Aventuri nepaleze cu Olympus

Postat de: F64 F64

Diana Buzoianu s-a întors din Nepal cu povestiri interesante și cadre aparte. Ne bucurăm mult că a scris blogului F64, în speranța de a aduce o cultură foarte diferită de a noastră în vizorul fotografilor. De asemenea, punctează foarte bine avantajele pe care acum le oferă sistemul mirrorless fotografilor de călătorie. Așadar, dacă ești în dubii cu privire la schimbarea trusei foto și vrei să te bucuri de o lectură plăcută, citește acest articol.

“Călătorului îi stă bine cu drumul” spune un vechi proverb românesc și simt că mie imi șade foarte bine cu el.

Pentru mine călătoria este o escapadă în timp, o evadare fericită spre necunoscut și inedit. Am avut dintodeauna neastâmpărul drumului, fascinată de a descoperi locuri și culturi noi. Să călătorești este o provocare, un curaj. Provocarea mea cea mai mare însă, a fost întodeauna pregătirea bagajelor. Ce iei cu tine, ce nu poți să lași în urmă, câte kilograme poți să duci pe niște umeri delicați de domnișoară?

Mereu când plec îmi doresc ca drumul să fie lung, plin de aventură și cunoaștere. În scurta mea călătorie prin Nepal se pare că rugaciunea mi-a fost înzecită.

Spiritul unei călătorii reușite constă în libertate. Libertatea perfectă de a gândi, a simți, a face tot ce îți doresti. Acest dar ne-a fost oferit de Dan Mirică, organizatorul turei fotografice din Noiembrie 2017.

Tărâmul Asiatic este o destinație exotică, cu o aură mistică care m-a atras dintodeauna. Mă hotărâsem să mă ălătur turei foto în urmă cu un an. Și chiar de atunci au început pregătirile de voiaj.