Cum să utilizezi blițul la o nuntă

Ești un fotograf de nuntă care dorește să afle mai multe despre cum se folosește blițul în cadrul evenimentelor? Cei de la Profoto au adunat o serie de sfaturi, configurări și setări de la fotografi renumiți din întreaga lume, care vă arată cum au realizat fotografiile lor. Iată cum puteți utiliza blițul în 6 situații întâlnite la o nuntă, folosind Profoto A1X și Profoto A1

Detaliile – Hannah L

Cum a fost creată imaginea

Pentru a sublinia strălucirea verighetei, fotografa germană Hannah L a folosit o putere de bliț destul de mare pe Profoto A1. A așezat inelul pe un pantof cu paiete aurii și a aranjat celălalt pantof altfel încât să se ridice chiar în spatele lui, pentru a-l folosi ca fundal. Profoto A1 a fost plasat la un unghi de 90 de grade, cu un Clic Grid atașat la acesta pentru o lumină mai directă și un Clic Gel Quarter CTO pentru un ton mai cald în imagine. ”Îmi place să folosesc A1 pentru detalii. Deoarece are o lumină de modelare foarte bună, pot vedea cu ușurință, instantaneu, cum arată lumina înainte de a apăsa declanșatorul”, spune Hannah.

Setările camerei: f2.8, 1/200 sec, ISO 200.

(c) Hannah L

Portretul – Anna Fowler

Cum a fost creată imaginea

Pentru a crea acest portret, fotografa din Marea Britanie Anna Fowler a folosit Profoto A1 ca lumină de umplere, direcționând blițul de pe perete în spatele ei. Întrucât vremea era destul de anostă în acea zi, ea a folosit blițul pentru a scoate în evidență mireasa din fundal și pentru a capta o sclipire în ochi. Anna adaugă: ”Mare lucru legat de A1 este că îl poți direcționa direct în jos și îl poți înclina oriunde. Așadar, am reușit să direcționez blițul în spatele meu la o putere redusă, făcând mireasa să iasă ușor din fundal, dar să nu fie prea separată de el.”

Setările camerei: f3.2 1/200 sec, ISO 400

(c) Anna Fowler

Ceremonia – Kate Hopewell-Smith

Cum a fost creată imaginea

Fotografa britanică Kate Hopewell-Smith a creat această imagine cu Profoto A1X pe cameră, îndreptând blițul direct către cuplu. Având un Clic Dome atașat la bliț, a reușit să difuzeze lumina și să creeze o lumină de umplere cu aspect natural pe cuplu. Kate a folosit Profoto A1X în modul TTL, ceea ce înseamnă că o putere bună a blițului a fost setată automat. Apoi a folosit TTL până la -1.5, făcând ca expunerea automată a blițului să fie puțin mai mică.

Setările camerei: f2.8, 1/200 sec, ISO 2000.

(c) Kate Hopewell-Smith

Primul dans – Sandra Aberg

Cum a fost creată imaginea

Fotografa suedeză Sandra Aberg a creat această imagine folosindu-se de bliț și de lumina ambientală.  Ea a folosit Profoto AX1 la o putere redusă, deoarece exista suficientă lumină ambientală. Profoto AX1 a ajutat-o să creeze lumină de umplere pe fețele mirilor.

Setările camerei: f2.8, 1/80 sec, ISO 6200

(c) Sandra Aberg

Cina – Vanessa Joy

Cum a fost creată imaginea

Pentru a surprinde o imagine a tortului de nuntă, fotografa americană Vanessa Joy a folosit Profoto A1 și Profoto B1. Ea a plasat B1 în stânga camerei, îndreptându-l spre tort, și a pus A1 pe cameră pentru a declanșa B1. În același timp, A1 a fost declanșat în tavan, umplând camera cu ceva mai multă lumină și reducând umbrele create de B1.

Setările camerei: F3.2, 1/200 sec, ISO 800

(c) Vanessa Joy

Ringul de dans – Two Mann Studios

Cum a fost creată imaginea

Când fotografii canadieni Erika și Lanny Mann (Two Mann Studios) au văzut șampania țâșnind, au știut imediat că trebuie să folosească un Profoto A1 în spatele mirilor, pentru a lumina spuma pe fundaul întunecat. Au folosit un alt Profoto A1 pe cameră pentru a lumina expresiile pline de energie de pe fețele lor. Când surprindeți aceste momente speciale, este important să gândiți și să acționați rapid și să aveți echipamentul care funcționează în acest mod. Acesta este unul dintre motivele pentru care Profoto A1 și Profoto A1X sunt luminile ideale pentru o nuntă – cu ele nu poți rata niciodată o fotografie. 

Setările camerei: f2.8, 1/125 sec, ISO 3200

(c) Two Mann Studios

Articol preluat de pe site-ul Profoto, scris de Julia Fuentes, Melanie Bieg & Mickael Adoul

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.