Cum să obții iluminarea Rembrandt în fotografia de portret

Iluminarea Rembrandt este o tehnică populară în fotografia de portret. Această tehnică este populară deoarece scoate în evidență trăsăturile plăcute ale oamenilor. Această configurare de iluminare creează un triunghi de lumină sub ochiul modelului în partea umbrită. Iluminarea Rembrandt se bazează pe unghiuri. Se poate realiza atât cu lumină naturală cât și cu alte tehnici de iluminare. Vom descoperi în cele ce urmează mai multe despre această tehnică.

Despre unghiuri

Iluminarea Rembrandt se referă la unghiuri. Iată principalele lucruri pe care trebuie să le ai în vedere:

  • Lumina trebuie să fie de partea subiectului tău, dar în același timp în fața lui. Cu subiectul orientat către tine, așază lumina între un unghi de 45 și 90 de grade.
  • Solicită subiectului să își întoarcă fața către tine într-un unghi de 0 și 30 de grade.
  • Fotografiază.

Să spunem că lucrezi cu o sursă de lumină care nu se mișcă. Este în regulă. Te poți mișca tu sau îi poți spune subiectului unde trebuie să stea. Ferestrele sunt o opțiune absolut fantastică pentru iluminarea Rembrandt. Încearcă întotdeauna să utilizezi o sursă de iluminare mai moale decât subiectul din cadru.

Când este mai bine să fotografiezi?

Pentru a obține iluminarea Rembrandt, poți fotografia în aproape orice moment al zilei. Cel mai bun moment este acela când fereastra obține cea mai directă lumină. Privește periodic lumina în studio sau acasă. Observă cât de întunecate sunt umbrele la un moment dat. Ia în considerare și condițiile meteorologice. Dacă fotografiezi într-o zi tulbure, atunci lumina va fi întotdeauna mai moale decât de obicei.

Comunicarea cu subiectul

Subiectul nu va ști nimic despre diversele tehnici de iluminare. Deci, în mod ideal, va trebui să îl îndrumi asupra modului de poziționare a chipului. Comunicarea cu acesta este esențială.

Sperăm că aceste sfaturi îți vor fi de folos în realizarea unor portrete inedite.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.