Pregătește-te pentru un Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Ouă decorate cât mai frumos, drob, pască, sarmale, cozonac în atât de puțin timp, așa că odată puse toate pe masă trebuie să imortalizezi strălucirea cozonacului dată de ultimul strat de ou sau sarmalele suculente. Aici venim noi în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște. 

1. Joacă-te cu tot ce ai, mai ales cu creativitatea

Poate că aceste momente nu te-au prins cu echipamentul pe care ți-l doreai, dar asta nu înseamnă o limitare a creativității, ci dimpotrivă. Descoperă noi capabilități ale echipamentului tău, joacă-te cu lumini și umbre și încearcă să faci fotografii creative, amuzante sau cum îți plac ție. 

Nu trebuie să fii cel priceput bucătar ca să ai niște imagini de Paște reușite. Spre exemplu, ai putea lua cadourile dulci primite și le-ai putea decora puțin. Ce e mai delicios decât un ou de ciocolată frumos decorat? 

Așteptăm să ne trimiți și tu ce fotografii creative ai făcut de Paște!

2. Fotografiile making-of sunt cele mai haioase

De cele mai multe ori, masa de Paște presupune implicarea tuturor membrilor familiei. Cei mici sunt mai mult decât fericiți să picteze ouăle sau să ajute în lucrurile pe care le fac adulții. Acum, poate mai mult ca niciodată, e momentul perfect să îi implici și să îi lași să te ajute. Cât cei mici se implică în task-urile date, nu uitați să le faceți o fotografie care să arate cât mai bine ce sarcină avea copilul sau ce lucruri ați făcut împreună.

Printre ideile simplu de realizat este o fotografie a copilului în care pictează ouăle de Paște. Ai putea să încerci să surprinzi atât chipul său concentrat sau doar acțiunea pe care o face. Cu cât cei mici sunt mai concentrați, cu atât o să iasă o fotografie mai reușită de care o să vă amuzați peste ceva timp. 

3. Creează o poveste pentru fotografii

Fotografia care nu spune o poveste nu are valoare așa că gândește-te la ceea ce fotografiezi și felul în care îi poți spune povestea cât mai creativ sau mai explicit. Noi ne-am gândit la câteva feluri în care poți fotografia cozonacul de Paște. 

Dacă în casa ta se va pregăti un cozonac încearcă să surprinzi momentele în care acesta prinde formă și câteva dintre ingredientele folosite. Odată pregătit și scos de la rumenit, ai putea să îl pui pe lângă alte preparate de Paște care să ilustreze povestea cozonacului. 

Suntem siguri că timpul petrecut acasă îți va aduce multe idei.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.