Cele mai bune aparate DSLR pentru fotografia de nuntă

Un fotograf de nuntă înțelege importanța răbdării, pe lângă talent și abilități. Dar pentru a putea imortaliza imagini care captează fiecare emoție, momentele evenimentului și fiecare detaliu al uneia dintre cele mai importante zile din viața mirilor, este nevoie de un aparat potrivit pentru fotografia de nuntă.

Pentru fotografia de nuntă, sunt necesare camere DSLR performante, proiectate pentru a satisface nevoile fotografului în ceea ce privește viteza și calitatea imaginii. Camerele DSLR full frame, cum ar fi Canon EOS 5D Mark IV sau Nikon D810, reprezintă cea mai logică opțiune pentru fotografia de nuntă. Datorită senzorilor de mari dimensiuni, camerele full-frame produc cele mai clare și detaliate imagini (da, știm că și aparatele mirrorless au progresat enorm, dar le vom aborda în alt articol separat), calități absolut esențiale atunci când vorbim de fotografia de nuntă.

Lucruri pe care trebuie să le iei în considerare atunci când alegi un aparat DSLR pentru fotografia de nuntă:

Dinamica 

Atunci când fotografiezi cuplul, trebuie să prinzi totul, de la detaliile fine ale rochiei de mireasă până la umbrele subtile ale costumului mirelui, care este, de obicei, închis la culoare. Aparatele foto cu o dinamică largă a senzorului de imagine sunt cele mai recomandate pentru fotografii de nuntă, iar ca idee generală, aici se califică în primul rând aparatele cu senzor de dimesiuni mari, adică cele full frame.

Calitatea generală a imaginii

Aceasta este cea mai importantă atunci când vorbim despre fotografia de nuntă. Mulți fotografi se orientează către aparatele foto cu cel mai mic zgomot de imagine raportat la cea mai mare valoare ISO disponibilă, astfel încât DSLR-urile “full frame” sunt cele mai căutate.

Durabilitatea

În fotografia de nuntă, este indicat să ai o cameră cu un corp bine construit și un obturator care este garantat pentru sute de mii de declanșări. Aparatul va fi folosit în regim pro, vei declașa mii sau zeci de mii de cadre anual, deci va fi supus la o uzură peste medie, motiv pentru care un corp robust, solid construit pare alegerea ideală.

Sistemul folosit

Canon și Nikon au cele mai variate game de obiective foto, blițuri și accesorii adaptate profesioniștilor. Sony are de asemenea atât aparate perfomrnate, cât și obiective de o calitate excepțională.

De asemenea, deloc de neglijat, în cazul obiectivelor foto, există producători dedicați, precum Sigma și Tamron, care produc obiective pentru toate sistemele existente și care acoperă întreaga plajă de distanțe focale, de la fish-eye, superangulare, până la tele sau super tele (distanțe focale mari, ideale pentru situațiile în care subiectele fotografiate se află la o distanță considerabilă.

Hai să vedem în cele ce urmează care sunt aparatele momentului, cele preferate de fotografii profesioniști, dar și de amatori!

 Cele mai bune aparate DSLR pentru fotografia de nuntă:

Canon EOS 5D Mark IV

Canon 5D Mark IV este unul dintre cele mai bune aparate atât pentru fotografia de studio cât și pentru fotografia de eveniment.
În fotografia de nuntă, Canon 5D Mark IV se distinge prin versalitate, prin felul în care captează imaginile în condiții de iluminare slabă și prin utilizarea facilă și intuitivă.

Canon EOS 6D Mark II

Acest aparat prezintă una dintre cele mai bune dinamici din gama Canon, o adâncime de culoare excepțională și o construcție de înaltă calitate. Canon EOS 6D Mark II este semnificativ mai ușor și mai ieftin decât fratele mai mare, Canon 5D Mark IV, ceea ce reprezintă un atu când vine vorba de fotografia de nuntă sau eveniment, în general.

Canon EOS 1DX Mark II

Vârful de gamă al celor de la Canon, EOS 1DX Mark II, nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este modelul în care au bagat tot ce este mai bun în materie de tehnologie și, nu în ultimul rând, cel mai solid model oferit de Canon. Deși are un cost ridicat comparativ cu alte aparate, nu vei regreta nicio secundă achiziția făcută. De asemenea, este posibil să nu ai nevoie prea curând de un upgrade.

Nikon D810

Nikon D810 oferă unul dintre cele mai bune raporturi între calitatea imaginii, portabilitate, preț și performanță. Caracteristicile și performanțele sale tehnice o recomandă ca una dintre camerele preferate de fotografii de eveniment. AF rapid, ISO curat chiar și la valori foarte ridicare, claritate excelentă dată de senzorul full-frame sunt doar câteva motive pentru care D810 ramâne alegerea multor profesioniști.

Nikon D750

Nikon D750, fratele mai mic al D850, împrumută multe din funcțiile și caracteristicile aparatelor mai scump, dar într-un corp mia compact, mia ușor și, bineînteles, mai accesibil ca preț. Un full frame pe steroizi este tot ce îți trebuie pentru a capta imagini de o calitate excelentă, motiv pentru care Nikon D750 rămâne în continuare în topul preferințelor fotografilor de eveniment și nu numai, sau ca primă opțiune în cazul unui aparat de rezervă / backup.

Nikon D610

Nikon D610 este un aparat cu o performanță bună. Mic, dar voinic, D610 se apropie ca și performanțe de fratele mai mare, D810 sau chiar D4 în anumite privințe, cum ar fi zgomotul de imagine – esențial pentru un fotograf de eveniment, situațiile cu iluminare slabă fiind des întâlnite în acestă branșă. Camera (D610) are un senzor de 24,3 MP si o gamă ISO nativă de 100-6400, expandabilă la 25.600. Cei 39 de senzori AF (autofocus), incluzând 9 senzori în cruce și modul de fotografiere continuă la 6 fps (cadre pe secundă), sunt mai mult decât suficienți pentru majoritatea situațiilor de fotografire.


Tu ce aparat folosești când fotografiezi eveniment? Lasă-ne un comentariu în care să ne spui ce îți place cel mai mult la aparatul tău sau cu ce alt aparat l-ai schimba.

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Senzorul de format full frame NU este sezor de dimensiuni mari. Formatul mare este “mare”, formatul mediu este “mediu” iar full frame este “format mic”

  • Folosesc Nikon D610 de apropae 2 ani, este tot ceea ce ai nevoie pentru fotografia de nunta atunci cand esti la inceput de drum, apoi lucrurile se schimba, dorinta mea este acum Nikon D5, visul fanilor Nikon.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.