Zilele Sony te așteaptă cu: Pet photography, produs, nuntă și beauty!

În 2018, campania Zilele Sony vine cu mai multe evenimente ce vor avea ca scop testarea echipamentelor profesionale Sony, însă de data aceasta, alături de speakerii noștri vom pune la cale ședințe foto mai diversificate, axate pe genuri diferite.

Așadar, dacă anul trecut ți-au plăcut evenimentele marca F64 și Sony, anul acesta cu siguranța nu vrei vrea să lipsești.

De ce? Afli imediat, în rândurile de mai jos, data, locația și specificul fiecărui eveniment, plus câte ceva despre speakeri. Să descoperim împreună! De asemenea, ne  poți urmări și LIVE pe pagina de Facebook F64!

De asemenea, cum suntem mereu dedicați pasiunii tale, îți venim la îndemână și cu o campanie. Profită de campania Sony Cashback până pe 31 iulie și poți primi o parte din banii pe achiziție înapoi!

#1 Daniel Ilinca – Fotografia Beauty

Primul pe listă este Daniel Ilinca, care pe 19 mai, începând cu ora 14 ne invită la o sesiune de fotografie beauty pe Str. Edgar Quinet, nr. 7.

Înscrie-te aici pentru fotografia beauty!

Locurile sunt limitate.

Agenda Evenimentului

  • Daniel va vorbi despre tehnicile de iluminare precum și despre tehnicile de post producție,
  • Apoi va urma o scurtă prezentare a apartului foto Sony A7s II,
  • Scurtă testare a apartului foto în studio pentru ca tu să îți faci o idee cât mai clară despre abilitățile aparatului în ceea ce privește fotografia beauty.
  • Sesiune de testare în locația special amenajată, unde participanții vor putea să se folosească de aparatele Sony, alături de îndrumările lui Daniel, pentru a duce la capăt o adevărată ședință foto!
  • Sesiune Q&A.

Drumul lui Daniel în fotografie a început în 2008, când și-a cumpărat primul DSLR. La început a fost o joacă, dorindu-și să fotografieze modele și să călătorească. Era doar o pasiune pe care abia începea să o descopere, negândindu-se cum și că ar putea să se promoveze.

Ușor, ușor, a urmat însă și asta. A început să-și posteze online fotografiile pe câteva site-uri și se bucura că primea feedback pozitiv. În timp, prin intermediul fotografiei a ajuns să cunoască o mulțime de oameni minunați și crede cu tărie într-o conexiune cu modelul pe care îl are în fața camerei. Drept dovadă, primele sale imagini, pe care le consideră cu adevărat bune, le-a realizat având-o ca model pe soția sa.

Consideră că fotografia nu înseamnă doar chipuri frumoase, corpuri armonioase sau o locație faină, ci că fotografia este despre a spune o poveste, a lăsa amintire un moment prin intermediul imaginii.

Este autodidact și îi place să investească în pasiunea sa, iar momentan, lucrează ca fotograf profesionist și retoucher la studioul foto personal din București. Când s-a apucat de fotografie, urmărea mulți artiști și era interesat să vadă și imaginile brute din cameră, nu doar rezultatul final. Tocmai de aceea, a inclus un modul de before/after în seminariile și workshop-urile pe care le susține.

#2 Cătălin Săvulescu – Fotografia de produs

Sony Days

Al doilea pe listă este Cătălin Săvulescu care te invită pe 23 mai, începând cu ora 19, la Studio Bucovina (Str. Bucovina 2B).

Înscrie-te aici pentru fotografia de produs!

Locurile sunt limitate.

Agenda Evenimentului

  • Cătălin a testat  Sony A7 RIII atât în fotografia de produs, cât și în fotografia de calatorie, stradă și familie. Drept urmare, va povesti despre cum s-a descurcat camera pe fiecare gen în parte, care sunt diferențele ș.a.m.d
  • Va prezenta avantajele și dezavantajele, plus funcționalitățile necesare în fotografia de produs,
  • Va urma apoi, un “hands on experience”, în studio alăturat de un set-up de fotografie de produs, cu câteva lumini.
  • După sesiunea de testare va urma o parte de a analiză a fotografiilor de produs realizate de-a lungul timpului și povestea din spatele lor.

Cătălin Săvulescu este un fotograf profesionist, cu o experiență de peste 12 ani în fotografia comercială, având un vast portofoliu de clienți, de la restaurante, până la cabinete profesionale individuale și corporații.

De asemenea, a predat fotografie de produs la Dalles și CPPC (Centrul de Pregătire Profesională în Cultură), a fost lector pentru mai mule discipline foto în cadrul Festivalului de Arte Vizuale – Vama sub Lumini de Oscar și a avut numeroase workshop-uri de fotografie comercială, și nu numai.

#3 Iuliu Paul Pop – Fotografia de Nuntă

Sony Days

Al treilea pe listă este Iuliu Paul Pop care te invită pe 29 mai, începând cu ora 19, în sala expozițională F64 (Bd. Unirii 45).

Înscrie-te aici pentru fotografia de nuntă!

Locurile sunt limitate.

Agenda evenimentului

  • Prezentare despre fotografia de nuntă (stilul, filosofia și echipamentul personale);
  • Prezentare Sony A9 (puncte tari, puncte slabe);
  • Cum să alegi camera potrivită în funcție de stilul de fotografiere;
  • De ce este Sony A9 camera perfectă pentru fotografia de nuntă;
  • Prezentare obiective prime Sony-Zeiss;
  • Evoluția fotografiei de nuntă datorită tehnologiei mirrorless;
  • Prezentare fotografii de nuntă realizate cu Sony A9;
  • Sesiune Q&A;

Pentru Iuliu fotografia de nuntă este unul dintre cele mai frumoase domenii ale fotografiei. Îi place să fie înconjurat de oameni bine-dispuși, să fie mereu acolo unde se întâmplă lucruri frumoase, dar mai ales, îi place să spună povești despre tot ceea ce îl înconjoară, prin fotografie. Are 27 de ani, este din Cluj-Napoca, iar momentan este doctorand în arte vizuale. Se descrie ca fiind un om relaxat, care încearcă mereu să vadă lucrurile în cel mai simplu mod posibil. De aceea, când vine vorba de echipamentul foto, nu face compromisuri. Tehnologia mirrorless a deschis noi orizonturi în ceea ce privește modul de lucru la un eveniment. Totul a devenit mult mai simplu și mai rapid, iar cei de la Sony au reușit să creeze camere foarte performante care îți permit să ai mintea liberă pentru a fi creativ. În cei 10 ani de experiență în fotografia de nuntă, Iuliu a avut ocazia să lucreze cu aproape toate brandurile de aparate foto, însă niciodată nu a crezut că va exista o camera precum Sony A9 care să se potrivească atât de bine cu stilul său.

#4 Constantin Ștefan – Pet Photography

Sony Days

Al patrulea, dar nu cel din urmă este Constantin Ștefan, care te invită pe 30 mai, ora 19, în Studio Bucovina (str. Bucovina 2B).

Înscrie-te aici pentru Pet photography!

Locurile sunt limitate.

Agenda evenimentului

  • Cum să alegi aparatura potrivită în fotografierea animalelor de companie,
  • Cum se comportă Sony A9 în fotografia patrupedelor,
  • Ședinta foto practică cu model patruped,
  • Discuții pe baza imaginilor realizate,
  • Discuție libera cu participanții, Q&A.

Constantin Ștefan este pasionat de fotografia de eveniment, peisaj și călătorie. Experiența l-a învățat că o fotografie printată este cea mai valoroasă în era digitală, astfel, Constantin printează peste 25% din imaginile realizate. Este cunoscut după blogul său www.ghiduldslr.ro, pe care scrie de 4 ani. Susține că testarea de echipament i-a aratat importanța fotografului în comparație cu aparatele, obiectivele și toate celelalte instrumente pe care le mai folosește.

Hai că ai de unde alege nu-i așa? Ei bine, află că noi te așteptăm cu drag la toate evenimentele Zilele Sony, așa că ține minte:

19 mai, ora 14, Str. Edgar Quinet, nr. 7 – Fotografia beauty,  23 mai, începând cu ora 19, la Studio Bucovina (Str. Bucovina 2B), 29 mai, începând cu ora 19, în sala expozițională F64 (Bld. Unirii 45) și 30 mai începând cu ora 19, din nou în Studio Bucovina (str. Bucovina 2b). Ne vedem acolo!

Nu uita însă ce ne poți urmări și LIVE pe pagina de Facebook F64, atât pe 19 mai, cât și pe 23, 29 și 30 mai! Așa că fii cu ochii pe noi, chiar dacă nu poți ajunge, căci sigur nu vei fi dezamăgit.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.