7 lucruri de stiut cand fotografiezi jucarii

Jocuri si jucarii exista din cele mai vechi timpuri si in culturi foarte diferite. Ele variaza de la unele foarte simple la altele foarte complexe: de la un simplu bat, care in imaginatia unui copil poate fi un calut, la aparate mecanice complicate, de ultima ora. Prin urmare, orice obiect cu care un copil se poate juca si distra devine o jucarie. Si intrucat e in firea omului sa caute modalitati de a se distra, este foarte probabil ca jucariile sa fie la fel de vechi ca si omul.

In plus, cine spune ca cei mari nu se mai joaca? Sau ca nu si-au pastrat colectiile din copilarie undeva acolo, pe un raft sau intr-o cutie de sub pat?

Jucariile ne evoca amintiri, sentimente si ganduri din trecut, din perioada speciala a copilariei. Aceste emotii ar fi ideal sa fie redate si in imagini, lucru pe care il poti face printr-o compozitie potrivita, un fundal care sa puna in evidenta produsele si incadrari adecvate.

Din acest acest articol afli cum poti realiza fotografii reusite cu diverse jucarii, de ce echipament ai avea nevoie si o serie de sfaturi de baza, de la importanta fundalului la atentia pe care o poti acorda detaliilor.

Fotografierea jucariilor – echipament foto

La nivel de echipament, ca in cazul majoritatii fotografiilor de produs, veti avea nevoie de:

  • trepied
  • lumini/blituri (sau poti alege si un spatiu cu ferestre mari pentru a putea beneficia de lumina naturala)
  • un obiectiv luminos, cu o diafragma cat mai deschisa pentru a obtine un bokeh* frumos
  • un obiectiv de macro, pentru obiecte foarte mici

*Ce este bokeh-ul?

Termenul bokeh deriva din japonezul boke (neclar, confuz) si se refera la modul in care sunt redate in fotografie planurile mai apropiate, respectiv mai indepartate fata de planul asupra caruia s-a facut focalizarea. Altfel spus, bokeh-ul defineste forma, marimea si geometria zonelor care se afla in afara campului de profunzime, respectiv acel efect de flu din fundalul imaginii care nu reprezinta decat o estompare, o fluidificare a contururilor.

7 tips & tricks pentru fotografierea jucariilor

In general jucariile ofera destul de multa flexibilitate atunci cand vorbim despre incadrare si punct de statie. Mai jos, ti-am pregatit cateva sfaturi de avut in minte atunci cand fotografiem astfel de obiecte, pentru a obtine imagini cat mai reusite:

#1 Important! Fundalul sa nu fie prea aglomerat. Atentia trebuie sa cada pe produs, nu pe recuzita. Asa ca mai putin e mai mult, evita suprapunerile peste alte obiecte si incearca sa simplifici cat mai mult imaginea.

#2 Nu uita sa ai in vedere si detaliile, fie ca vorbim de textura jucariilor, de hainutele papusilor sau detalii precum rotile, in cazul masinilor.

#3 Atentie mare si la modele, daca este cazul. Ideal ar fi a avem imagini in care copiii sunt modelele care manevreaza jucariile, acestea fiindu-le adresate.

#4 Joaca-te cu recuzita, cauta sau realizeaza diverse props-uri interesante , care sa puna in evidenta jucariile, lasandu-le sa isi spuna povestea.

#5 Exerseaza si pe un fundal din natura, fie ca vorbim de iarba, muschi sau scoarta de copac, efectele pot fi “wow”.

#6 Nu te impacienta daca nu ai la indemana intreg echipamentul necesar si incearca sa improvizezi. De exemplu, incerca cresterea cantitatii de lumina reflectand-o cu ajutorul unor cartoane albe sau a unor folii de staniol. Efectul de lumina “moale” astfel obtinut este perfect pentru jucarii.

#7 Experimenteaza cu unghiuri neobisnuite, de la nivelul solului sau de la inaltime. Rezultatele finale te pot surprinde. Fotografiaza de jos pentru a adauga dramatism fotografiei, pentru a face produsul sa pAara mai mare sau pentru a-i adauga o nota amuzanta. Fotografiaza de sus pentru a prezenta produsul in intregime, mai ales daca are o forma mai ciudata.

 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.