Sigma lansează două obiective noi: 500mm F5.6 și 15mm F1.4 Fisheye

Noile obiective lansate de Sigma oferă imagini clare, detaliate și menite să ofere o experiență de fotografiere complet nouă.

SIGMA 500mm F5.6 DG DN OS: Monturile Sony E și Panasonic L-Mount

Sigma 500mm F5.6 DG DN OS Sports Obiectiv Foto Mirrorless Montura E

Sigma 500mm F5.6 DG DN OS Sports Obiectiv Foto Mirrorless Montura L

SIGMA 500mm F5.6 DG DN OS | Sports este un ultra-teleobiectiv exclusiv pentru camerele mirrorless, ce are o distanță focală de 500 mm și o calitate remarcabilă a imaginii într-un corp incredibil de compact și ușor. Prin încorporarea mai multor elemente exclusive de sticlă cu diametru mare, cu dispersie scăzută, care sunt dificil de prelucrat, SIGMA a reușit să reducă în mod semnificativ construcția obiectivului fără a utiliza elemente optice difractive. 

În același timp, obiectivul a atins o capacitate mare de rezoluție, ce este pe măsura așteptărilor de la un obiectiv fix de 500 mm. Corpul obiectivului, compus în principal din părți din plastic de înaltă precizie, are o calitate excelentă a construcției și rezistență la intemperii, inclusiv o structură rezistentă la praf și stropire * , în pofida dimensiunii sale compacte. 

Cu o capacitate de expresie artistică ridicată și dimensiunea incredibil de compactă pentru distanța sa focală, SIGMA 500mm F5.6 DG DN OS | Sports oferă o experiență fotografică complet nouă pentru fotografia wild life, aviație, sport și pentru alte tipuri de fotografie cu mișcare rapidă.

Perfect pentru fotografierea din mâna, un obiectiv de 500 mm cu performanțe optice de neegalat

Cel mai recent design optic ce folosește elemente exclusive din sticlă cu dispersie scăzută, a reușit să obțină atât o construcție extrem de compactă, cât și performanțe optice ridicate cu o corecție excelentă a aberațiilor. Pe lângă dimensiunea redusă ce permite fotografierea confortabilă din mâna, obiectivul dispune și de AF de mare viteză cu motorul HLA (Mecanism de acționare liniar cu răspuns ridicat) și algoritm de stabilizare optică OS2.

Performanță optică ridicată și construcție compactă a obiectivului

Cel mai recent design optic a reușit să reducă semnificativ sistemul optic pentru un ultra-teleobiectiv de 500 mm. Prin utilizarea elementelor convexe exclusive cu dispersie redusă în partea din față , obiectivul oferă atât o capacitate mare de corectare a aberațiilor, cât și o lungime totală mai scurtă. 

Nivelul înalt al tehnologiei de producție din unica fabrica SIGMA, fabrica Aizu, oferă precizia înată necesară pentru prelucrarea elementelor exclusive din sticlă cu dispersie redusă, importantă pentru obiectivele cu diafragma deschisă . Obiectivul are o corecție excelentă a tuturor aberațiilor, în special a aberației cromatice axiale, care nu poate fi corectată de corpul camerei, asigurând o rezoluție ridicată și stabilă de la centru până la periferia imaginii.

Rezistență excelentă la lumina din spate

SIGMA 500mm F5.6 DG DN OS | Sports folosește lentile de refracție în sistemul său optic pentru a preveni efectul de flare și ghosting, avantaje ce sunt caracteristice elementelor optice difractive, permițând imagini clare și cu contrast chiar și în condiții de iluminare din spate sau când o sursă de lumină este inclusă în imagine. În plus, au fost luate măsuri împotriva tuturor condițiilor de lumină incidentă, bazate pe tehnologia de simulare de ultimă generație.

AF de mare viteză cu un motor liniar HLA – High response linear actuator

Pentru focalizare este utilizat un motor liniar HLA (Mecanism de acționare liniar cu răspuns ridicat), care se caracterizează prin precizia sa ridicată de acționare, datorită controlului electronic avansat, precum și pentru silentiozitate. Motorul HLA permite focalizarea automată rapidă și precisă chiar și în fotografia ultra-tele, cum este cea pentru sport sau păsări, unde este necesară o focalizare extrem de precisă.

Algoritm OS2  pentru stabilizarea de imagine

Cel mai recent algoritm de stabilizare optică OS2 oferă un efect remarcabil de stabilizare a imaginii de 5,0 trepte * . Obiectivul este echipat cu două moduri OS: Modul 1 este potrivit pentru fotografierea generală, iar Modul 2 este ideal pentru fotografii de tip “ panning” pt sporturilor cu motor sau ale altor sporturi. În Modul 2, sistemul de operare inteligent al SIGMA, un algoritm special conceput pentru fotografiile “panning”, permite stabilizarea eficientă a imaginii chiar și atunci când camera este mișcată pe verticală sau în diagonală, indiferent de orientarea orizontală și verticală. Acest aspect asigură că mișcarea subiectului poate fi captată fără a pierde efectul de fotografiere “panning”.

Compact, ușor și o calitate excelentă a construcției

Corpul obiectivului a fost proiectat pentru a fi mic și ușor, în conformitate cu sistemul optic, care a fost realizat mult mai compact. Nu numai că obiectivul permite o fotografierea ușoară și facilă din mână, dar are și rezistență la intemperii conform specificațiilor liniei Sports și calitatea excelentă a construcției de care SIGMA se mândrește, în ceea ce privește textura și fiabilitatea de funcționare a fiecărui inel și control.

TSC * de înaltă precizie ce permite atât performanță ridicată, cât și design compact și ușor

Pentru a obține un corp atât de compact, ușor și robust, materiale precum TSC (Thermally Stable Composite) și magneziu au fost folosite în locuri adecvate. În special, producția unei piese TSC mari pentru componentele funcționale interne, precum și pentru cele externe, pentru a reduce dimensiunea și greutatea obiectivului, sunt fabricate cu precizie la nivel de microni și au, de asemenea, un finisaj elegant care conferă obiectivului senzația sa premium. 

Tehnologia sofisticată de procesare și prelucrare a fabricii Aizu, unica bază de producție a SIGMA din Japonia, oferă o precizie ridicată de producție și asigură performanța și durabilitatea înaltă a obiectivului.

Specificațiile liniei SPORTS privind rezistența la intemperii

Montura, inelul de focalizare manuală, comutatoarele și conexiunile exterioare sunt toate rezistente la praf și stropire, pentru a preveni pătrunderea prafului și murdăriei în obiectiv. În plus, elementul frontal al obiectivului are o acoperire care respinge apa și uleiul, pentru a facilita întreținerea atunci când picăturile de apă sau praful aderă la lentilă.

Parasolar rezistent inclus

Este inclus un parasolar exclusiv de tip capac, ușor, de înaltă rezistență, fabricat din TSC. Vârful parasolarului este cauciucat pentru a proteja lentila de abraziune și zgârieturi cauzate de plasarea obiectivului cu susul în jos.

Algoritm OS2  pentru stabilizarea de imagine

Cel mai recent algoritm de stabilizare optică OS2 oferă un efect remarcabil de stabilizare a imaginii de 5,0 trepte * . Obiectivul este echipat cu două moduri OS: Modul 1 este potrivit pentru fotografierea generală, iar Modul 2 este ideal pentru fotografii de tip “ panning” pt sporturilor cu motor sau ale altor sporturi. În Modul 2, sistemul de operare inteligent al SIGMA, un algoritm special conceput pentru fotografiile “panning”, permite stabilizarea eficientă a imaginii chiar și atunci când camera este mișcată pe verticală sau în diagonală, indiferent de orientarea orizontală și verticală. Acest aspect asigură că mișcarea subiectului poate fi captată fără a pierde efectul de fotografiere “panning”.

O multitudine de funcții ce susțin fotografierea într-o varietate de situații.

SIGMA 500mm F5.6 DG DN OS | Sports este echipat cu o gamă completă de funcții, inclusiv un inel de diafragmă și trei butoane AFL * gata să  fie atribuite funcțiilor preferate folosind camera. Versiunea L-Mount este, de asemenea, compatibilă cu teleconvertoarele SIGMA pentru fotografierea cu AF la distanțe focale ultra-teleobiectiv de până la 1.000 mm.

Gamă completă de funcții personalizabile

Echipat cu un comutator de limitare a focalizării, obiectivul permite utilizatorilor să limiteze intervalul de focalizare în timpul AF atunci când este necesar, permițând o focalizare rapidă și precisă. În plus, obiectivul are trei butoane AFL care pot fi alocate unei game de funcții prin meniul camerelor selectate. 

Butoanele AFL sunt ușor de utilizat, indiferent de modul în care este orientată camera și fac accesarea setărilor importante rapidă și ușoară. Pentru versiunea L-Mount, SIGMA USB DOCK UD-11 poate fi folosit pentru a seta funcționarea sistemului de operare sau intervalul de limitare a focalizării pentru comutatorul Mod personalizat * .

Echipat cu un inel de diafragmă

Pe lângă un inel de diafragmă, obiectivul este echipat și cu un comutator de clic pt inelul de diafragmă și un comutator de blocare a inelului de diafragmă, permițând operarea diafragmei potrivite pt fotografiere.

Pacuta trepied detașabilă

Placuta trepiedului ușoară și robustă din aliaj de magneziu este compatibilă cu Arca -Swiss. Placuta detașabilă vine cu un inel care se fixează în poziție la intervale de 90°.

Teleconvertor pentru L-Mount (1.4x / 2.0x)

Versiunea L-Mount a obiectivului este compatibilă cu SIGMA TELE CONVERTER TC-1411 (1,4x) și TC-2011 (2,0x). Folosind un teleconvertor, distanța focală poate fi multiplicată cu 1,4x și chiar cu 2x, pentru fotografierea cu AF activ la distanțe focale ultra-tele de până la 1.000 mm.

SIGMA 15mm F1.4 Fisheye: Monturile Sony E și Panasonic L-Mount

Sigma 15mm F1.4 DG DN OS Obiectiv Foto Mirrorless Fisheye Montura Sony E

Sigma 15mm F1.4 DG DN OS Obiectiv Foto Mirrorless Fisheye Montura L

Primul obiectiv interschimbabil “diagonal fisheye” F1.4 din lume pentru full frame. Rezoluție incredibilă ce combate prejudecatiile convenționale despre obiectivele fisheye. 

Prin dezvoltarea unui obiectiv fisheye cu un unghi ultra-larg și o distorsiune puternică de tip “ochi de pește”, SIGMA a atins un nivel complet nou de potențial artistic, realizând prima combinație din lume oferind un obiectiv fisheye cu diafragmă F1.4 și cu o putere de rezoluție remarcabilă pe întreaga imagine. 

În ceea ce privește performanța optică, SIGMA 15mm F1.4 DG DN DIAGONAL FISHEYE | Art a obținut o reproducere excelentă a imaginii și o rezoluție înaltă prin corectarea diferitelor aberații, în special aberația optică comă sagitală. 

Obiectivul poate fi utilizat cu succes și în astrofotografie, ce necesită o performanță deosebit de înaltă începând de la diafragme deschise. Spre deosebire de obiectivele fisheye convenționale, SIGMA 15mm F1.4 DG DN DIAGONAL FISHEYE | Art este excepțional de clar pe  întregul unghi de cuprindere de 180° și oferă o deschidere luminoasă a diafragmei de F1.4, făcându-l perfect pentru o gamă largă de aplicații, inclusiv astrofotografie, peisaje și arhitectură. Puterea expresivă a acestui nou obiectiv full-frame mirrorless deschide o multitudine de posibilități creative în fotografia cu unghi larg.

Rezoluție incredibilă ce combate preconcepțiile convenționale despre obiectivele fisheye.

Cel mai recent design optic corectează temeinic fiecare tip de aberație optică. Acest obiectiv diagonal fisheye are expresivitatea unică a unui obiectiv cu “ochi de pește” și rezoluție înaltă pe întreaga imagine, chiar și de la diafragmă larg deschisă. Performanța obiectivului este garantată de o verificare amănunțită cu sistemul de măsurare MTF proprietar SIGMA.

Chiar de la diafragme deschise, oferă o rezoluție și o reproducere clară a imagini de la la un capăt la celălalt

Obiectivul constă din 21 de elemente în 15 grupuri, incluzând 4 elemente FLD și 3 elemente cu dispersie scazuta SLD și 2 elemente cu lentile asferice. Prin corectarea aberatiei de tip comă sagitală și a altor aberații optice, obiectivul poate reproduce cu precizie punctele de lumină strălucitoare pe întregul cadru chiar și la diafragma deschisă de f1.4, făcându-l ideal pentru astrofotografie.

Obiectiv “diagonal fisheye” cu unghi de cuprindere de 180°

Efectul puternic de distorsiune, care este specific obiectivelor “ochi de pește”, oferă utilizatorilor bucuria de a experimenta modul unic de a pune în evidenta subiectul într-un unghi de cuprindere de 180°.  În plus, SIGMA 15mm F1.4 DG DN DIAGONAL FISHEYE | Art este proiectat conform standardele stricte de performanță ale liniei Art.

În plus, toate obiectivele sunt inspectate cu sistemul de măsurare MTF proprietar SIGMA. Puterea unică de expresie a acestui nou obiectiv fisheye, care combină un unghi de cuprindere incredibil de 180° cu o rezoluție optică foarte înaltă, oferă un potențial artistic desăvârșit, cu mult peste obiectivele fisheye obișnuite.

Proiectat pentru a minimiza efectul de flare și ghosting

Pentru a preveni efectul de flare și ghosting, care reduc calitatea imaginii, obiectivul a fost proiectat să facă față tuturor condițiilor de lumină puternică, pe baza tehnologiei de simulare de ultimă generație. Rezistența ridicată la iluminare din spate, permite realizarea de imagini clare și cu contrast în orice condiții.

Un obiectiv nou ce completează seria Art F1.4, creată meticulos pentru astrofotografie

SIGMA 15mm F1.4 DG DN DIAGONAL FISHEYE | Art oferă numeroase funcții pentru a susține astrofotografia. Odată cu introducerea acestui obiectiv, SIGMA are acum patru obiective cu unghi larg F1.4, cu funcții special concepute pentru astrofotografie, 14 mm, 20 mm și 24 mm. Atât în ceea ce privește gama, cât și funcționalitatea, SIGMA îți oferă toate atuurile necesare pentru a te bucura de fotografierea cerului înstelat.

Seria de obiective fixe Art cu unghi larg si diafragmă F1.4 specializate pentru astrofotografie

Linia de obiective fixe SIGMA Art F1.4 cu caracteristici specializate pentru astrofotografie este extinsă la patru obiective odată cu lansarea obiectivului SIGMA 15mm F1.4 DG DN DIAGONAL FISHEYE | Art. Utilizatorii pot selecta obiectivul care se potrivește cel mai bine nevoilor lor și idealului artistic.

Comutator MFL (Blocare manuală a focalizării)

Obiectivul este echipat cu un comutator MFL. Când comutatorul MFL este setat pe „LOCK”, funcționarea inelului de focalizare este dezactivată, asigurându-se că odată ce focalizarea este obținută, aceasta nu va fi schimbată prin mișcarea neintenționată a inelului. Această caracteristică este utilă pentru expuneri lungi și alte situații în care focalizarea ar trebui să fie fixată în timpul fotografierii.

Fantă de fixare pentru încălzirea obiectivului

O mică fantă de fixare în partea din față a obiectivului împiedică încălzitorul de obiectiv * să iasă peste elementul frontal, eliminând riscul de vignetare.

Suport de filtre pe montură

Obiectivul este prevăzut în spate, pe montura, cu un soclu pentru filtre de tip foaie.

Capac de protectie obiectiv cu mecanism special de blocare și fante pentru filtru

Capacul pt obiectiv, inclus, are două sloturi pentru a depozita în siguranță filtrele de tip foaie, precum și un mecanism de blocare . Capacul este special conceput pentru SIGMA 15mm F1.4 DG DN DIAGONAL FISHEYE | Art , permițând utilizatorilor să depoziteze filtre de tip foaie fără riscul de a le încurca sau de a le uita, protejându-le în același timp de zgârieturi și murdărie.

Placuta pentru trepied

Obiectivul este echipat cu un suport de trepied din aliaj de magneziu compatibil Arca-Swiss, ușor și robust . Piciorul detașabil poate fi montat pe un trepied pentru stabilitate suplimentară chiar și în timpul expunerilor lungi. Forma a fost proiectată în mod deliberat pentru a preveni interferențele atunci când utilizați un încălzitor de obiective.

O multitudine de funcționalități de ultimă generație și o calitate excelentă a construcției

SIGMA 15mm F1.4 DG DN DIAGONAL FISHEYE | Art este echipat cu diverse funcții ce susțin procesul fotografic, inclusiv un buton AFL *1 căruia îi poate fi atribuită funcția preferată, un inel de diafragmă și un motor liniar HLA (High response linear actuator) ca dispozitiv de acționare AF, ce permite un autofocus foarte rapid și extrem de precis. 

Obiectivul este, de asemenea, echipat cu o structură rezistentă la praf și stropire *2 pentru a asigura un nivel ridicat de rezistență la intemperii și robustețe, precum și o calitate excelentă a construcției, care permite o utilizare îndelungată și fiabilă în orice mediu.

Diverse funcții de asistență la fotografiere

Obiectivul este echipat cu un buton AFL căruia i se pot atribui din cameră diverse funcții. Pe lângă inelul de diafragmă, obiectivul este echipat și cu un comutator de blocare al inelului de diafragmă și un comutator cu clic pentru a activa și dezactiva clic-ul.

Structură rezistentă la praf și stropire și strat rezistent la apă și ulei

Pe lângă o structură rezistentă la praf și stropire, elementul frontal al lentilei are un strat de protecție împotriva apei și uleiului, permițând fotografilor să fotografieze fără griji chiar și în medii dificile.

Dispune de un motor liniar HLA  (High response linear actuator)

Dispozitivul AF are un motor liniar HLA (mecanism de acționare liniar cu răspuns ridicat). Motorul puternic și controlul electronic avansat acţionează obiectivul pt o focalizare la viteză mare și cu o precizie ridicată, pentru o fotografiere confortabilă și fără griji.

Calitate excelentă a construcției

Pentru a susține sistemul optic greu și pentru a spori robustețea și fiabilitatea, materialele metalice sunt utilizate în părțile cheie ale corpului obiectivului. Cu toate acestea, plasticul industrial ușor TSC * este utilizat în locuri adecvate pentru a reduce greutatea. 

În plus, fiecare parte de control, cum ar fi inelele și comutatoarele, sunt proiectate să ofere o senzație tactilă plăcută. SIGMA se mândrește cu această calitatea excepțională de construcție a produselor sale, care nu face compromisuri în ceea ce privește durabilitatea, operabilitatea ce oferă un sentiment satisfăcător al proprietății.

Tu ce părere ai de cele două obiective lansate de Sigma? Scrie-ne în comentarii!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.