Ai putea fi fan Olympus pentru că…

Postat de: F64 F64

Ești fotograf începător și te derutează toate brandurile astea care-ți cam țipă în față să le cumperi sau să le testezi? Ești avansat și nu știi de unde să începi să mai încerci și alt tip de echipamente foto-video? Ei bine, tocmai din aceste motive, ne-am hotărât să facem un fel de ghiduri ale brandurilor foto-video, în speranța că îi vom ajuta pe începători să-și dea seama de ce echipament au nevoie și să le oferim avansaților mai multe alternative pentru experimentele lor creative.

A venit rândul să scriem despre Olympus, așa că haide să citim mai întâi un foarte scurt istoric și apoi să trecem la echipamente!

Începând cu anul 1919, Olympus este brandul care livrează soluții inovative pentru sistemele medicale, camere digitale și știință. Produsele lor au fost premiate în mai multe rânduri, fie că vorbim despre instrumentele pentru detectarea, prevenirea și vindecarea afecțiunilor, cele necesare în cercetarea științifică și până la cele folosite la a documenta viața într-un mod artistic și liber.

În ceea ce privește domeniul foto-video, Olympus se concentrează pe: aparate foto, obiective foto, și instrumente audio precum recorderele digitale, pentru a o oferi o varietate de posibilități de a capta momentele cele mai importante. Brandul are o lungă istorie de combinare a tehnologiei inovative cu utilitatea și design-ul execelent. Exemple pentru acest lucru ar fi seriile de camere mirrorless OM-D și PEN și obiectivele M.Zuiko. Pe lângă acestea, mai există și gama Tough the camere compacte. Compania mulțumește așteptările fotografilor prin camere performante, design compact și portabilitate datorită greutății scăzute.

Am menționat mai sus câteva serii cheie ale brandului, acum însă să trecem la cele mai bune dintre ele în ultimii ani: