Sigma lansează obiectivul 24-70mm F2.8 DG DN II pentru Sony și Panasonic

Un clasic perfecționat: Sigma 24-70mm F2.8 Art a evoluat la toate nivelurile: performanță, funcționalitate și portabilitate.

SIGMA 24-70mm F2.8 DG DN II | Art este obiectivul emblematic al SIGMA, care a evoluat semnificativ față de modelul anterior prin încorporarea celor mai avansate tehnologii disponibile de la SIGMA, de la proiectare la producție. 

Comparativ cu precedentul SIGMA 24-70mm F2.8 DG DN | Art, SIGMA 24-70mm F2.8 DG DN II | Art a îmbunătățit puterea de rezoluție pe întreaga gamă de zoom și beneficiază, de asemenea, de îmbunătățiri funcționale, cum ar fi adăugarea unui inel de diafragmă și AF de mare viteză cu un motor AF reproiectat, HLA (Actuator liniar cu răspuns ridicat). 

Obiectivul este cu aproximativ 7% mai mic și cu 10% mai ușor. Acest zoom Art 24-70 mm F2.8 este un instrument versatil și de înaltă performanță care îi va ajuta pe fotografii și realizatorii de clipuri să-și dezlănțuie potențialul creativ.



Sigma 24-70mm F2.8 DG DN MK2 Obiectiv Foto Mirrorless Montura Sony

Sigma 24-70mm F2.8 DG DN MK2 Obiectiv Foto Mirrorless Montura L

Performanță de redare demnă de numele emblematic

SIGMA 24-70mm F2.8 DG DN II | Art este succesorul modelului SIGMA 24-70mm F2.8 DG DN | Art, care este cunoscut pentru performanța sa optică ridicată, ce a îmbunătățit considerabil rezoluția pe toată gama de zoom. Obiectivul are o claritate ridicată pe întreaga imagine de la deschiderea sa maximă, chiar și la camerele de înaltă rezoluție.

Concentrându-se pe îmbunătățirea performanței de randare, luminozitatea F2.8 produce un efect bokeh intens și frumos și permite utilizatorilor să experimenteze puterea unui obiectiv emblematic în toate tipurile de expresii vizuale. Pe lângă capacitatea avansată de redare a prim planurilor și rezistența la flare și “ghosting”, obiectivul este conceput pentru a minimiza  efectul de “focus breathing” , oferind imagini ideale în orice situație.

Performanță optică ridicată pe întreaga imagine și gamă de zoom

Designul optic al obiectivului include 6 elemente de sticlă FLD, 2 elemente de sticlă SLD și 5 elemente de lentile asferice pentru a suprima complet diferitele aberații pe întreaga gamă de zoom. În special, flare-ul de comă sagitală a fost bine controlat pentru a obține o rezoluție constant ridicată până la periferia imaginii. Prin corectarea eficientă a aberației cromatice laterale, se pot obține imagini de înaltă rezoluție, redate frumos, fără linii de culoare.

Încorporează 5 lentile asferice

Utilizarea a 5 lentile asferice de înaltă precizie permite atât performanțe optice ridicate cu corectarea la minim a aberațiilor, cât și un design optic compact. În unica bază de producție a SIGMA, tehnologia de turnare asferică de ultra-înaltă precizie a fabricii Aizu face posibilă producerea lentilelor asferice subțiri, foarte polarizate, care sunt esențiale pentru construcția acestui obiectiv. Acest lucru a adus un grad mai mare de libertate în designul optic.

Capacitate excelentă de redare a prim planurilor

Obiectivul are o capacitate excelentă de redare a prim planurilor, cu o distanță minimă de focalizare de 17 cm / 6,7 inchi. la capătul larg și un raport de mărire maxim de 1:2,7. Acestă caracteristică este utilă atunci când compuneți fotografii în prim plan ale unui subiect sau când fotografiați în spații înguste unde este dificil să obțineți o distanță bună de subiect.

Proiectat pentru a minimiza flare și “ghosting-ul”

Flare-ul și “ghosting-ul”, care reduc calitatea imaginii, au fost în mare măsură eliminate folosind tehnologia avansată de simulare, asigurând ca obiectivul să ofere rezultate excelente, cu contrast ridicat în toate condițiile. În plus, straturile nano poros și multi-strat au fost aplicate pentru a ajuta la suprimarea eficientă a flare-ului și a pierderii de contrast . Rezistența ridicată la iluminare de fundal permite imagini clare și cu contrast ridicat în orice condiții de iluminare.

Efect de “focus breathing” minim

Obiectivul fost proiectat pentru a suprima efectul de “focus breathing”. Modificarea unghiului de cuprindere din cauza deplasării focalizării pe întreaga gamă de zoom este redusă la minimum, creând o focalizare cu aspect natural la înregistrarea video.

Portabilitate îmbunătățită și set extins de caracteristici

SIGMA 50mm F1.2 DG DN | Art a fost conceput punând accent pe rezoluția înaltă de la diafragma maximă și pe toată plaja de focalizare, de la distanța minimă la infinit, precum și pe bokeh-ul intens și expresiv.  Contrastul dintre suprafața clară din focus și efectul bokeh ce se contopesc, crează un efect tridimensional datorită diafragmei F1.2. În plus, diafragma cu 13 lamele oferă un bokeh pictural și plăcut. Efectul de “focus breathing” este foarte bine controlat, dând posibilitatea și celor ce filmează să se bucure pe deplin de un obiectiv cu diafragma de f1.2.

Corpul obiectivului SIGMA 24-70mm F2.8 DG DN II | Art este cu aproximativ 7% mai mic ca dimensiune și cu 10% mai ușor decât modelul anterior, îmbunătățind în același timp operabilitatea prin adăugarea unui inel de diafragma și a două butoane AFL. În pofida reducerii dimensiunilor și a caracteristicilor adăugate, obiectivul menține renumita calitate excelentă a construcției SIGMA, cu construcția fără compromisuri și robustă, așteptată de la un instrument fotografic profesional.

Dimensiune portabilă

În timp ce numărul de elemente de lentile utilizate în construcția internă este același cu cel al modelului anterior, lungimea totală a fost scurtată datorită unui design optic avansat. În plus, designul mecanic mai eficient a condus la un corp extrem de portabil, cu un diametru maxim de 87,8 mm / 3,5 inchi, lungime de 120,2 mm / 4,7 inchi și o greutate de 745 g / 26,3 oz.* 

Calitate excelentă a construcției

Deși s-a urmărit reducerea dimensiunii și a greutății obiectivului, s-a ales utilizarea pieselor metalice pentru unitatea de extensie a zoomului și a altor componente, precum și o structură internă robustă. Această abordare asigură rigiditate în timpul utilizării, fie că se operează inelul de diafragmă, se apasă butoanele sau se transportă obiectivul. Designul pune accent pe durabilitatea și fiabilitatea obiectivului ca instrument, calități care nu pot fi obținute doar prin construirea unui corp compact și ușor.

Echipat cu un inel de diafragmă

Obiectivul este echipat cu un inel de diafragmă, precum și cu un comutator de clic și un comutator de blocare, permițând operarea diafragmei potrivite pentru diferite situații de fotografiere.

Echipat cu două butoane AFL

Obiectivul este echipat cu două butoane AFL*, cărora le pot fi atribuite o serie de funcții din meniul camerelor selectate, modelul curent având cu un buton în plus față de modelul anterior. În plus, butonul suplimentar a fost poziționat în partea de sus pentru a facilita operarea butonului atunci când camera este ținută în orientare verticală.

O multitudine de funcții, inclusiv autofocus de mare viteză

Pe lângă AF de mare viteză cu HLA (Actuator liniar cu răspuns ridicat), SIGMA 24-70mm F2.8 DG DN II | Art are o gamă completă de caracteristici, inclusiv rezistență la intemperii, are o structură rezistentă la praf și stropire* și un strat rezistent la apă și ulei, precum și un comutator de blocare a zoom-ului. Obiectivul oferă cele mai bune rezultate posibile în fiecare situație de fotografiere.

Motor liniar HLA (High Response Linear Actuator)

Obiectivul încorporează un motor liniar HLA (Actuator liniar cu răspuns ridicat) pentru modulul AF.  Acest nou modul HLA face ca viteza maximă de deplasare să fie de cel puțin trei ori mai rapidă decât modelul anterior*, asigurând o fotografiere AF receptivă.

Structură rezistentă la praf și stropire și strat rezistent la apă și ulei

Pe lângă o structură rezistentă la praf și stropire, elementul frontal al obiectivului are un strat care respinge apa și uleiul, permițând utilizatorilor să fotografieze fără griji chiar și în medii dificile în aer liber.

Echipat cu un comutator de blocare a zoom-ului la capătul larg

Obiectivul este echipat cu un comutator de blocare a zoomului care blochează obiectivul la capătul larg și împiedică extinderea neintenționată a cilindrului sub propria greutate . Blocarea poate fi eliberată nu numai de comutator, ci și prin operarea zoom, permițând gestionarea flexibilă chiar și a fotografierii neașteptate.

Parasolar de tip petală cu piedică

Este furnizat un parasolar  în formă de petală. Este prevăzut un mecanism de blocare pentru o fixare sigură.

Tu ce părere ai de noul obiectivele lansate de Sigma? Scrie-ne în comentarii!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.