6 Obiective Sigma pentru fotografii deosebite

Poate îți place în mod special fotografia de stradă sau cea de portet. Poate te pasionează chiar fotojurnalismul, călătoria sau fine art. F64 îți pune la dispoziție noile obiective Sigma care oferă o calitate a imaginii deosebită, fie că le folosești pe un Sony sau un mirrorless cu montură MFT. Ce au în comun? Toate vin cu o diafragmă extrem de deschisă, restul surprizelor însă, să le descoperim împreună mai jos:

#1 Sigma 16mm f/1.4 [C]

Noul obiectiv Sigma 16mm f/1.4 este un obiectiv wide pentru aparatele foto cu montură Sony E sau MFT și oferă o distanță focală echivalentă de 24mm și o luminozitate excelentă (diafragmă maximă f/1.4).

Obiectivul are în construcția optică 16 elemente aranjate în 13 grupuri (dintre care 3 elemente FLD – “F” Low Dispersion, 2 elemente SLD – Special Low Dispersion, 2 elemente asferice din sticlă) și include materiale de cea mai bună calitate, reușind să reducă aberațiile optice și să ofere o imagine de calitate chiar și la diafragma maximă. În plus, oferă un bokeh placut și reduce flare-ul și ghosting-ul.

Sistemul Fast Hybrid AF identifică subiecții chiar și atunci când aceștia sunt în mișcare, oferind o focalizare rapidă, astfel că este un obiectiv recomandat și pentru video.

Este sigilat împotriva prafului și a stropilor de apă și are o greutate de doar 405 g.

Citește review-ul noastru despre Sigma 16mm, pentru Sony, scris de Sorin Voicu și review-ul pentru montură MFT, scris de Mirela Momanu, cu accent pe fotografia de stradă.

Sigma 16mm f/1.4 DC DN [C] – Montura Sony E, cu Sorin Voicu

#2 Sigma 20mm f/1.4 DG HSM Art

Sigma

Sigma 20mm f/1.4 DG HSM Art este un obiectiv wide cu diafragmă maximă de f/1.4. Construcția optică cu 15 elemente în 11 grupuri este foarte complexă și compensează eficient aberațiile cromatice multumiță elementelor FLD, SLD și asferice. În plus, tratamentul optic multistrat combate efectele nedorite de flare.

Obiectivul este ideal pentru fotografia de stradă, de arhitectură, de peisaj etc. Este compatibil full-frame și este dedicat aparatelor foto cu montură Sony E.

#3 Sigma 24mm f/1.4 DG HSM Art

Sigma

Sigma 24mm f/1.4 DG HSM este un obiectiv wide versatil, potrivit pentru o mulțime de subiecte fotografice: instantanee, peisaje, arhitectură și fotoreportaj, fapt ce-l recomandă deopotrivă fotoreporterilor, fotografilor de evenimente și fotografilor amatori. Produce imagini extrem de clare, cu un contrast excelent, mulțumită construcției optice avansate. Obiectivul este prevăzut cu o diafragmă cu 9 lamele rotunjite ce oferă un bokeh (separare a subiectului de fundal) plăcut.

Motorul de focus de tip HSM asigură o focalizare extrem de rapidă, precisă și silențioasă, făcând acest obiectiv o alegere potrivită și pentru cameramani și videografi. De asemenea, este compatibil full-frame și cu aparatele foto cu montura Sony E.

#4 Sigma 30mm F1.4 [C]

Sigma 30mm F1.4 DC DN Contemporary este un obiectiv, cu o optică de invidiat, ce produce imagini extrem de clare, cu un contrast excelent. Obiectivul este prevăzut cu o diafragmă cu 9 lamele rotunjite ce oferă un bokeh (separare a subiectului de fundal) foarte atrăgător.

Sigma 30mm F1.4 DC DN Contemporary este un ideal pentru călătorie, instantanee și fotoreportaj, fapt ce-l recomandă deopotrivă fotoreporterilor, fotografilor de evenimente și fotografilor amatori.

Motorul de focus de tip HSM asigură o focalizare extrem de rapidă și silențioasă chiar și atunci când urmărești subiecte în mișcare.

Obiectivul este destinat aparatelor foto cu senzor APS-C.

  • Montură: Sony E sau MFT,
  • Distanță focală: 45mm (echivalent în format 135)
  • Diafragmă maxim deschisă: f/1.4
  • Autofocalizare rapidă și precisă
  • Design compact, ușor
  • Diafragmă cu 9 lamele pentru un efect de bokeh uniform
  • Distanță minimă de focalizare: 0,25m

Citește review-ul despre acest obiectiv, pentru montură MFT, mai jos:

O săptămână în Milano – cu Sigma 30mm DC DN | C

#5 Sigma 35mm F1.4 DG HSM Art

Sigma

Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art este un obiectiv cu o luminozitate excelentă și performanțe pe masură, potrivite pentru o serie largă de aplicații: de la portrete naturale în lumină scăzută până la peisaje. Este compatibil full-frame și este destinat aparatelor foto cu montură Sony E.

Construcția obiectvului este foarte robustă, satisfăcând și exigențele fotografilor profesioniști care doresc echipamente fiabile, pe care să se poată baza în orice condiții.

Obiectivul este dotat cu motor de focalizare HSM (Hyper Sonic Motor), ultrarapid și precis.

#6 Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art

Sigma

Sigma Art 50mm f/1.4 DG HSM este un obiectiv reproiectat pentru a stabili un nou standard pentru linia Art. Compatibil full-frame și cu aparate foto cu montură Sony E.

Cu o deschidere maximă f/1.4, obiectivul cu distanța focală fixa Sigma Art 50mm oferă performanțe de top pentru orice aplicație foto, de la fotografie de portret și studio, până la peisaje, fotojurnalism și fotografie de stradă.

  • Complet reproiectat,
  • Calitate excepțională a imaginii,
  • Claritate excepțională a imaginii din centru și până în colțuri,
  • Diafragma f/1.4 ce oferă, pe lângă posibilitatea fotografierii în condiții de iluminare scăzuta și un bokeh (separarea subiectului de fundal) plăcut.

Citește acest articol despre Seria Art a obiectivelor Sigma, scris de Raluca Antuca.

Sigma Art și proiectul #ShadesOfWonderland

Descoperă gama de obiective Sigma pentru montură Sony, disponibilă la F64.

Obiectivul tău preferat nu este în stoc? Abonează-te la alertă stoc pentru a fi inștiințat imediat ce acesta este disponibil!

[products ids=125025767,125025768]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.