Sony RX10 III și animale amenințate în Europa

Postat de: F64 F64

Câțiva fotografi au surprins cu Sony RX10 III cele mai amenințate specii de animale sălbatice din Europa.

Prim-plan de departe cu cele mai amenințate animale din lume

Sony RX10 III
(c) Sam Hobson

Sony vine cu imagini rare ce surprind cele mai amenințate specii. Fotografiile uimitoare cu natura sălbatică dezvăluie totul!

Știați că glutonul nu e doar un personaj de pe marele ecran, dar este și o specie rar văzută cu doar 2.260 de exemplare care se presupun că trăiesc în Europa?

Cel mai mare ierbivor din Europa, zimbrul european, a fost scos din lista animalelor pe cale de dispariție abia în ultimii 20 de ani.

Sony RX10 III
(c) Sam Hobson

Pescărelul albastru: se estimează că în Europa populația sa scade cu 30-49% la trei generații.

Sony RX10 III
(c) Gustav Kiburg

Populația dropiei scade din cauza micșorării habitatului.

Sony RX10 III
(c) Sam Hobson

Populația papagalului de mare s-a redus din 2000 din cauza reducerii ritmului de reproducere.

Fotografii naturii sălbatice din Europa s-au implicat în realizarea acestor imagini extraordinare cu RX10 III. Iată părerile lor:

Sony RX10 III

„Unul dintre avantajele aparatului Sony RX10 III este greutatea. De obicei, când iau cu mine obiectivul de 600 mm, e prea greu ca să pot parcurge mai mult de câteva sute de metri – dar aparatul mi-a permis să fiu mai flexibil. Şi nu-ţi mai trebuie alt obiectiv, ceea ce este excelent!”

Lassi Rautiainen, fotograf finlandez al naturii, a fotografiat glutonul în Finlanda.

Sony RX10 III

„Unul dintre avantajele aparatului Sony RX10 III este greutatea. Majoritatea camerelor pentru natura sălbatică sunt grele și incomode, de aceea e greu să adopți anumite poziții. Dacă poți, cel mai bine e să fotografiezi un animal la nivelul ochilor, deoarece conținutul imaginii te atrage pe loc –această cameră îți permite să faci ușor acest lucru, pe când majoritatea nu reușesc.”

Sam Hobson, cel mai bun fotograf al naturii sălbatice în anul 2014/2016, a fotografiat papagalul de mare pe insula Skomer din Țara Galilor.

Sony RX10 III

„Sony RX10 III este un instrument extraordinar pentru fotografii profesioniști ai naturii sălbatice. Este o cameră excelentă, cu un senzor uimitor, are un interval de zoom flexibil și un obiectiv extraordinar de bun. Fotografiile au o calitate profesională rar întâlnită – similară cu rezultatele la care te aștepți de la un echipament extrem de scump.”

Markus Stähli, fotograf elvețian al naturii, a fotografiat zimbrul din Franța.

Sony RX10 III

„Sony RX10 III are un zoom surprinzător de puternic, perfect pentru fotografierea naturii sălbatice, deoarece îți permite să realizezi o varietate de fotografii. Cel mai important, totuși, este dezactivarea totală a sunetului camerei. Animalele pot fi foarte sensibile la zgomotul declanșării, dar cu această cameră poți lucra în liniște absolută, ceea ce îți permite să realizezi multe fotografii, lucru imposibil cu altă cameră.”

Javier Alonso Huerta, fotograf spaniol al naturii sălbatice, a fotografiat dropia pitică din Spania.

Sony RX10 III este aparatul perfect din setul fotografilor profesioniști și amatori deopotrivă.

Pentru informații suplimentare, accesați site-ul.


Produse folosite
test - array(0) { }

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top