7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

Primăvara este anotimpul renașterii. Peisajul odată mohorât, brusc, se bucură de o explozie de culori, ideală pentru a fi surprinsă de aparatele foto de pretutindeni. Primăvara este perioada din an în care ne amintim de toate motivele pentru care avem speranță. Nu uita ca în acest sezon să ai în vedere și accesoriile pentru o trusă de fotograf completă. De ce? Ei bine, motivele sunt diverse, te ajută la transport, ușurință în utilizare, îți protejează echipamentele și poți obține rezultate mai bune în fotografie. 

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Ți-am pregătit o listă de accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase.

Testate

 Plăcute

 Apreciate

Recomandate

Geanta sau rucsacul foto sunt accesorii indispensabile oricărui fotograf, fie el amator sau profesionist. Un fotograf de peisaj în mod sigur va beneficia de pe urma unui rucsac încăpător, eventual cu un compartiment separat pentru lucruri destinate mersului pe munte. De asemenea, curelușele și prinderile exterioare sunt necesare pentru a agăța un sac de dormit sau un cort. Materialele folosite trebuie să fie foarte rezistente, pentru a face față condițiilor meteo și confortul pe spate trebuie să fie excepțional. Neapărat trebuie să aibă o centură lombară.

O geantă poate fi folosită în orice condiții și are un avantaj clar față de un rucsac. Acela al accesibilității. Este mult mai ușor să scoatem echipament dintr-o geantă, decât dintr-un rucsac. De aceea este ideală pentru cei care nu au nevoie de mult echipament, dar vor să schimbe foarte des obiectivele. 

Iată sugestiile noastre pentru acest sezon:

Cullmann Panama BackPack 400
Lowepro Tahoe BP 150 Rucsac Foto Galaxy Blue
Lowepro Adventura SH - geanta foto
Cullmann Bristol DayPack 600+

Filtrele foto sunt făcute din sticlă optică, adică din niște materiale cu o puritate destul de mare și la un standard de calitate ridicat, însă în funcție de calitatea tratamentelor optice, pot să scadă calitatea imaginii. Fără acele tratamente optice, lumina s-ar reflecta foarte rău în sticla filtrului, reflexie care ar putea să apară în imagine. Există o serie întreagă de alte filtre creative, pentru obținerea de efecte speciale (filtre de difuzie, filtre colorate, filtre IR etc.). Prin urmare, nu evita să achiziționezi filtre în această toamnă, ajută la reglarea expunerii, unele chiar și la protecția obiectivului, precum și la surprinderea culorilor cât mai aproape de realitate. Contrastele sunt și ele îmbunătățite datorită filtrelor graduale, celor de polarizare circulara și cele UV. 

Iată sugestiile noastre pentru acest sezon:

Filtru Hoya Polarizare Circulara Slim Pro1 Digital 67mm
Hoya UX II Filtru UV 67mm
Nisi Filtru UV SMC L395 67mm
NiSi Nano IRGND Hard Graduated ND4 (2 f-stops) Filtru 150x170mm

Autonomia permisă de acumulatorii foto din ziua de astăzi este destul de mare, dar nu strică să ai măcar un acumulator de rezervă, mai ales călătoriile tale din această primăvară. Există în mai multe variante, atât de la producătorii de aparate foto, cât și variante alternative, de obicei ceva mai ieftine.

Iată sugestiile noastre pentru acest sezon:

Sony Acumulator original NP-FZ100 Pentru A9/A7III/A7RIII ILCE9/ILCE7RIII
Nikon EN-EL15c Acumulator Original pentru Z7II, Z6II, Z5, Z6, Z7, D850, D780
Panasonic DMW-BLK22 Acumulator Original pentru Lumix DC-S5
Canon Acumulator Original LP-E6NH pentru EOS R5 si R6

Scopul principal al unui trepied este să mențină camera fixă – fară nicio mișcare sau vibrație. Cu toate acestea, trepiedul nu este un accesoriu atât de simplu pe cât pare. Chiar dacă arată la fel: trei picioare și o parte unde se prinde camera – există foarte multe brand-uri, tipuri, iar unele se diferențiază strict în funcție de preferințele personale, cum ar fi culoarea, în timp ce altele se diferențiază în funcție de necesitățile noastre. Pentru uz general, capul cu bilă este ceva mai versatil. Capul pe trei axe este însă mai precis și un companion mult mai potrivit pentru reglaje fine și focale lungi.

Iată sugestiile noastre pentru acest sezon:

Fancier FT-6160
Peak Design Travel Tripod Trepied Foto Compact
Velbon P-Max Trepied 36-131 cm
Benro KH25P Kit Trepied si Cap Video

Cureaua îți permite să îți transporți aparatul în jurul gâtului sau peste umăr și apoi să o pui în jurul aparatului pentru protecție împotriva zgârieturilor și a altor factori externi. Se conectează și se deconectează rapid și se depozitează ușor în buzunar sau geantă.

Iată sugestiile noastre pentru acest sezon:

Peak Design Leash Quick Curea de Umar Black
Miggo Strap and Wrap Sistem prindere/protectie Aparate Mirrorless si Compacte
Peak Design Slide LITE
Peak Design Cuff Camera Wrist Strap

Soarele primăvara poate fi cel mai bun prieten al tău, totul fiind parcă îmbrăcat într-un val de romantism și nuanțe de portocaliu ars și galben cald.  Cu toate acestea, soarele apune destul de jos pe cer, iar acest lucru îți poate supraexpune fotografia. Pentru a împiedica acest lucru, toamna aceasta ai nevoie de un parasolar. Parasolarul previne efectele de flare și scădere a contrastului provocate de lumina ce ajunge pe lentila frontala a obiectivului. De asemenea, previne lovirea sau atingerea accidentală a lentilei frontale a obiectivului.

Iată sugestiile noastre pentru acest sezon:

Sigma parasolar 50mm 1.4
Canon EW-63C
Canon Parasolar EW-73C
Nikon HB-90A

Niciodată nu poți avea prea multe! Nu este nimic mai neplăcut și mai nepotrivit decât a rămâne fără spațiu de stocare în mijlocul acțiunii. Evitarea problemei este cât se poate de simplă. La achiziționarea unui card de memorie, pe lângă capacitate, este extrem de importantă viteza de scriere pentru ca acesta să țină pasul cu aparatul atunci când fotografiezi în rafală sau pur și simplu la fotografierea succesivă.

Iată sugestiile noastre pentru acest sezon:

SanDisk Extreme PRO Card de Memorie SD 128GB
Kingston Canvas Go! Plus Card de Memorie SDXC 128GB
Lexar Card de Memorie SDXC Professional UHS-II BL 1800x 64GB
Kingston Canvas Select Plus Card SDXC 64GB

Poate te-ar mai interesa și următoarele articole:

Ghid complet de cumpărare – Cele mai bune camere pentru călătorii în 2022
Fotografia de primăvară – 5 sfaturi și exemple
Top 10 aparate foto sub 5000 lei în 2022

Sperăm că această listă te va ajuta să pui în trusă accesoriile potrivite pentru tine. Tu ce accesorii iei mereu cu tine? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.