Olympus și freamătul din natură, cu Ionuț Ignat

Postat de: F64 F64

Ionuț Ignat este cel mai recent colaborator al Blogului F64. Ne-a suprins în mod plăcut cu fotografiile sale de natură și deschis fiind către a ne arăta mai multe, am decis că merită să-l publicăm. Mai rar auzi de un Olympus folosit pentru fotografia de natură sau wildlife și orice alt gen foto înrudit. Există încă preconceția că aparatele foto mici sunt bune doar pentru începători sau stradă, pentru a fi discret și confortabil. 

Cu toate acestea, mai ales în ultima vreme, sistemul mirrorless trece printr-un fel de revoluție, avansând cu pași repezi spre a întrece bătrânul și binecunoscutul DSLR. Însă destul am lungit cu vorba, hai să descoperim vorbele și cadrele lui Ionuț!

Cum ar trebui să fie un aparat foto?

Mare, mic, ușor, alb, negru, rapid, discret, scump, ieftin, silențios, cu un senzor mare, cu un senzor mic, cu mulți megapixeli, cu funcții suplimentare, doar cu funcții relevante pentru fotografie?

Cum ar trebui să fie fotograful care utilizează aparatul foto?

Ar trebui să pot vedea lucruri neobservate de ceilalți, să surprind viața și moartea unui moment, să introduc întunericul și lumina din interiorul meu în ceea ce fac, să caut inspirație în tot ceea ce văd și simt, să caut originalitate într-un timp în care roata a fost de mult inventată?

Un croitor transformă materialele în haine care se potrivesc perfect cu persoana care le poartă. Mai mult de atât, există o relație simbiotică între aceste două organisme și în acel moment ele sunt unul și același. Nici mai mult, nici mai puțin decât o minunată uniune între așteptări și experiența palpabilă. Și doar atunci pot avea încredere completă în partenerul meu, aparatul foto.

Fotografiile din acest articol au fost realizate în luna octombrie a anului 2017, pe parcursul a două săptămâni de test a echipamentului Olympus ce mi-a fost pus la dispoziție cu amabilitate de către Olympus Romania.