10 motive pentru a alege fotografia drept hobby

Inspirați de articolul realizat de Cristian China-Birta despre importanța hobby-urilor, ne-am gândit să vă prezentăm în acest articol câteva motive pentru a alege fotografia drept hobby.

”Un hobby este acea necesară pauză pe care o luăm în raport cu ceea ce suntem noi în viața de zi cu zi”, susține în articolul său Cristian China-Birta. Hobby-ul înseamnă relaxare… Iar prin relaxare înțelege asta: ruperea de ritm care ne ajută să ieșim din viteza uluitoare cu care vremurile moderne ne forțează să ne trăim viața.

Un hobby ne ajută să fugim de această viață de zi cu zi. Să apăsăm butonul ăla de pauză. Și să ne retragem în noi. Un pic, așa. Nu mult. Cât să fie ideal 🙂

Cristian China Birta

În ultimul an, această necesară pauză a fost extrem de importantă, pentru a delimita cumva munca de clipele în care ne relaxăm.

În cele ce urmează, vom descoperi împreună câteva motive pentru care merită să alegi fotografia drept hobby:

#1 Fotografia – un instrument al memoriei

 

 

 

Atunci când fotografiezi, îți documentezi viața, poți captura momente importante sau spontane în imagini care să îți amintească de ele, peste ani și ani. Aceste momente trec, dar fotografiile rămân, amintindu-ne de toate evenimentele importante din viața noastră.

#2 Fotografia ca hobby reduce stresul

Atunci când ai o carieră în fotografie, uneori actul fotografierii poate deveni stresant. Însă, atunci când fotografia este un hobby, te poți bucura de toate momentele în care ieși la fotografiat doar pentru plăcerea ta. În general, fotografia ca hobby este o sursă de confort. Plimbările în natură atunci când ieși la fotografiat au o mulțime de beneficii pentru sănătate și pentru o stare general de bine.

#3 Te poți exprima într-o mulțime de moduri

 

 

Fiecare formă de artă are avantajele sale. Fotografia poate fi o modalitate de a îți exprima sinele, de a ieși din zona de confort și de a descoperi o mulțime de lucruri despre tine. În funcție de genul pe care îl alegi, fotografia te poate provoca în multe moduri.

#4 Te poți conecta cu o mulțime de persoane

 

Comunitatea fotografilor este foarte diversă. A face parte dintr-un grup te va face să te simți important și susținut. Poți contacta fotografii preferați, pentru a le cere diferite sfaturi.

 F64 susține comunitatea pasionaților de fotografie. Blogul F64 oferă o mulțime de materiale relevante, de tutoriale și sfaturi, iar pagina de Facebook F64 și Grupul celor pasionați de fotografie, tot pe Facebook,  sunt locuri în care poți afla toate noutățile importante despre comunitate și poți lua legătura cu alți pasionați de fotografie. Academia F64, lansată la începutul lunii februarie 2021, este de asemenea platforma dedicate comunității de creatori de conținut, locul de unde poți învăța și poți afla noutățile relevante.

#5 Vei învăța despre fotografie pentru tot restul vieții

 

 

Vei avea mereu lucruri noi de învățat despre fotografie, nu este un hobby de care să te plictisești. Va exista întotdeauna ceva nou care să te inspire și să te motiveze.

#6 Abilitățile pentru fotografie te pot ajuta în alte domenii

 

Fotografierea nu este doar despre echipamente și tehnică. Cu cât faci mai multe fotografii, cu atât vei deveni mai creativ. Fotografia te face să apreciezi lucrurile într-o altă lumină. Ceva ce pare banal pentru o persoană care nu este pasionată de fotografie, pentru tine poate fi un subiect interesant. Dacă meseria ta este cumva legată de artă, fotografia ca hobby te poate ajuta să abordezi munca din perspective diferite.

#7 Fotografia - instrumentul curiozității

 

Există multe idei care te pot inspira în călătoria ta de pasionat de fotografie, mulți fotografi de la care ai ce învăța, atât online cât și offline. Cu cât descoperi mai multe stiluri și artiști, cu atât vei fi mai curios. Iar simțul curiozității este acela care ne menține tineri și ne antrenează mintea. Astfel, fotografia este unul dintre hobby-urile care te scoate cel mai mult din rutină.

#8 Fotografiile tale îi pot inspira pe alții

 

Chiar și ca hobby, fotografia are puterea de a inspira oamenii, de a îi ajuta să găsească extraordinarul în cele mai obișnuite momente și situații și să privească lucrurile din perspective diferite. Imaginile tale îi pot inspira și pe alții să se apuce de fotografie ca hobby.

#9 Fotografia te va învăța cum să vezi potențialul lucrurilor aparent nesemnificative

 

 

Când faci o fotografie, te concentrezi pe compoziție, detalii și alte aspecte tehnice. Acest lucru te ajută să găsești, în timp, detalii interesante în locuri trecute cu vederea de majoritatea persoanelor.

#10 Camera de fotografiat îți va fi prieten pe tot parcursul vieții

 

Vor fi momente în care te vei simți mai puțin inspirat ca în altele – tot anul trecut a fost ca un roller-coaster de trăiri și sentimente contradictorii. Camera va fi întotdeuna alături de tine. Fotografia ca hobby este o oportunitate de a documenta fiecare parte a călătoriei tale și mai ales una dintre cele mai rapide metode de a face acest lucru.

Indiferent unde muncești, unde locuiești sau ce fel de aparat de fotografiat deții, poți alege fotografia ca hobby. Fotografia este o poartă care te va conduce către o nouă lume, cu o mulțime de posibilități interesante.

Și nu uita, Cristian China-Birta a lansat recent cartea “Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” Precomandă cartea de aici și primești și un autograf.  Cine știe, dacă te apuci de fotografie, poți deveni un influencer.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.