Organizarea unei ședințe foto de maternitate. Sfaturi, dispozitive și accesorii recomandate

Sarcina este o perioadă specială în viața oricărei femei, de aceea viitoarele mămici vor să aibă amintiri din lunile în care îl așteaptă pe bebe să vină pe lume. Iată cum să organizezi ședințe foto de maternitate care să surprindă prin imagini bucuria și emoția pe care o simt oamenii când devin părinți.

Pregătește viitoarea mămică pentru ședința foto

Subiectul fotografiilor este o femeie însărcinată, care are nevoie de atenție suplimentară, pentru că se află într-o stare fizică și emoțională deosebită. De aceea este recomandat să utilizezi obiective foto și accesorii foto care să n-o incomodeze și să faci reglajele de lumină înainte de începerea ședinței foto. 

Chiar dacă se aseamănă cu fotografia de portret, foto de maternitate trebuie să fie pregătită mai în detaliu, iar comunicarea cu viitoarea mămică este foarte importantă, ca să stabiliți împreună cele mai bune cadre, expresii și imagini.

Vei folosi aparate foto care să-ți permită realizarea unor detalii în fotografia de portret, pentru sublinierea expresiilor feței, a gesturilor și reacțiilor care sugerează bucuria momentului și emoția așteptării.

Sfătuiește-o pe viitoarea mămică și arată-i cum să stea în poză, ca să aibă o poziție comodă și totodată expresivă, pentru realizarea unor fotografii artistice. Dacă vrei să utilizezi iluminare Rembrandt în fotografia de portret, fotografiile de maternitate reprezintă cea mai bună ocazie. Vei scoate în evidență trăsăturile plăcute ale subiectului și vei surprinde emoția umană în portrete inedite, de mare intensitate artistică. 

Decideți împreună ce ținută vestimentară va purta viitoarea mămică, pentru alegerea celor mai bune lumini și echipamente de studio, care să pună în valoare silueta, tenul, părul.

Sugerează-i un machiaj simplu, natural și o rochie lungă și vaporoasă, pe care o poți utiliza pentru efecte vizuale spectaculoase. Dacă alege să se fotografieze într-o pânză tip eșarfă, o ținută sport sau retro, respectă-i decizia și adaptează decorul, încadrarea imaginilor, schema de lumini.

Alege un cadru potrivit pentru fotografie de maternitate

În funcție de alegerile pe care le-ați făcut împreună, ședința foto de maternitate va avea loc în studio sau în aer liber. 

Pentru fotografiile de studio propune-i diferite tipuri de fundaluri, recuzită cu tematică de familie, sărbători, cadre romantice. Folosește modificatori de lumină, ca să obții efecte vizuale deosebite (softboxuri, umbrele, blende, filtre, griduri).

Dacă vei fotografia în aer liber, ia cu tine trepiede și stabilizatoare de imagine, ca să obții imagini clare și cadre corecte, fără tremur de aparat. Programează ședința foto în ora de aur, când veți avea cea mai frumoasă lumină naturală.

Ședințele foto outdoor aduc un plus de intensitate fotografiilor de maternitate, mai ales când sarcina este înaintată (în săptămânile 28-34). Cadrul natural potrivit pune în valoare frumusețea radiantă și feminitatea împlinită a protagonistei.

Ținuta vestimentară trebuie să fie în ton cu locul ales pentru fotografiere (o zonă verde din parc, o pajiște de munte, la malul mării, lângă monumente sau clădiri celebre ș.a.).

Folosește recuzită creativă pentru ședințele foto de maternitate realizate în aer liber. Poți să fotografiezi jucării, elemente de floră și faună, detalii arhitecturale. Vei obține poze originale, cu impact emoțional puternic.

Realizează fotografii de sarcină în cuplu

Ședințele foto de maternitate cuprind și fotografii de sarcină în cuplu. De obicei viitorii părinți vin împreună să se bucure de moment și poți să realizezi fotografie de cuplu într-un mod creativ, pentru albumul fiecărei familii.

Ia în considerare faptul că alături de foto de maternitate vor veni foto de nou-născut și foto de bebe. Propune-le viitorilor părinți tematici diverse, din care să-și aleagă tipurile de poze preferate.

Astfel vor avea colecții unitare de fotografii, care să-i bucure peste ani și ani, când copilul va deveni adolescent, adult, chiar părinte la rândul său.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.