Ai putea fi fan Sony pentru că…

Postat de: F64 F64

Ești fotograf începător și te derutează toate brandurile astea care-ți cam țipă în față să le cumperi sau să le testezi? Ești avansat și nu știi de unde să începi să mai încerci și alt tip de echipamente foto-video? Ei bine, tocmai din aceste motive, ne-am hotărât să facem un fel de ghiduri ale brandurilor foto-video, în speranța că îi vom ajuta pe începători să-și dea seama de ce echipament au nevoie și să le oferim avansaților mai multe alternative pentru experimentele lor creative.

A sosit momentul să scriem despre Sony, așa că haide să citim mai întâi un foarte scurt istoric și apoi să trecem la echipamente!

sony
(c) Marcel Cristocea

Sony este compania care-și dorește să inspire și să-ți hrănească curiozitatea, creând produse de o calitate excelentă, content, punând la dispoziție și servicii de excepție. Au început de la 20 de angajați ai fondatorului Masaru Ibuka și doar 190,000 yen și au ajuns, de-a lungul istoriei la a schimba modul în care oamenii se bucură de divertisment, pe lângă calitatea produselor și serviciilor. De exemplu, în fiecare an are loc concursul Sony World Photography Awards, cea mai diversificată competiție foto din lume. Despre ediția din 2019 poți afla mai multe de aici.

În plus, compania se implică activ în realizarea evenimentelor de lansare și/sau testare a echipamentelor lor foto, precum Zilele Sony, care au avut de curând loc la F64, dar nu numai.

(c) Cosmin Lăutar

Compania nu se ocupă doar de echipamente foto-video, ci dispun de o gamă largă de produse și în domeniile: audio, TV, internet, smartphone-uri și gaming. De asemenea Sony Music Group condus de Sony Music Enterntainment se ocupă de industria muzicii în Japonia, dar și în restul lumii, incluzând crearea și vânzarea jocurilor pentru telefoanele mobile, în timp ce Sony Music Entertainment (SUA) produce muzică pentru mulți artiși renumiți, precum Adele și Beyonce.

Cum însă focusul nostru este în domeniul foto-video, hai să descoperim care au fost cele mai bune produse din ultimii ani.