Sfaturi pentru fotografiile din noaptea de Revelion

Chiar dacă anul acesta a fost unul așa cum nu s-a gândit nimeni, asta nu înseamnă că nu ne putem bucura de noaptea de Revelion și de speranța pe care aceasta o aduce într-un an mai bun. Noaptea de Revelion este și o ocazie de a fi creativ în fotografiile pe care le realizezi, instantanee de familie, masa festivă etc. În cele ce urmează, îți prezentăm câteva sfaturi pentru fotografiile de Revelion.

Planifică fotografiile

S-ar putea să fii tentat să surprinzi tot ceea ce se întâmplă în cât mai multe instantanee, dar, pentru a te bucura pe deplin de această noapte dintre ani, este indicat să planifici în linii mari, înainte de Revelion, ce ai vrea să surprinzi, ce proiecte fotografice ai în minte. Poți face o listă cu lucrurile pe care dorești să le scoți în evidență: decorul, masa festivă, focurile de artificii etc.

Ia în cont amplasarea luminilor

Perioada dintre Crăciun și Revelion este una în care timpul pare că este suspendat, iar decorul este acoperit de tot felul de lumini festive. Asigură-te că focalizarea nu este depășită de aceste lumini (care tind să arunce umbre pe fața subiectului).

Asigură-te că ai suficientă memorie

Probabil vei obține o mulțime de instantanee în noaptea de Revelion, de aceea este bine să te asiguri că ai suficientă memorie pe card. Te poți folosi de un card SD de rezervă, în cazul în care cardul principal va ajunge să fie plin.

Folosește-te de un trepied

Un trepied te va ajuta să obții fotografii stabile și îți va permite să apari și tu în poze.

Pregătește-te de artificii

Pentru cei care utilizează setări manuale, o setare a diafragmei mai mică va corespunde cerinței ISO. Găsește un unghi bun și utilizează trepiedul pentru a obține fotografii reușite. Pregătește-te să treci de la landscape la portret, în funcție de compoziție.

Revelionul este în primul rând o ocazie de a celebra, iar o astfel de abordare în privința fotografiilor vă va ajuta să dați frâu liber creativității și să experimentați cu o mulțime de stiluri de a fotografia.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *