Franturi de Sri Lanka cu Sigma 18-35mm f /1.8 Art si Canon 70-200mm f/4 IS USM

Sri Lanka, cunoscuta in trecut si sub numele de Ceylon, este o tara a contrastelor, de la frumusetea peisajelor la indiferenta localnicilor in ce priveste grija fata de mediu, de la aerul sufocant din orase la mirosul feluritelor betigase parfurmate aprinse pe inserat, de la prezenta animalelor pe strazi si in curti (lemurieni, scorpioni, varani) la rezervatiile de ocrotire a unor specii precum elefanti, leoparzi, crocodili, de la agitatia din trafic la rugaciunile din templele budiste care razbateau pana pe plaja.
Am plecat in Sri Lanka cu gandul la exoticele si nesfarsitele plaje cu cocotieri care ma asteptau, iar pentru a fi pregatita pentru orice situatie mi-am completat echipamentul fotografic cu doua obiective pe care ma gandesc sa le achizitionez in viitor: Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art, pe montura Canon si Canon 70-200mm f/4 IS USM, puse la dispozitie cu multa generozitate de F64.
Pentru a surpinde cat mai mult din farmecul locului si al oamenilor am folosit Sigma 18-35 mm f/1.8 Art, un obiectiv gradangular foarte versatil, mai ales in scenele de strada. Obiectivul Sigma 18-35mm f1.8, este un obiectiv zoom, care ofera un unghi de cuprindere generos si cu o viteza de focus buna. Am folosit acest obiectiv in mod special cand am vrut sa surpind cadre largi precum peisaje, zone aglomerate, dar si portrete. Oamenii din Sri Lanka sunt deschisi, adesea curiosi si se lasa usor fotografiati. Din acest motiv, a fost foarte usor sa ma apropii de ei.
peisaje superbe
Mai multe fotografii cu Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art:


Canon 70-200mm f/4 IS USM este un teleobiectiv versatil, care s-a dovedit foarte util in safariul din parcul national Udawalawe, un sanctuar destinat in special protejarii elefantilor. De altfel, Sri Lanka are una dintre cele mai mari rate de endemism, cu o fauna bogata perfecta pentru fotografia de tip wildlife. Teleobiectivul mi-a asigurat o focalizare rapida iar stabilizarea de imagine mi-a oferit posibilitatea de a fotografia linistita fara trepied. Pe scurt, Canon 70-200mm f4 mi-a fost de mare ajutor in fotografia de wildlife, unde s-a dovedit un obiectiv precis si fiabil.
teleobiectiv
Mai multe fotografii cu Canon 70-200mm f/4 IS USM:

Sri Lanka surprinde cu o multitudine de situatii de fotografiat, de la scene de strada inedite la animale salbatice si plaje nesfarsite scaldate intr-o lumina calda si placuta, parca reflectata din frenezia de culori. O destinatie de calatorii fotografice ce merita sa-si faca loc pe harta sau in planurile voastre.
Un articol si fotografii de Andreea Chiru-Maga.
[products ids=125004975,103485]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *