți profita la un preț mai redus.

Cele mai bune aparate foto DSLR în ultimii ani:

Avansați

Începători/Entuziaști

Cele mai bune obiective DSLR din ultimii ani:

Cele mai bune camere foto-video din ultimii ani:

Cele mai bune mirrorless-uri din ultimii ani:

Cele mai bune camere compacte din ultimii ani:

Avansați

Începători

Cele mai bune imprimante foto:

De ce iubesc fanii Canon acest brand?

#1 Creativitate

(c) Mirela Momanu

Îți permite să fii creativ, mai ales dacă ești la început, dispunând de o sumedenie de filtre de efect și posibilitatea de a procesa imaginile din aparat, funcții care te poți juca și din care poți învăța ca începător. De asemenea, echipamentul Canon îți permite să fotografiezi în situații de lumină complicate și diverse.

Să spunem că te tentează fotografia subacvatică în această perioadă. Tot ce trebuie să faci este să îți iei un aparat Canon cu un mod pentru acest gen foto și o husă pentru el. La F64 găsești huse de protecție pentru mai multe tipuri de aparate Canon.

#2 Varietate

(c) Sorin Chineata

Când abia te apuci de fotografiat ai crede că fotografilor avansați le ies fotografiile atât de ușor fiindcă au o mână sigură, care nu tremură. Ei bine, află că acesta nu este un criteriu. Singurul avantaj pe care îl au fotografii experimentați este că știu deja ce fel de echipament să-și cumpere pentru a preveni face față tremurului și mișcărilor. În plus, este de notat faptul că acest brand are un sistem de stabilizare al imaginii foarte bun, care elimină neclaritățile din fotografiile unde n-a fost folosit blițul, iar cu ajutorul modului PowerShot Macro, poți face fotografii foarte îndeaproape fără griji.

Chiar dacă unele dintre compactele Canon sunt destul de mici, echipa de ingineri a companiei a găsit metoda ideală de a îmbina tehnologia avansată într-un corp portabil prin crearea unui now procesor IS (de stabilizare a imaginii).

Cert este că, indiferent că vrei un DSLR, un mirrorless sau o compactă, ai de unde alege, fie că vorbim de schimbarea obiectivelor sau aparatelor, fie că vorbim de imprimate foto sau alte tipuri de echipament, toate acestea le permit fotografilor să practice genuri multiple, de la fotografie de nuntă, la astrofotografie, fine-art ș.a.m.d.

#3 User-friendly

(c) Eugen Brodner

Aparatele Canon sunt destul de intuitive. Este unul dintre principalele motive pentru care oamenii recomandă Canon. Funcțiile sunt ușor de dedus, meniul este prietenos, în așa fel încât să nu stai să cauți setările dorite atât de mult încât să pierzi un cadru.

Apropo de asta, Canon îți permite să setezi ISO chiar și atunci când te afli în plină declanșare. Așa că, dacă vremea se schimbă brusc, de exemplu, n-ai de ce să-ți faci griji.

#4 Viteză

(c) Bogdan Pop

Aparatele foto Canon suny destul de rapide, chiar și atunci când subiectul este în mișcare, urmărind-ul fără prea multe probleme (sigur că modele mai noi se vor descurca mai bine, însă asta nu înseamnă că cele mai vechi nu sunt bune!)

Acoperă mai multe nevoi, pentru mai multe tipuri de fotografi, fie că ești începător, profesionist, că faci fashion, stradă sau fine-art. Sigur găsești ceva ce ți se potrivește!

#5 Raport calitate-preț bun!

(c) Sorin Onisor

Prețurile sunt mai accesibile. Deși în ultima vreme vânzările au mai scăzut și în consecință prețurile au mai crescut, odată cu trendul mirrorless, Canon rămâne unul dintre brandurile care-ți oferă calitate a fotografiilor și filmărilor la un preț decent, plus o mare varietate de obiective foto foarte bune, în așa fel încât să nu duci lipsă orice fel de body ți-ai alege.

Ce fotografi sau alți pasionați foto-video din România au folosit sau folosesc Canon?

Andreea Retinschi, Raluca AntucaCristian BulugeaSorin ChineațăSorin OnișorVali BărbulescuDan Mihai BălănescuAndrei Baciu, Florin Ghioca, Tatiana Volontir.

Te-am convins? Vezi ce produse Canon te așteaptă la F64!

Și descoperă materialele noastre educaționale cu și despre Canon, mai jos:

În primul rând, poate că ți-ar prinde bine sfaturi despre fotografierea unui miting aviatic:

Videoclipuri despre aparatele mirrorless

Review-uri de top Canon

Găsești toate ofertele noastre Canon chiar aici!

Citește articolele noastre despre: Sony, Olympus și Sigma.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.