(c) Daniel Penciuc

Cu Sigma 150-600mm DG OS HSM C în Toscana

În bagaj cu un Sigma 150-600mm, am fost la începutul lunii aprilie într-o călătorie fotografică în Toscana, zonă ce ar trebui sa fie un “must have” pe lista oricărui fotograf, indiferent de tipul de fotografie pe care îl practică. Cum eu fac în general fotografie de portret, implicit și obiectivele pe care le am sunt cel mai des folosite in fotografia de portret.

fotografia de peisaj
(c) Daniel Penciuc

Practicând mai des fotografia de portret, datorită prietenilor de la F64 am putut folosi și testa în călătoria fotografică obiectivul Sigma 150-600mm F/5.6-6.3 DG OS HSM C. Nu știam la ce să mă aștept de la el, cel mai lung obiectiv folosit de mine are 135mm și e cu siguranță mult mai ușor.

Experiența din Toscana am început-o în Panzano, zonă recunoscută pentru vinurile de Chianti. Peisajul este total diferit de peisajele cu care se identifică Toscana, zona fiind mult impădurită, dealurile fiind acoperite de viță de vie sau de livezi de măslini. Prilej tocmai bun pentru a pune la treabă obiectivul Sigma 150-600mm F/5.6-6.3 DG OS HSM C și de a fotografia cu focale diferite, pentru a putea pune mai bine în valoare particularitățile locului.

sigma
(c) Daniel Penciuc

Urmatoarele 3 zile le-am petrecut și fotografiat in zonele cele mai cunoscute ale Toscanei: Val d’orcia, San Quirico D’orcia, Castiglione D’Orcia. Ne-am cazat la o pensiune agroturistică lângă Pienza, pentru a fi cât mai aproape de locurile pentru fotografiat.

În prima zi la răsărit am fotografiat Villa Podere Belvedere, cea mai fotografiată casă din Toscana. Având Sigma 150-600mm pe body-ul aparatului, am putut fotografia același subiect cu focale și unghiuri diferite, astfel încat, mișcându-mă pe o rază de 10 metri, să obțin fotografii total diferite. Lucrul ăsta mi-a plăcut foarte mult, pentru că iți stimulează creativitatea, practic fiecare variantă de focală a obiectivului te face să obții fotografii total diferite. Am fotografiat mult din mână, chiar dacă am avut trepied la mine, iar faptul ca obiectivul are stabilizare mi-a fost de mare ajutor. Am folosit focale între 150mm si 375mm, fotografiile fiind destul de sharp in jurul focalei de 300mm.

Fiind cazați langă Pienza, am continuat cu răsăritul fotografiind în zona unde s-a filmat Gladiatorul, foarte aproape de pensiunea unde eram cazați.

Am experimentat fotografia cu un singur subiect, la diverse focale și la apus și la răsărit, mai jos fotografii cu Cappella della Madonna di Vitaleta, foarte aproape de Villa Podere Belvedere, fotografiată la 150, 300 și 560 mm.

În următoarea zi, am ales pentru răsărit să fotografiem de pe drumul spre Castiglione D’Orcia, zonă care ne oferea unul din cele mai înalte puncte de stație asupra Toscanei. Distanța până la subiectele de fotografiat era destul de mare, am fotografiat folosind focale intre 150 si 300mm.

Toscana iți oferă nenumărate oportunități fotografice, dealuri pline de texturi, căsuțe izolate în vârf de deal și bineînțeles celebrii cypress tree specifici zonei.

Specificatii Sigma 150-600mm:

  • Monturi disponibile: Canon și Nikon C și S
  • Distanța focală: 150-600mm
  • Diafragma maximă: f/5-6.3
  • Număr lamele diafragmă: 9
  • Compatibil Full Frame
  • Diametru filtru: 95mm

Articol și fotografii de Daniel Penciuc.

[products ids=125014706]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.