Cu Sony la un ceai, de Dragoș Lumpan

Postat de: F64 F64

Din când în când diverși cunoscuți mă întreabă ce aparat să-și cumpere: “Nikon sau Canon?” Și, de câțiva ani, le recomand să-i dea o șansă și lui Sony.

Eu am un Nikon D700 și un Canon 5D mark II. În ciuda bătrâneții lor sunt mulțumit de amândouă. Dar, din când în când îi dau o șansă și lui Sony 🙂 O astfel de șansă s-a “întâmplat” la sfârșitul lunii ianuarie: am petrecut 15 zile în Taiwan: în Taipei și Miaoli (la Tea Sage Hut).

Tea Sage Hut este un loc în care ceaiul este tratat foarte serios. Cei de acolo caută ceaiuri cât mai bune, practică mai multe ceremonii ale ceaiului, editează revista Global Tea Hut. Și îi învață și pe alții despre ceai. La un astfel de curs am fost primit de către Tea Sage Hut.

sony
(c) Dragoș Lumpan

În acest drum am folosit bătrânul meu Nikon D700 și Sony A7R II – prin amabilitatea F64 / Sony. Ceea ce urmează este un pseudo-review despre Sony A7R II. Nu este un review propriu-zis deoarece nu am făcut teste tehnice, comparații riguroase. Este o impresie personală, subiectivă. Review-uri serioase poți găsi pe net.

Mai jos poți citi părerea mea după 15 zile de lucru cu Sony A7R mark II