Sigma anunță primul obiectiv cu zoom mirrorless full-frame F/1.8 din lume

SIGMA 28-45mm F1.8 DG DN | Art este primul obiectiv zoom full-frame din lume cu o diafragmă maximă constantă de F1.8, oferind claritate și precizie comparabile cu cele ale unui obiectiv fix.

Deja un pionier al obiectivelor unice cu zoom și deschidere mare, inclusiv al SIGMA 18-35mm F1.8 DC HSM | Art și SIGMA 24-35mm F2 DG HSM | Art, SIGMA lansează un nou obiectiv rapid, portabil și versatil în seria sa Art. Pe lângă luminozitatea fără precedent, SIGMA 28-45mm F1.8 DG DN | Art oferă claritate și precizie pe întreaga gamă de zoom, comparabile cu cele ale unui obiectiv fix.

De asemenea, echipat cu AF rapid și precis și operabilitate superioară, acest nou design inovator deschide o nouă pagină în istoria obiectivelor zoom și a posibilităților creative. Este un obiectiv care va inspira utilizatorii video full-frame, oferind în același timp versatilitate fără egal fotografilor iubitori de obiective fixe.

Sigma 24-70mm F2.8 DG DN MK2 Obiectiv Foto Mirrorless Montura Sony

Sigma 24-70mm F2.8 DG DN MK2 Obiectiv Foto Mirrorless Montura L

Primul obiectiv zoom full-frame din lume cu diafragmă maximă F1.8

SIGMA a dezvoltat cu succes primul obiectiv cu zoom full-frame din lume cu o deschidere maximă de F1.8. SIGMA 28-45mm F1.8 DG DN | Art încorporează un mecanism intern de zoom, o distanță minimă de focalizare de 30 cm pe toată gama de zoom și o dimensiune a filtrului de φ82 mm. În pofida setului de caracteristici avansate, obiectivul cântărește mai puțin de 1 kg, ceea ce îl face o opțiune portabilă și versatilă fie pentru filmarea din mâna, fie în configurație cu un gimbal sau rig.

Diafragma maximă constantă de F1.8

Odată un privilegiu rezervat doar obiectivelor prime, diafragma maximă F1.8 permite utilizatorilor de camere full-frame să fotografieze din mână în condiții de lumină scăzută și să obțină un bokeh frumos, bucurându-se în același timp de flexibilitatea unui zoom. Această realizare optică unică a fost creată prin experiența acumulată în designul optic și tehnologia avansată de producție a SIGMA la singura sa bază de producție din Aizu, Japonia.

Zoom intern practic și stabil

Folosind un mecanism de zoom intern, lungimea totală a obiectivului rămâne constantă atunci când se schimbă distanța focală sau distanța de focalizare. Prin această facilitate obiectivul este ușor de utilizat la fotografierea din mână, foarte stabil când este montat pe un trepied sau gimbal și mai rezistent la praf și contaminare cu apă.

Focalizare constantă la distanțe mici

Distanța minimă de focalizare este constantă de 30cm pe întreaga gamă de zoom, cu un raport de mărire maxim de 1:4 la capătul tele, oferind capacități excelente de fotografiere de aproape. Pe lângă oferirea unei focalizări precise în spații restrânse, obiectivul poate fi utilizat aproape de un subiect fără a afecta claritatea atunci când se folosește zoomul.

Construcție premium la o greutate mai mică

În mod normal, un zoom atât de luminos ar trebui să fie mare și greu, dar în timp ce rigiditatea și durabilitatea obiectivului protejează designul său optic sofisticat, greutatea este de sub 1kg. În plus, acest instrument fotografic de încredere folosește o dimensiune versatilă a filtrului de φ82mm, fără a compromite portabilitatea sau utilitatea.

Performanță optică excelentă, comparabilă cu cea a unui obiectiv fix

Cu fiecare aberație optică corectată meticulos pe întreaga gamă de zoom, SIGMA 28-45mm F1.8 DG DN | Art rivalizează și mai mult cu obiectivele fixe în ceea ce privește claritatea și definiția. Datorită straturilor de corecție inovatoare, obiectivul produce imagini clare chiar și în medii cu iluminare din spate, în timp ce efectul de “focus breathing” este suprimat complet, aducând putere expresivă realizatorilor de filme și fotografilor.

Apogeul calității optice într-un zoom

Prin aranjarea eficientă a celor 5 elemente SLD și a celor 3 elemente asferice, aberațiile sunt corectate riguros. Aberația cromatică axială, care este deosebit de vizibilă la obiectivele cu deschidere mare, a fost complet suprimată, iar obiectivul oferă imagini clare cu culori bogate, precum și detalii redate precis și un bokeh-ul mare și unifor .

Suprimarea efectului de “focus breathing”

Când utilizați obiective obișnuite, unghiul de cuprindere se poate schimba pe măsură ce focalizarea se mută de la distanța minimă la infinit, afectând compoziția precisă. Cu SIGMA 28-45mm F1.8 DG DN | Art acest efect este suprimat, permițând obținerea unor scene naturale de focalizare atunci când filmați.

Efect minim de flare si “ghosting”

Flare-ul și ghosting-ul, care reduc calitatea imaginii, au fost în mare măsură eliminate folosind tehnologia avansată de simulare, asigurând ca obiectivul să ofere rezultate bogate, cu contrast ridicat în toate condițiile. În plus, pentru a menține efectul de flare și ghosting la minimum, obiectivul folosește acoperirea nanoporoasă și super multi-stratul de la SIGMA, producând o rezistență superioară la iluminarea din spate și permițând imagini clare și saturate în toate condițiile de iluminare.

Viteză AF de mare viteză și caracteristici inovatoare

SIGMA 28-45mm F1.8 DG DN | Art oferă o gamă largă de caracteristici profesionale la fel de impresionante precum performanțele sale optice remarcabile. Cu AF de mare viteză și adaptabil, o structură durabilă rezistentă la intemperii, un inel de diafragmă care poate fi operat cu click sau fluent, focalizare manuală lină și butoane AFL, toate caracteristicile se combină pentru a crea un instrument fotografic versatil, capabil să răspundă la orice situație.

Focalizare mai rapidă cu un motor liniar

Mecanismul AF al obiectivului folosește un HLA (actuator liniar cu răspuns ridicat) pentru a combina viteza accelerată de focalizare cu o precizie rafinată. Și pentru că motorul este aproape silențios, permite înregistrarea video fără zgomot.

Focalizare manuală precisă și confortabilă

Pentru a oferi o focalizare manuală delicată și precisă, obiectivul folosește un inel de focalizare “by-wire” cu setare optimă a cuplului și un unghi de rotație reglabil între 90° și 720°*. Acest lucru le permite videografilor să focalizeze fără probleme, iar fotografilor să focalizeze manual cu o precizie remarcabilă.

Rafinarea inelului de diafragmă

Obiectivul este echipat cu un inel de diafragmă, precum și cu un comutator de clic și un comutator de blocare a inelului de diafragmă, permițând operarea diafragmei potrivite pentru diferite situații.

Echipat cu două butoane AFL

Situate în lateral și deasupra obiectivului, două butoane AFL personalizabile* pot fi operate cu ușurință în poziții de fotografiere orizontale sau verticale.

Construit pentru a rezista la intemperii

În plus, față de un corp rezistent la praf și stropire*, suprafața frontală a obiectivului este acoperită cu un strat protector împotriva apei si uleiului, astfel încât să poată fi utilizat în siguranță chiar și în medii dure.

Include parasolar de tip petala cu blocare

Este inclus un parasolar de tip petală împotriva luminii puternice. Are un mecanism de blocare pentru atașare sigură și poate fi inversat pentru o depozitare comodă și facilă.

Scrie-ne în comentarii părerea ta despre noul obiectiv lansat de Sigma

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.