5 poziții de poză potrivite pentru o ședință foto de succes

Poziția potrivită pentru un anumit tip de poză face cât o mie de cuvinte, transmițând, prin ipostaza adoptată de model, o stare ce nu poate fi verbalizată, ci doar transmisă prin imagini. Cele mai bune poziții pentru poză reușesc să aducă în același cadru naturalețe, senzualitate, simplitate și echilibru.

Dacă ești model și vrei să îți găsești inspirația pentru ședințele foto la care participi, sau dacă ești fotograf și vrei să înveți secretele unei ipostaze naturale, te afli în locul potrivit.

Iată care sunt cele mai bune 5 poziții de poză, pentru un shooting de succes:

1. Jocul cu părul

Recomandare pentru fotograf

Poți fotografia modelul cu un close-up cât mai concentrat pe zona capului, încercând diferite moduri de încadrare: landscape, portrait. Alternează cadrele în care surprinzi întreaga lungime a bratelor, cât și cadre mai restrânse, în care nu se vad decât antebrațele și mâinile.

Recomandare pentru model

Mimica feței este extrem de importantă pentru această poziție. Lasă-te pentru un moment învăluită de starea de joacă pe care această ipostază o inspiră. Strâmbă-te, râzi cu poftă, privește peste umărul fotografului, închide ochii. Singurul lucru pe care nu ai voie să îl faci, atunci când pozezi așa, este să fii serioasă.

2. Peste umăr

Recomandare pentru fotograf

Fiind o poziție extrem de senzuală, este important să pui accent pe componenta de “mister”, atunci când vrei să surprinzi o astfel de ipostază. Miza pe care o urmărești este păstrarea aceleiași doze de “tabu”, așa că luminile difuze, lipsa detaliilor “picante”, privirea plină de erotism a modelului sunt detalii importante pentru o poză bună.

Recomandare pentru model

Emană senzualitate prin toți porii, pentru că este genul de poziție construită în jurul unor note puternice de erotism. Ține-ți părul în partea diametral opusă aparatului foto și dacă vrei să zâmbești, afișează un zâmbet discret.

3. Relaxare

Recomandare pentru fotograf

Alege un cadru natural pentru a surprinde cadre cu această poziție. Este important să surprinzi întreaga siluetă a modelului, în poziții cât mai relaxate ale corpului, citind, stând cu mâinile sub cap, în iarbă, bucurându-se pur și simplu de starea de liniște pe care natura o creează.

Recomandare pentru model

Închide pentru câteva clipe ochii și inspiră adânc aerul proaspăt al naturii, lăsând să îți scape un zâmbet ce inspiră confort și relaxare.

4. Stând pe pat

Recomandare pentru fotograf

Este o poziție relaxată, pe care o poți surprinde foarte bine într-un aer familiar. Utilizează pe cât de mult posibil lumina naturală și nu te apropia foarte mult de model, ci încearcă să îi surprinzi întreaga ipostază, ca parte a unui decor în care armonia și confortul merg mână în mână.

Recomandare pentru model

Fii tu însăți! Încearcă să adopți poziții ale corpului pe care le-ai avea în confortul propriului tău cămin. Poți renunța la încălțări, pentru a pune accentul pe ideea de “atmosferă familiară”, acea atmosferă pe care o putem găsi doar “ACASĂ”.

5. Cu mâinile încrucișate

Recomandare pentru fotograf

Nu te îndepărta prea tare de subiectul tău, pentru că trebuie să surprinzi (de la mică distanță) atitudinea de învingător, pe care o inspiră această poziție. Cadrul perfect centrează foarte bine silueta modelului, iar fundalul este fie blurat, fie în nuanțe fade.  

Recomandare pentru model

Nu te îndepărta prea tare de subiectul tău, pentru că trebuie să surprinzi (de la mică distanță) atitudinea de învingător, pe care o inspiră această poziție. Cadrul perfect centrează foarte bine silueta modelului, iar fundalul este fie blurat, fie în nuanțe fade.  

Recomandare pentru model

Privește direct în obiectivul camerei foto, adoptând o poziție dreaptă, ce denotă siguranță, încredere, optimism.

Tu după ce te ghidezi la o ședință foto, pentru a realiza fotografii deosebite? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.