„Explosion project” cu Sony A7R III și obiective G Master

Astăzi îți prezentăm proiectul fotografic al lui Jesper Gronnemark, cu actualul campion mondial al cascadoriilor pe motocicletă, folosind Sony A7R III și obiectivele G Master.

Fiecare temă are piedicile ei, dar, ca de obicei, fotograful sportiv Jesper Gronnemark le depășește cu eleganță și un profesionalism exuberant.  Nu doar împreună cu Mike Jensen, actualul campion mondial al cascadoriilor pe motocicletă, dar și cu exploziile. Da, explozii adevărate.

Sony
(c) Jesper Gronnemark

De la idee la acțiune

După găsirea persoanelor potrivite pentru aranjarea exploziilor, a locului și înarmarea cu noul A7R III de la Sony, a trecut la treabă. Dar un cascador pe motocicletă merge pe asfalt și locul ales era o balastieră, iar Jesper știa că Mike Jensen trebuia să dea totul, deși nu era obișnuit cu condițiile. Mike Jensen s-a implicat fără ezitare, iar rezultatul a fost supraomenesc.

Sony
(c) Jesper Gronnemark

La mâna vremii

Când au ajuns acolo în dimineața fotografierii ploua și începuse să bată vântul, deci condițiile nu erau deloc ideale. Din fericire, ploaia s-a oprit și au găsit un loc adăpostit de vânt.
Au făcut o singură repetiție înaintea fotografierii efective și, ca întotdeauna, acest lucru a însemnat o greutate în plus pentru fotograf și subiect.

După cum spunea Jesper Gronnemark, „cu doar o miime de secundă pentru a-l surprinde nu doar pe Mike în poziția corectă, dar și punctul culminant al exploziei, temporizarea a fost totul”.

Elementele mici compun marele întreg

Se obține un rezultat uimitor prin puterea tuturor factorilor mici care au contribuit la această fotografiere. Este aproape un mister felul în care Jesper a reușit să combine corect ideile, oamenii, munca și creativitatea, dar să sperăm că nu se oprește aici.

Dacă vrei să vezi ce s-a petrecut în culise, privește filmulețul de mai jos:

Echipamentul lui Jesper

Sony A7R III

  • Cameră A7R III cu cadru întreg și focalizare automată hibridă rapidă, cu senzor Exmor R CMOS de 42,4 MP pe 35 mm cu cadru întreg și sistem îmbunătățit de procesare,
  • Interval standard ISO 100-32000 (limită superioară cu extindere la 1024001),
  • Focalizare automată hibridă rapidă cu detecția fazei în plan focal în 399 de puncte și detecția contrastului în 425 de puncte,
  • Fotografiere continuă rapidă până la 10 cps2 cu urmărire AF/AE,
  • Stabilizare a imaginii pe 5 axe cu avantajul expunerii în trepte de 5,53,
  • Disponibilitate ISO extinsă numai pentru imagini statice,
  • În modul „Hi+” continuu și până la 8 cps în modul „Hi” continuu. Valoarea maximă cps va depinde de setările camerei. Poate fi necesară o actualizare de software pentru unele obiective. Consultați site-ul de asistență Sony pentru detalii privind compatibilitatea,
  • 3 Standarde CIPA. Numai tremuratul pe axele x și y. Obiectiv planar T* FE 50 mm F1.4 ZA. Reducere a zgomotului la expunere prelungită oprită.

Sony FE de 16-35mm F2.8 GM

Sony

  • Obiectiv cu zoom superangular din seria Premium G Master și efect bokeh omogen,
  • Două elemente XA (asferice extreme) pentru o rezoluție extraordinară,
  • Diafragmă circulară cu 11 pale efecte superbe de defocalizare,
  • Acoperire cu strat Sony Nano AR pentru eliminarea petelor albe și a reflexiilor parazite,
  • Nu se garantează protecția 100% împotriva prafului și umidității.

Sony FE de 24-70 mm F2.8 GM

Sony

  • Teleobiectiv de distanță medie Premium din seria G Master,
  • Acoperire cu strat Sony Nano AR pentru eliminarea petelor albe și a reflexiilor parazite,
  • Diafragmă circulară cu 9 pale pentru efecte superbe de defocalizare,
  • SSM cu acționare directă pentru control silențios și extrem de precis al obiectivului de focalizare,
  • Construcție rezistentă la praf și umiditate.

[products ids=125038490,125035703,125024888]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.