• 25 February 2020

(c) Julien Mauve

Ambasadorul Sony Julien Mauve – Din culisele proiectului „Greetings from Mars”

Un interviu cu Julien Mauve, ambasador pentru imagini Sony Europe, despre inițiativa proiectului său, „Greetings from Mars”.

sony

Cum a apărut pasiunea pentru fotografie?

În principal, e vorba despre exprimarea artistică și aspectul comunicării, apoi dorința de a-mi perfecționa tehnica. Încerc mereu să dezvolt o idee prin imagini. Fac asta de patru ani, cu serii de circa zece fotografii fiecare. Sunt pasionat de fotografie de foarte mult timp, dar o fac la profesionist din 2012. Înainte era mai mult un hobby. În același an am avut și prima expoziție. Este o modalitate plăcută de a te exprima și mă motivează să continui pe acest drum.

sony
(c) Julien Mauve

De ce te atrag și alegi ca subiecte peisajele extraterestre și explorarea spațiului?

Spațiul mă fascinează încă din tinerețe, deci este o modalitate de a mă reîntoarce la anii copilăriei. Citeam cărți și enciclopedii pe această temă, scriam eseuri la școală. E o cale de a reveni la acele sentimente, de a mă întoarce în timp. Apoi am scris o carte tot pe tema explorării. Cartea explorează și umanitatea – de unde venim, cine suntem? Ne deschide multe perspective în ceea ce privește explorarea. Pentru mine, a fost o modalitate de a retrăi acele emoții puternice prin realizarea unor fotografii foarte personale.

Lucrez doar pentru mine, nu primesc comisioane în plan profesional și nu lucrez direct pentru companii, deci, pentru mine, e ceva personal, de aceea am lucrări care stârnesc emoții. Fac lucruri care îmi reflectă trăirile.

sony
(c) Julien Mauve

Cauți ceva anume când decizi să faci o fotografie?

Pentru mine, totul este legat de transmiterea unui mesaj. Unii o fac în scris, dar eu nu-s scriitor. Fac acest lucru prin imagini. E vorba despre căutarea narațiunii și de relatarea unei povești.

sony
(c) Julien Mauve

Ai o anumită metodă pentru a-ți atinge scopul?

Depinde de proiect – unele sunt mai intuitive decât altele. Cele intuitive sunt spontane, urci în mașină, pleci și încerci să dai peste unele lucruri întâmplător, deci poate să dureze. Pentru alte proiecte e mult de gândit înainte. Pentru proiectul “Greetings from Mars”, planificarea a fost minuțioasă – unde, când, cum, organizarea asigurărilor, găsirea costumelor și a locurilor potrivite… Pregătirea a durat mult. Încerc să alternez aceste tipuri de proiecte. Și, deși metoda se poate schimba, există multă muncă de creație și după aceea, legată de narațiunea din spatele seriei, de povestea pe care vreau să o redau.

sony
(c) Julien Mauve

Ce înseamnă pentru tine să fii ambasador Sony?

Sony este o marcă cu care am crescut și pe care într-adevăr o apreciez. La început, se ocupau mai mult de muzică, dar apoi au adus multe inovații în domeniul fotografiei. Camerele au evoluat, au devenit mai ușoare, iar imaginea s-a îmbunătățit. Sunt mândru că reprezint compania Sony. Deoarece călătoresc mult, am nevoie de echipament ușor. Sony a7 este ușor și nu mă stânjenește. Iar dimensiunea imaginii este și ea importantă pentru mine. Calitatea fotografiilor este excelentă – a devenit excepțională în ultimii ani.

În ceea ce privește parteneriatul, Sony lasă mult spațiu creativității. Când le trimiți proiectul și ți-l aprobă, beneficiezi de multă susținere – financiară și ca sursă de inspirație – ceea ce te face să vii cu proiecte inspirate și originale.

sony
(c) Julien Mauve

Care sunt avantajele folosirii unei camere Sony pentru proiectele tale?

După cum am spus, este vorba despre posibilitatea de a călători cu bagaj puțin. Gama Alpha este ușoară și este tot ceeas ce am nevoie. Este excelentă și dacă vorbim despre formatul și dimensiunea fișierelor. Îmi oferă multă flexibilitate și îmi permite să lucrez cu imagini gigantice.

Cum ți-a schimbat Sony A7RII felul în care fotografiezi?

În principal, este vorba despre vizorul electronic. Este foarte comod și are un avantaj instantaneu – vezi ceea ce urmează să surprinzi în fotografie, iar acest lucru este foarte util.

sony
(c) Julien Mauve

Acest lucru te influențează, ca fotograf?

Nu la fel de mult ca susținerea din partea companiei Sony. Da, echipamentul este fiabil, ușor de utilizat, e rezistent și face față provocărilor. Apreciez sincer susținerea din partea companiei Sony care mă ajută să mă dezvolt. Compania mă sprijină dincolo de echipament.

Privind spre viitor, cum vezi viitorul fotografiei? Cum crezi că va evolua?

Există unele posibilități tehnologice, dronele de exemplu sau realitatea virtuală și trebuie să explorăm aceste căi de exprimare fotografică. Așadar cred că va ramâne cam la fel, doar că se vor adăuga și vor evolua noi posibilități.

sony

Specificații Sony a7R II

  • Primul senzor CMOS din lume de cadru întreg, cu iluminare din spate, de 42,4 MP2
  • Motor de procesare a imaginilor BIONZ X
  • Interval ISO larg, de la ISO 50 până la ISO 102.4003
  • Focalizare automată hibridă rapidă, cu detecția fazei într-un plan de focalizare cu 399 de puncte
  • Stabilizare pe 5 axe pentru fotografii și filme.

[products ids=125008314,125018900]

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *