Capturarea detaliilor în fotografia de portret cu Kate Whyte și Softlight Kit

Chiar și în tinerețe, detaliile au fost întotdeauna fascinante pentru fotografa canadiană specializată în fotografia de frumusețe, Kate Whyte. ”Îmi place să mă concentrez pe detalii, caracteristicile care fac o persoană unică. Dacă pot face să strălucească trăsăturile naturale ale cuiva, atunci știu că am creat o frumusețe reală. Și utilizarea luminii moi în diferite moduri face acest lucru posibil, motivul pentru care kitul Profoto Softlight este perfect: este mic, compact și versatil.”

După ce a lucrat în lumea corporațiilor făcând lucrări de design timp de mai mulți ani, Kate a decis să intre în lumea freelanceri-lor. O decizie pe care nu a regretat-o.

”Este întotdeauna înfricoșător să lăsați ceea ce este familiar și sigur și să pășiți pe un teritoriu necunoscut. Dar am făcut-o și pot spune sincer că a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o vreodată! Fotografia de frumusețe mă emoționează, coborârea la un nivel micro este foarte interesantă pentru mine”, spune Kate.

 

(c) Kate Whyte

Lumea are nevoie de mai multă frumusețe

Kate realizează fotografii pentru reclame și portrete, în proporție de 50/50. Machiajul și bijuteriile sunt de obicei subiectul celor comerciale, iar în cazul acestor fotografii lucrează foarte mult cu reflecții pentru a face produsele să iasă în evidență.

”Factorul wow este cartea mea de vizită, confirmarea mea că am reușit să aduc ceva mai multă frumusețe în lume, ceea ce cred că este întotdeauna binevenit”, spune Kate.

(c) Elliot Graham

Cele 3 sfaturi ale lui Kate Whyte pentru fotografia de frumusețe

Simplitatea este cheia

Lucrează cu make-up artiști calificați

Lucrează cu lumini puternice

”Întrucât fotografia de frumusețe este despre portretizarea detaliilor, pentru a vă asigura că toate detaliile sunt evidențiate, este important să lucrezi cu lumini puternice. Profoto D2 1000Air TTL îmi permite să surprind detalii și texturi clare în toată gloria lor.”

(c) Elliot Graham

Modelele sunt ca niște actori pe care îi ghidezi prin lumini

Când realizează fotografii și portrete de frumusețe, fotograful depinde de modelul care își asumă diferite roluri.

”Munca pe care o fac este teatrală, iar imaginile reflectă acest lucru. Modelele devin personajele conduse prin iluminare și stil. Versatilitatea este cu siguranță ceva ce caut în persoana pe care o fotografiez”, spune Kate.

(c) Elliot Graham

Crearea dramatismului cu lumini blânde

”O fotografie devine mai interesantă atunci când există o dramă, ceva care atrage privirea. Softligt Kit oferă toate instrumentele necesare pentru acest lucru. În această ședință, am plasat Profoto D2 foarte aproape de model, iar apoi am folosit un reflector pentru a uniformiza lumina și difuzorul care îmi oferă umbre și lumini evidente – perfecte pentru prezentarea machiajului natural”, spune Kate.

(c) Kae Whyte

Cea mai bună lumină pentru fotografia de frumusețe

În această ședință, Kate folosește Profoto 1000 AirTTL datorită puterii pe care o oferă. 

”Pentru imaginea de mai jos, am folosit doar reflectorul Softlight, fără difuzor”, spune Kate.

(c) Kate Whyte

Crearea magiei cu ajutorul luminii

”Întotdeauna m-au inspirat oamenii creativi, acolo există o energie, o pasiune pe care o găsesc fantastică. Și a face parte dintr-o echipă, a lucra împreună pentru a crea magie, este foarte satisfăcător. Mă simt foarte fericită că pot lucra cu ceea ce îmi place: fotografia de frumusețe, concentrându-mă pe detalii. Și pentru a face asta, am nevoie de lumină bună și să am înredere în echipamentul meu. 

(c) Kate Whyte

Avantajul unui set de instrumente portabil

Kate lucrează în diferite locuri, uneori trebuind să fotografieze în mai multe locuri pentru un singur proiect.

”Noul Kit Softlight îmi permite să fiu mai flexbilă când vine vorba de locații. Cu husa reflectorizantă Softlight inclusă, nu trebuie să îmi fac griji la deteriorări în timpul transportului.”

Articol preluat de pe site-ul Profoto, scris de Sofia Sigfridsson

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.