Zilele Sony revin în februarie la F64

În perioada 17 –  24 februarie, revenim cu o nouă serie de evenimente speciale, dedicate pasionaților de fotografie si videografie, organizate împreună cu partenerul nostru Sony Romania. Zilele Sony sunt menite să aprindă curiozitatea oricărui pasionat de lumea foto-video.

Ce te așteaptă? Sfaturi utile pentru fotografia de produs si de familie, precum si despre videografia si fotografie de eveniment, creativitate, emoție, fotografi de la care avem de învățat în cadrul a trei evenimente în care vom descoperi totodată echipamentele Sony și le vom pune la test.

Te-am făcut curios? Iată care este ordinea evenimentelor din cardul Zilelor Sony la F64!

17 FEBRUARIE, ORA 19:30 - Videografie si fotografie de eveniment, cu Julius Paul - (eveniment ONLINE)

Dăm startul evenimentelor din cadrul Zilelor Sony cu un eveniment online, susținut de Julius Paul, în cadrul căruia vei afla tot ce trebuie să stii despre videografia si fotografia de eveniment.

Julius Paul are o vastă experiență în acest domeniu si va vorbi despre:

  • cum fotografia și videografia sunt cele mai bune mijloace de a spune povești. 
  • evoluția tehnologică și soluțiile pe care le oferă Sony în materie de echipamente
  • tehnici de storytelling
  • cum surprinzi emoția pentru a crea povești din fotografiile tale
  • de ce fotografia și filmul sunt mai interconectate ca niciodată.

Despre Julius Paul

.

Iată ce ne povestește Julius Paul:

” Sunt un povestitor înnăscut, vorbesc mult și fac glume! În mijlocul oamenilor mă simt cel mai bine, ei oferindu-mi sursa de energie care mă motivează în munca pe care o fac.

Sunt fotograf din anul 2008. Am urmat cursurile Facultății de Arte Plastice din cadrul UAD Cluj-Napoca, secția Foto-Video la nivel de licență, master și doctorat, pentru că mi-am dorit să acumulez cât mai multe cunoștințe despre domeniul vizual astfel încât să pot crea imagini calitative atât la nivel tehnic și estetic, cât și conceptual.

Sunt mereu în căutarea frumosului, a simplității și a perfecțiunii, lucru care mă ține în priză zi și noapte! Ca efortul meu să aibă roade, îmi dedic timpul oamenilor. Fotografiile pe care le fac vor rămâne mărturie a ceea ce s-a întmplat, peste ani, iar satisfacția mea este că mereu voi fi în inimile celor care se bucură văzând zi de zi rezultatul muncii mele.”

Echipamente în focus în cadrul zilelor Sony

19 FEBRUARIE, 10:30 - 13:30 - Fotografia de produs cu Andrei Popovici, workshop/studiu de caz: fotografierea obiectelor lucioase

Pe 19 februarie, de la ora 10:30, ne întâlnim la Activero Studio (Strada Carol Davila 105-107), unde Andrei Popovici ne va povesti despre fotografia de produs. 

Obiectele lucioase, metalice sau din sticlă reprezintă un obstacol pentru fotografii de produs la început de drum. În acest workshop practic, vom explora împreună principiile de bază ale luminii, pentru a risipi întunericul ce planează asupra acestui subiect dificil.

Dacă dorești să realizezi câteva cadre cu aparatele puse la dispoziție de Sony România, recomandăm să aduci un card de memorie SD propriu.

Agenda evenimentului:

  • Andrei va prezenta câteva exemple de fotografie de produs cu reflecții și va trece prin teorie, pentru a ne reaminti ce am învățat la ora de fizică din școală
  • Vom proba aparate și obiective Sony potrivite pentru fotografia de studio
  • Vei avea ocazia să alegi (sau să aduci) un obiect lucios, să poziționezi luminile corect și să capturezi câteva cadre pe propriul card de memorie SD, pentru a înțelege practic cum funcționează teoria unghiurilor de lumină.

Update: Iată cum a fost la eveniment:

Despre Andrei Popovici

Andrei Popovici face poze din liceu și fotografii din facultate. După ce a studiat fotografia de artă la SUNY Plattsburgh și fotografia comercială la Hallmark Institute of Photography cu Gregory Heisler, Andrei a lucrat la Maine Media Workshops + College și la Capture Integration în Miami, Florida. Toate aceste experiențe i-au oferit o viziune completă asupra lumii fotografice, de la fine art la fotografie comercială, de la partea artistică la partea tehnică, de înaltă calitate.

24 FEBRUARIE, 18:30 – 20:30 Fotografia de familie, cu Tina Genovia

Pe 24 februarie, de la ora 18:30, ne întâlnim în sala Bucovina F64 (strada Bucovina 2B), unde Tina Genovia ne va povesti despre fotografia de familie. 

Agenda evenimentului;

  • prezentare despre specificul fotografiei de familie
  • cum să surprinzi emoția pentru a crea povesti din fotografiile tale
  • provocările cu care te poți întâlni la un shooting de fotografie de familie
  • partea practică – shooting
  • Q&A

Update: Iată cum a fost la eveniment:

Despre Tina Genovia

Tina Genovia face fotografie de 20 de ani. A început cu natura și apoi a trecut la nunta, la un moment dat renunțând la serviciul pe care îl deținea și de atunci trăieste doar din fotografie. De aproximativ 10 ani a început să învețe fotografie de studio pentru viitoarele mamici, nou nascuti si copilași de toate vârstele. A început cu altă marca de aparat foto și acum are un Sony a7IV si Sony 50mm f1.8. In timpul anilor a avut diverse proiecte, unele au văzut si aprecieri in afara țării, altele încă nu sunt scoase la lumina. Iubeste oamenii, iubest emoția si se bucură enorm de câte ori are ocazia să lase in urma ei amintiri frumoase care dăinuiesc in timp.

Te așteptăm la Zilele Sony în februarie 2023, menite să aprindă curiozitatea oricărui pasionat de lumea foto-video!

Nu uita că Sony Days înseamnă și o mulțime de oferte speciale. Zilele Sony este o campanie unde îți punem la dispoziție și o mulțime de pachete cu echipamente foto Sony, în așa fel încât să poți decide mai ușor care este kitul ideal pentru tine.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.