Echipamentul ideal pentru fotografia de nuntă

Fotografia de nuntă este mai mult decât o formă de artă. Fotografii de nuntă sunt responsabili cu imortalizarea unor momente cu adevărat speciale în viața mirilor. Pentru a îți servi cel mai bine clientul, este bine să ai echipamentul potrivit și să le dai impresia că ești încrezător, chiar dacă uneori întâmpini anumite dificultăți, precum calitatea luminii din biserică.

Iată ce ar trebui să conțină echipamentul ideal pentru fotografia de nuntă!

Aparatul foto

Dacă te afli la început, poți utiliza o cameră de dimensiuni medii, cum ar fi Nikon D7200 sau Canon 80D, care sunt durabile și produc imagini de o calitate deosebită. Aceste aparate au senzori de imagine format APS-C.

Vezi AICI ce oferte ți-am pregătit!

Geanta / rucsacul de transport

Cea mai bună geantă este cea care îți protejează echipamentul și este în același timp confortabilă. Mulți fotografi optează pentru o geantă de umăr datorită faptului că acestea oferă o mobilitate ridicată. Odată cu upgradarea echipamentului pentru fotografia de nuntă, vei avea nevoie de o geantă cât mai încăpătoare, evident, în funcție de sistemul folosit și de numărul de accesorii foto. Este important să achiziționezi o geantă de calitate, pentru a te asigura că aceasta îți protejează echipamentul în mod corespunzător.

Vezi AICI ce oferte ți-am pregătit!

Cardul de memorie

Este indicat să investești într-un card de memorie de calitate, rapid, pentru a te asigura că pozele sunt stocate în siguranță. De asemenea, e bine ca mereu să ai un card sau mai multe de rezervă, nimănui nu i-ar plăcea să rateze un eveniment important din cauza unei mici defecțiuni sau dacă umpli rapid cardul din aparat.

Vezi AICI ce oferte ți-am pregătit!

Blițul extern

Bliț incorporat al camerei (în cazul în care aparatul pe care îl deții are așa ceva) nu este suficient de puternic pentru a oferi exact lumina necesară. În anumite situații, pentru a surprinde o fotografie memorabilă, este nevoie să folosești blițul extern.
Este important să ai în echipament și baterii pentru blițul extern. Bateriile din litiu sunt mai indicate deoarece durează mai mult. Bateriile reîncărcabile prezintă de asemenea anumite beneficii, mai ales pentru mediul înconjurător.

Baterii / acumulatori de schimb pentru aparatul foto / video

În fotografia de nuntă, trebuie să fii mereu pregătit să ai baterii de schimb și să nu subestimezi niciodată necesitatea alimentării suplimentare. Este indicat să încarci bateriile noaptea sau cu o zi înaintea evenimentului.

Vezi AICI ce oferte ți-am pregătit!

Aparatul foto de rezervă / backup

Cu toate că este puțin probabil, aparatul principal pe care îl folosești ar putea să nu mai funcționeze brusc, din diverse motive, poate chiar în timpul unui moment important al evenimentului fotografiat. Pentru a evita astfel de momente neplăcute, care îți pot afecta cariera de fotograf în sine, este bine să ai cu tine o cameră de rezervă.

Vezi AICI ce aparat foto de rezervă poți alege!

În concluzie

Dacă dorești să fii luat în serios de clienți, va trebui să lucrezi cu echipament profesional. Dacă ai echipamentul complet, poți lua în considerare să iei cu tine un asistent. Acesta te poate ajuta cu setările de iluminare și cu surprinderea anumitor momente.

Din acest motiv, ți-am pregătit o sumedenie de oferte, pe care le poți vedea AICI!

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Articolul începe cu o gogoriță: „Fotografia de nuntă este mai mult decât o formă de artă.” Artă? Sincer acum, pe bune?Dacă vreți să ieșiți în evidență cu ceva într-adevăr fain, o idee gratis, dar care necesită timp: luați o pereche și întrebații după câțiva ani ce impresie au uitându-se la fotografiile de nuntă, mă refer aici la acele fotografii făcute în spiritul marelui clișeu. Ar fi interesant de știut. Un fel de sondaj de opinie. Dar așa ceva cere timp și o oarecare pricepere.
    Echipamentul potrivit? Clar, sunteți chitiți pe vânzări. Cum ar fi să fii pregătit din vedere profesional? Informații specifice nunților de la noi, ce să faci, ce nu să faci? Ups, stați, asta este pentru un curs de fotografie de nuntă. Nu se încadrează la echipament. Vina mea!
    Calitatea luminii din biserică? Asta este de când există fotografie pe ale noastre meleaguri… Pentru cei care cochetează cu fotografia de nuntă: aparatul foto din zilele noastre permite fotografierea unei nunți fără nimic altceva! Altă idee, gratis și ea: concurs de fotografie de nuntă numai cu aparat foto și un obiectiv.
    Pe bune, Nikon și Canon? Oferte de oferte… Pffff….
    Geantă foto, respectiv rucsac foto. Da!!! Musai. Fără asta nu se poate face fotografie de nuntă!
    La carduri ați nimerit-o. Pe bune.
    Bliț extern… Revin la ce am scris anterior. Se poate chiar și fără. Nu credeți? Încercați. Eu am făcut-o. Numai că nu în mod chipurile profi, ci printate, maxim A4, că de alte dimensiuni e mai greu cu albumul clasic…
    Baterii și acumulatori, da, perfect, ai nevoie de acumulator de rezervă. Pentru aparatul foto. Mda, pentru bliț, dacă folosești. O părere: blițul la nuntă, fie și în biserică, este depășit. Pozele ies oarecum nenaturale. Vreți ceva deosebit? Lumină continuă amplasate în locurile cheie. O alternativă, mai ales că acum avem LED-uri superioare, alimentare pe acumulatori, deci nu mai depindem de priză… Plus reglare temperatură de culoare, o nebunie.
    În concluzie… prea scurt, informații de începători, asta la un magazin foto care se vrea cu ștaif. Păcat..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.