Sfaturi pentru fotografiile din noaptea de Revelion

 Noaptea de Revelion este și o ocazie de a fi creativ în fotografiile pe care le realizezi, instantanee de familie, masa festivă etc. În cele ce urmează, îți prezentăm câteva sfaturi pentru fotografiile de Revelion.

Planifică fotografiile

S-ar putea să fii tentat să surprinzi tot ceea ce se întâmplă în cât mai multe instantanee, dar, pentru a te bucura pe deplin de această noapte dintre ani, este indicat să planifici în linii mari, înainte de Revelion, ce ai vrea să surprinzi, ce proiecte fotografice ai în minte. Poți face o listă cu lucrurile pe care dorești să le scoți în evidență: decorul, masa festivă, focurile de artificii etc.

Ia în cont amplasarea luminilor

Perioada dintre Crăciun și Revelion este una în care timpul pare că este suspendat, iar decorul este acoperit de tot felul de lumini festive. Asigură-te că focalizarea nu este depășită de aceste lumini (care tind să arunce umbre pe fața subiectului).

Asigură-te că ai suficientă memorie

Probabil vei obține o mulțime de instantanee în noaptea de Revelion, de aceea este bine să te asiguri că ai suficientă memorie pe card. Te poți folosi de un card SD de rezervă, în cazul în care cardul principal va ajunge să fie plin.

Folosește-te de un trepied

Un trepied te va ajuta să obții fotografii stabile și îți va permite să apari și tu în poze.

Pregătește-te de artificii

Pentru cei care utilizează setări manuale, o setare a diafragmei mai mică va corespunde cerinței ISO. Găsește un unghi bun și utilizează trepiedul pentru a obține fotografii reușite. Pregătește-te să treci de la landscape la portret, în funcție de compoziție.

Produse recomandate

Revelionul este în primul rând o ocazie de a celebra, iar o astfel de abordare în privința fotografiilor vă va ajuta să dați frâu liber creativității și să experimentați cu o mulțime de stiluri de a fotografia.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.