Sony G Master – interviu cu inginerii

Postat de: F64 F64

Inginerii Sony prezintă conceptul din spatele seriei de obiective G Master, născută din inovaţie tehnologică şi proiectare optică fără compromis.

sony g

Viziunea din spatele G Master

“Fiind o nouă marcă ce prezintă o viziune clară asupra camerelor foto din viitor, G Master urmăreşte exprimarea la nivel absolut a înaltei rezoluţii şi a efectului de bokeh. “ – Planificare produse Sony, Akira Shiraishi.

sony g

Shiraishi:

“Tehnologia senzorului de imagine este în plină dezvoltare şi noi credem că rezoluţiile înalte sunt o valoare universală care va deveni tot mai importantă. Efectul de bokeh al obiectivului este o altă valoare universală şi ambele vor fi solicitate în continuare. Mergem pe această idee dezvoltând obiectivele noastre F2.8 cu zoom şi diafragmă mare şi cu distanţă focală fixă şi F1.4 cu distanţă focală fixă.”

Deoarece Sony ştie viitorul senzorilor de imagine, acest obiectiv va rămâne relevant chiar dacă camerele foto evoluează constant.

“Cele trei produse pe care le-am dezvoltat sub noua marcă G Master sunt: obiectivul FE 24–70 mm F2.8 GM cu zoom standard, care are ca ţintă performanţa rezoluţiei din categoria obiectivelor cu distanţă focală fixă, obiectivul pentru portrete FE 85 mm F1.4 GM, care pune accentul pe redarea efectului bokeh, şi teleobiectivul cu zoom FE 70–200 mm F2.8 GM OSS, dedicat obţinerii unei rezoluţii mari la zoom maxim şi al efectului în portrete.”

sony g

Lentile asferice superioare

“Obiectivele G Master n-ar fi apărut fără acest element cheie.” Director general-adjunct Sony – Departamentul de proiectare mecanică a obiectivelor, Masanori Kishi.

sony g

Kishi:
“Dezvoltând obiectivele G Master, am adoptat o lentilă XA (asferică extremă) cu o precizie a suprafeţei de 0,01 microni. Mai întâi de toate, lentilele asferice sunt foarte greu de fabricat şi pentru noi a fost o provocare să vedem cât de mult putem îmbunătăţi precizia suprafeţei.

Cred că motivul pentru care am reuşit să le perfecţionăm la un nivel atât de ridicat a fost faptul că am reuşit să folosim tehnologia unică inventată de Sony.”