Canon și Sigma surprind Soarele și Luna

Postat de: F64 F64

Tocmai s-a terminat meciul dintre Simona Halep și Caroline Wozniacki, pe care l-am urmărit cu inima în dinți, dar și cu picioarele „în foc”, fiind pe banda de alergare la sală. Nici pe departe efortul meu nu se compară cu al Simonei, însă, deși a pierdut astăzi, Simona a rămas optimistă și a declarat după meci că mai are mulți ani înainte și că va reveni.

Singura legătură dintre meciul pierdut de Simona Halep astăzi și ce urmează să vă povestesc, e faptul că nici noi nu ne vom lăsa, până când nu vom reuși să fotografiem Stația Spațială Internațională, într-una din trecerile acesteia de zi sau noapte, peste România.

Dar să o luăm de la început. Din seara în care Paul mi-a trimis un mesaj pe WhatsApp cu: „Ce știi de iss transit?”

Aveam să aflu imediat că vorbea despre ISS (International Space Station) și că există câteva șanse în ianuarie să treacă aproape de Cluj, fie peste suprafața lunii, fie pe soare.

Gândul nostru era să încercăm să fotografiem măcar una dintre treceri, deși studiind aplicația dedicată care ne spunea în timp real care ar fi locațiile de unde puteam vedea stația spațială, ne-am dat seama că nu sunt multe „ferestre” și că pentru unele din ele, timpul de trecere pe suprafața lunii, de exemplu era de sub o secundă (0.83s).