8 festivaluri din România la care să mergi în 2022

După doi ani de restricții, vara aceasta se anunță o vară plină de festivaluri – ocazii de a socializa, de a participa la concerte și, bineînțeles, de a fotografia și filma, dacă aceasta este pasiunea ta, atmosfera vibrantă. 

Unde ieșim la fotografiat în această vară? Am pregătit o listă cu cele mai așteptate festivaluri și evenimente de o zi, unele dintre ele amânate din cauza pandemiei. 

#1 Evenimente în București și împrejurimi

Unde?

Arena Națională

Când?

3 - 5 iunie 2022

Anul acesta, SAGA Festival va fi organizat pentru prima dată la Arena Națională în București. Acest festival este un eveniment așteptat mai ales de fanii muzicii electronice. Cu siguranță, atmosfera de la acest eveniment va fi demnă de imortalizat în cadre memorabile.

Unde?

Romexpo

Când?

24 - 26 iunie 2022

Retro Music Festival este cel mai mare festival de muzică retro din România. Acesta va avea loc la Romexpo și este potrivit mai ales pentru cei pasionați de acest gen de muzică. Poți dansa pe ritmurile muzicii de altădată și bineînțeles, poți surprinde atmosfera acestui festival în imagini și filmări impresionante.

Unde?

Parcul Izvor

Când?

24 - 26 iunie 2022

Tot pe 24 – 26 iunie 2022, în parcul Izvor va avea loc evenimentul Nostalgia din acest an. Iată cum descriu organizatorii acest festival:

”Hai să dăm libertate orașului și să ne facem amintiri acolo pe unde, de obicei, se aud doar mașinile.”

Cu un aparat compact sau profesionist, poți surprinde cadre demne de printat. 

Unde?

Romexpo

Când?

16 iulie

Iată că și fanii muzicii rock au evenimente la care pot participa în această vară. Acest eveniment se află la cea de-a 11 ediție. 

Unde?

Domeniul Stirbei, Buftea

Când?

12 - 14 august 2022

Summer Well se află la cea de-a 11-a lor ediție și continuă să-și impresioneze publicul cu un line-up surprinzător: Arctic Monkeys, Nothing But Thieves, Inhaler, Roosevelt, Self Esteem și Hayes & I. Festivalul va fi organizat la Domeniul Știrbey din Buftea. 

August este o lună ideală pentru vacanțe, și dacă încă nu ai planificat o vacanță în perioada 12 – 14 august, o opțiune ar fi să participi la acest festival care adună an de an mii de persoane.

#2 Evenimente în țară

Unde?

Neversea Beach, Constanța

Când?

7 - 10 iulie 2022

Acest eveniment atrage anual mii de persoane. Este cu siguranță o experiență memorabilă să fotografiezi/filmezi un eveniment ce are loc pe malul mării. 

Câțiva dintre artiștii anunțați până acum sunt Alan Walker, Black Eyed Peas, Dimitri Vegas & Like Mike, Dan Diablo. 

Unde?

.Tuzla

Când?

.19 - 21 august 2022

Living Rock, singurul festival de rock alternativ de la mare, revine în 2022 cu o nouă ediție, ce va avea loc între 19-21 august.  Construit pe conceptul unic de combinare a rock-ului alternativ cu frumusețea Mării Negre, evenimentul are loc în aer liber, pe plaja Tuzla.

Unde?

Castelul Banffy, Bontida

Când?

13 - 17 iulie 2022

Acest eveniment nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este organizat într-un cadru de poveste, iar printre artistii anunțați în acest an amintim  Twenty One Pilots, Gorillaz și Deftones. 

Este cu siguranță unul dintre cele mai ofertante festivaluri atunci când vorbim de subiectele pe care le poți fotografia/filma. Nu uita să iei cu tine cizmele de cauciuc si pelerina de ploaie!

Unde?

Cluj - Napoca

Când?

4 - 7 august 2022

Zeci de mii de participanți vor fi prezenți și în 2022 la o nouă ediție a festivalului Untold, organizat în Cluj-Napoca. Acest festival mulțumește fanii mai multor genuri muzicale, printre care pop, techno, house, hip-hop și multe altele.

Unde?

Mamaia, Constanța

Când?

21 - 22 iunie 2022

WeddCamp este un proiect pe termen lung creat de patru studiouri românești de succes ( Marian StereaPhotoChicCromatica și Imagia) și destinat să devină unul dintre cele mai importante evenimente din Europa de Est.

WeddCamp 2022  va avea loc în Mamaia, una dintre cele mai populare stațiuni de pe litoralul românesc, în perioada 21-22 iunie și va include conferințe, workshop-uri și o petrecere de final.

Cu ce fotografiezi/filmezi la astfel de evenimente?

Echipamentul pe care îl iei cu tine la acest gen de evenimente trebuie să fie cât mai portabil, usor de cărat: cu siguranță nu vei dori să cari cu tine aparate si obiective grele. Iată ce îți recomandăm:

Te-ar putea interesa și:

Suntem convinși că în vara aceasta lista evenimentelor este mult mai lungă. Tu ce festivaluri aștepți cu nerăbdare? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.