6 Obiective Sigma pentru fotografii deosebite

Postat de: F64 F64

Poate îți place în mod special fotografia de stradă sau cea de portet. Poate te pasionează chiar fotojurnalismul, călătoria sau fine art. F64 îți pune la dispoziție noile obiective Sigma care oferă o calitate a imaginii deosebită, fie că le folosești pe un Sony sau un mirrorless cu montură MFT. Ce au în comun? Toate vin cu o diafragmă extrem de deschisă, restul surprizelor însă, să le descoperim împreună mai jos:

#1 Sigma 16mm f/1.4 [C]

Noul obiectiv Sigma 16mm f/1.4 este un obiectiv wide pentru aparatele foto cu montură Sony E sau MFT și oferă o distanță focală echivalentă de 24mm și o luminozitate excelentă (diafragmă maximă f/1.4).

Obiectivul are în construcția optică 16 elemente aranjate în 13 grupuri (dintre care 3 elemente FLD – “F” Low Dispersion, 2 elemente SLD – Special Low Dispersion, 2 elemente asferice din sticlă) și include materiale de cea mai bună calitate, reușind să reducă aberațiile optice și să ofere o imagine de calitate chiar și la diafragma maximă. În plus, oferă un bokeh placut și reduce flare-ul și ghosting-ul.

Sistemul Fast Hybrid AF identifică subiecții chiar și atunci când aceștia sunt în mișcare, oferind o focalizare rapidă, astfel că este un obiectiv recomandat și pentru video.

Este sigilat împotriva prafului și a stropilor de apă și are o greutate de doar 405 g.

Citește review-ul noastru despre Sigma 16mm, pentru Sony, scris de Sorin Voicu și review-ul pentru montură MFT, scris de Mirela Momanu, cu accent pe fotografia de stradă.

Sigma 16mm f/1.4 DC DN [C] – Montura Sony E, cu Sorin Voicu

#2 Sigma 20mm f/1.4 DG HSM Art

Sigma

Sigma 20mm f/1.4 DG HSM Art este un obiectiv wide cu diafragmă maximă de f/1.4. Construcția optică cu 15 elemente în 11 grupuri este foarte complexă și compensează eficient aberațiile cromatice multumiță elementelor FLD, SLD și asferice. În plus, tratamentul optic multistrat combate efectele nedorite de flare.

Obiectivul este ideal pentru fotografia de stradă, de arhitectură, de peisaj etc. Este compatibil full-frame și este dedicat aparatelor foto cu montură Sony E.

#3 Sigma 24mm f/1.4 DG HSM Art

Sigma

Sigma 24mm f/1.4 DG HSM este un obiectiv wide versatil, potrivit pentru o mulțime de subiecte fotografice: instantanee, peisaje, arhitectură și fotoreportaj, fapt ce-l recomandă deopotrivă fotoreporterilor, fotografilor de evenimente și fotografilor amatori. Produce imagini extrem de clare, cu un contrast excelent, mulțumită construcției optice avansate. Obiectivul este prevăzut cu o diafragmă cu 9 lamele rotunjite ce oferă un bokeh (separare a subiectului de fundal) plăcut.

Motorul de focus de tip HSM asigură o focalizare extrem de rapidă, precisă și silențioasă, făcând acest obiectiv o alegere potrivită și pentru cameramani și videografi. De asemenea, este compatibil full-frame și cu aparatele foto cu montura Sony E.

#4 Sigma 30mm F1.4 [C]