Poze reușite la petrecere. Cum să surprinzi cele mai bune cadre în timpul unui eveniment?

Ești o persoană activă, sociabilă și ai ca hobby fotografia, ori vrei să-ți faci o profesie din arta fotografică? Iată câteva sfaturi și recomandări, ca să realizezi cele mai reușite poze la petreceri, evenimente de familie și reuniuni.

Pregătește echipamentele foto potrivite pentru evenimentul la care fotografiezi

Ai la dispoziție o gamă largă de aparate foto, DSLR, compacte și mirrorless. Cunoști în detaliu funcționalitățile lor? Când te pregătești să faci poze la un eveniment, asigură-te că alegi cele mai bune DSLR-uri pentru fotografia de nuntă, pentru pozele de petrecere și cadrele cu fotografiii de familie, de la aniversări.  

În geanta ta de fotograf ai obiective foto cu diverse caracteristici. Observă-le particularitățile și selectează cele mai potrivite obiective foto pentru fotografia de eveniment. Astfel eviți să cari după tine multe echipamente voluminoase, din care să nu folosești nici jumătate, sau să uiți acasă exact modelele de care ai nevoie pentru realizarea unor cadre reușite.

Realizează o listă cu articole foto, în funcție de specificul evenimentului, de numărul participanților, locație, durată și anotimp. Vei alege un anumit echipament foto pentru nuntă, și unul diferit pentru Revelion sau petrecere de majorat.

Stabilește un plan de acțiune, ca să fotografiezi toate momentele importante de la eveniment

Te-ai echipat cu o geantă foto completă și pleci încrezător către petrecere. Este în regulă, dar nu-i de ajuns! Trebuie să știi ce să pozezi la un eveniment, de aceea ai nevoie de un plan detaliat, pe ore și persoane. Astfel te organizezi din timp și te deplasezi în fiecare loc din sala de festivități, restaurant, club, casă de ceremonii, terasă, grădină ș.a.

Observă atent locația și împrejurimile ei! Vei găsi idei noi pentru fotografii în natură, cadre originale și set-up-uri festive în aer liber, nu doar cele clasice, de interior. 

Poți chiar să faci și câteva fotografii de peisaj, înainte și după eveniment. Utilizează camere foto de acțiune și drone, ca să redai atmosfera petrecerii și să le oferi protagoniștilor amintiri inedite de la petrecerea lor.

Include în planul de fotografiere și elemente de recuzită: decoruri, aranjamente florale, arcada de baloane, masa de candy bar, perdelele de apă sau fântânile de ciocolată. Pentru o ședință foto de Halloween, de exemplu, pozele cu măști, costume și scenografii scary reprezintă cele mai bune surse de inspirație.

Ia în considerare elementele de decor în timpul evenimentului, ca să realizezi instantanee și poze de acțiune. Astfel variezi de la tradiționalele fotografii de grup, unde toată lumea stă “ca la fotograf”. Vei obține poze cu personalitate, pentru un storytelling valoros de la eveniment.

Utilizează creativ accesoriile foto pentru poze reușite la petrecere

Realizezi cele mai bune cadre în timpul unui eveniment dacă utilizezi adecvat accesoriile foto (filtre, blițuri, stabilizatoare de imagine, trepiede, gripuri, zoomuri ș.a.). Cu ajutorul lor vei învăța ușor cum să faci fotografii cu artificii, pentru poze pline de strălucire.

Este important să știi cum să folosești blițul la o nuntă, când să fotografiezi fără bliț și să utilizezi camere dotate cu senzori de iluminare din spate. Vei realiza poze în mod scenă, cu lumină ambientală. 

Folosește setări pentru zoom-uri pe obiective foto cu distanță focală variabilă. Joacă-te cu efectul bokeh și nu uita să fotografiezi din unghiuri dinamice (plonjeu, racursi, de la nivelul podelei ș.a.).  

Ia în considerare aceste recomandări și vei realiza performanțe remarcabile în fotografia de nuntă, vei obține fotografii de Revelion memorabile și vei ști cum să faci fotografii la botez, aniversări sau petreceri corporate.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.