Seria Sony RX100 – rezultate profesionale la dimensiunea buzunarului!

Sony prezintă seria RX100 – Pentru mulţi pasionaţi de fotografie, este esenţial să fie întotdeauna pregătiţi să surprindă imaginea perfectă chiar şi când dau pe neaşteptate peste o scenă impresionantă. Cu toate acestea, este posibil ca echipamentul obişnuit pentru fotografiat să nu fie întotdeauna la îndemână.

Soluţia este o cameră suficient de compactă pentru a o putea purta peste tot cu ușurință şi, în acelaşi timp, să îți permită libertatea creativă maximă şi cea mai bună calitate a imaginii posibilă.

rx100

Pentru a te ajuta să beneficiezi de aceste adevărate plăceri ale fotografiatului, seria RX100 vrea să redefinească camera compactă. Cu un senzor de imagine mare, de 1 inch, şi cu un obiectiv cu diafragmă mare care realizează o defocalizare frumoasă a fundalului sau prim-planului cu o rezoluţie uimitoare, camera reuşeşte să obţină rezultate excelente într-un cadru de dimensiunea buzunarului. Seria RX100 se concentrează pe redarea exactă a fiecărui detaliu pentru o performanţă profesionistă la dimensiunea buzunarului.

RX100 III de la Sony – Perfecţiunea în buzunarul tău!

rx100

Performanţe neegalate, comoditate multifuncţională. Senzor de imagine de 1 inch.

rx100

Senzorul de imagine este piesa centrală a unui sistem de cameră: cu cât senzorul este mai mare, cu atât este mai bună performanţa reţinerii luminii. Acest lucru îți permite să surprinzi mai multe detalii în umbră şi în situaţii cu lumină scăzută, având zgomot redus, ceea ce duce la o mai bună calitate a imaginii şi la o libertate creativă mai mare.

RX100 III foloseşte un senzor mare de un inch, care îți mai permite să aplici o compoziţie a imaginii mai sofisticată, de exemplu o adâncime mai mică a câmpului, similară cu cea a camerelor de sistem.

Tehnologia senzorului Exmor R

rx100

rx100

Senzorul CMOS cu iluminare din spate Exmor R de 20 MP şi 1″ vă oferă detalii clare şi luminoase în toate fotografiile şi imaginile video. Design-ul special cu iluminare din spate de la Sony permite reţinerea luminii de patru ori mai bună prin comparaţie cu senzorii standard, mutând circuitul de reţinere a luminii pe partea din spate a senzorului. În plus, intervalul ISO extins de la 80 la 25600 face ca această configuraţie să fie ideală pentru fotografii care vor să surprindă atmosfera reală a scenelor în lumina disponibilă, fără a folosi bliţul.

Calitate remarcabilă a imaginii cu moştenirea ZEISS

rx100

Camerele seriei RX100 folosesc toate obiectivele ZEISS cu diafragmă largă, luminoasă (de exemplu, RX100 III are un obiectiv de 24-70 mm cu F1.8-2.8), ceea ce înseamnă că îți poți exprima creativitatea cu portrete uimitoare în stil DSLR, cu fundaluri defocalizate.

Setează manual opţiunea F-Stop sau diafragma pe cameră pentru a jongla cu adâncimea câmpului, obţinând imagini creative exact aşa cum erai obişnuit cu camera ta de sistem.

Obiectivul luminos îți oferă nu doar o performanţă excelentă în lumină slabă, dar îți permite şi să utilizezi timpi de expunere mai mici (RX100 – RX100 III: 1/2000; RX100 IV şi RX100 V: 1/32000).

Obiectivul Vario-Sonnar T* de 24-70 mm şi F1.8-2.8 îți permite o flexibilitate excelentă — această cameră foto digitală premium poate obţine imagini panoramice şi prim-planuri cu un zoom pe placul tău. Cu intervalul minim de focalizare de la – 5 cm (W) la 0,3 m (T), posibilităţile fotografierii în modul macro sunt şi mai mari.

Stratul protector ZEISS T*

rx100

Stratul protector multiplu ZEISS T* de pe suprafaţa obiectivului are rolul de a reduce drastic reflexiile nedorite ale luminii în interiorul obiectivului, adică petele albe şi efectul fantomatic care afectează calitatea imaginii în lumină puternică.

Vizor electronic

rx100

RX100 III (dar şi restul, IV și V) are un vizor OLED cu contrast mare pentru a obţine o rezoluţie, un contrast şi tonuri de neegalat. Astfel, camerele sunt ideale pentru fotografierea în lumina puternică a soarelui şi îți asigură compoziţia şi încadrarea perfecte pentru fotografie.

Vizorul OLED se activează automat când îl apropii de ochi pentru a simplifica funcţionarea şi mai adaugă astfel o modalitate de control asupra fotografiei.

Vizorul OLED este retractabil, adică, după ce ai terminat de folosit camera, acesta se retrage în corpul camerei, ca să rămână foarte compactă şi să încapă uşor în buzunar.

Control în stil DSLR

rx100

Preia controlul în stil DSLR asupra camerei RX graţie unei game de inele de control care se pot personaliza şi a unor butoane care se pot atribui pentru a accesa cele mai utilizate setări. Toate modelele din serie au inel de control manual al obiectivului şi o montură pentru obiectiv. Acest lucru permite accesul rapid şi simplu la modificarea manuală a funcţiilor, cum ar fi timpul de expunere, nivelul ISO şi zoom-ul, permiţându-ți controlul intuitiv al fotografiei. Te avantajează fotografierea în format JPEG, în timp ce înregistrezi imagini RAW necomprimate, de înaltă calitate.

Un pas mai departe: RX100 IV şi RX100 V

rx100

RX100 IV: La dimensiunea buzunarului.

rx100

Viteză extraordinară. Pe lângă RX100 III, succesorul RX100 IV are un senzor Exmor stratificat care permite unele funcţii şi mai avansate, cum ar fi obturatorul anti-distorsiune cu un timp de expunere uimitor până la 1/32000 sec., fotografiere continuă până la 16 cps fără întrerupere, filmare cu redare foarte lentă 40x şi înregistrare video 4K.

RX100 V: viteză uimitoare a focalizării automate, design compact

rx100

Vrei să fotografiezi continuu cu 24 fps şi focalizare automată în 0,05 sec. pentru a surprinde chiar şi cele mai rapide subiecte? RX100 V are cea mai rapidă focalizare automată şi fotografiere continuă din lume, totul într-o cameră foto compactă. Este cea mai bună cameră pentru surprinderea mişcărilor şi realizarea fotografiilor cu detalii captivante.

[products ids=125012730,125018898,125030603]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.