Cele mai recomandate obiective pentru fotografia de eveniment

Fotografia de eveniment cuprinde în general mai multe stiluri de fotografie. Pentru a imortaliza fiecare moment deosebit, vei avea nevoie de obiective profesionale, care să îți permită în același timp să fii creativ. Indifrent că folosiți un aparat foto DSLR sau mirrorless, producătorii consacrați (Nikon, Canon, Sigma, Tamron etc.) acoperă prin gama lor de obiective, toată plaja de distanțe focale, indiferent de montura aparatului folosit. Tot ce trebuie să faceți, e să le găsiți pe cele potrivite aparatului folosit!

Mai jos regăsiți recomandările noastre pentru cele mai utilizate distanțe focale:

70-200 mm (zoom tele)

Acest obiectiv îți permite să te apropii de acțiune fără a întrerupe momentul. Un alt avantaj este efectul de estompare la f/2.8. De asemenea, cu acest obiectiv vei putea surprinde toate clipele spontane.

Recomandările noastre:

50 mm (focală fixă, focală normală)

Acesta este un alt model de obiectiv preferat de fotografi atunci când vine vorba de fotografia de eveniment. Distanța focală de 50 mm este excelentă pentru portrete și poate salva situația atunci când lumina începe să scadă. Deschiderea mai largă îți va permite să depinzi mai puțin de bliț și creează un aspect mai natural.

Recomandările noastre:

24-70 mm (zoom-ul standard)

Versatilitatea obiectivului cu zoom de 24-70 mm este esentială atunci când vine vorba de spațiile mai mici. Există anumite situații când obiectivele de 70-20 mm s-ar dovedi prea comprimate, iar cele de 50 mm nu ar oferi suficientă versatilitate.

Recomandările noastre:

100 mm Macro (focala fixă, tele, macro)

Cu ajutorul obiectivelor Macro de 100 mm, poți captura cu ușurință anumite detalii, dar este preferat de mulți fotografi și pentru fotografia de portret. Te poți juca cu lumina pentru a obține fotografii excepționale cu detalii. Pentru a evita mișcarea din imagini, mai ales în cazul unor expuneri mai lungi, este reocmandat și un trepied în momentul utilizării de obiective cu focale lungi.

Recomandările noastre:

16-35 mm (zoom grandangular)

Uneori, obiectivul de 24-70 mm nu este suficient de larg pentru a capta tot ce îți dorești. Unghiul ultra-lat al obiectivelor de 16-35 mm te vor ajuta să captezi tot mediul.

Recomandările noastre:

85 mm (focală fixă, portrete)

Cu acest obiectiv, vei avea ocazia să realizezi portrete cu adevărat impresionante. Obiectivele de 85 mm nu distorsionează imaginea așa cum fac anumite obiective cu unghi larg ( cum ar fi cele de 24 mm sau 35 mm), în special de-a lungul marginilor cadrului. Acest obiectiv oferă de asemenea compresie mare.

Recomandările noastre:

Tu ce obiective folosești pentru fotografia de eveniment? Scrie-ne în comentarii care este obiectivul tău preferat și mai ales de ce!

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Eu folosesc Tamron 85 mm F1.8 pentru ca este foarte sharp, are bokeh placut si nu are aberatii cromatice. Din aceleasi motive folosesc si Sigma Art 35 mm F1.4.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.