(c) Olga Vuscan

F64 partener la Family Portrait Academy 2020

F64 este partener la Conferința fotografilor de familie din România ce va avea loc între 18 și 20 august, în Cluj-Napoca, la Platinia Conference Hall.

Educația e un ingredient important în rețeta pentru succes. Așa că alături de un grup de fotografi talentați te așteptăm în inima Transilvaniei, la Cluj, între 18 și 20 august 2020 pentru 3 zile pline de experiențe și de cunoștințe noi, de informații practice legate de fotografia de nou-născut și de familie, de sfaturi utile despre cum să crești și să conduci o afacere de succes în aceasta nișă și de mulți prieteni vechi și noi. 

Programul evenimentului

Lectorii evenimentului

Irina Jalbă-Furtună

Este fotografă originară din Republica Moldova și de la 20 de ani călătorește prin lume. A locuit în Irlanda, țara care este izvorul inspirației ei, fiind o țară de povești, cu peisaje frumoase și castele din istorie. De 8 ani este stabilită în Spania.

Prima sa cameră de fotografiat a avut-o la 10 ani, fiind un dar din partea tatălui ei, astfel fotografia rămânându-i mereu în suflet.

De 4 ani face fotografie la nivel profesional, exprimând prin ea idei, sentimente și frumusețe, inspirate de către muza ei: Cătălina, fiica ei de 9 ani.

„Fotografia este totul pentru mine, este ca și aerul ce îl respir…” – Irina Jalbă Furtună

Gabriela Însurățelu

A început să fotografieze în 2005, axându-se în general pe fotografia de călatorie și de portret, realizând fotografii care au apărut în publicații în toată lumea, inclusiv în ghiduri de călătorie de la National Geographic.
Din 2015 s-a specializat pe fotografia de portret, nou-născuți și familie.

A studiat fotografia timp de 2 ani la Universitatea de Arte George Enescu din Iași, apoi s-a perfecționat prin studiu individual și practică, ateliere de portret în natură, atelierul de fotografie pentru nou-născuți „BebeLush”, ateliere de maternitate, atelier de Business în Fotografie, participare la 2 ediții de Family Portrait Academy atât în rol de cursant cât și cel de lector, cât și cursuri online de specialitate.

Se distinge prin fotografiile minimaliste realizate pe fundal alb, de un alb perfect.

 

Ioana Herman

Are 31 ani, este din Arad și este fotograf de familie și de nou-născut. A început să fotografieze evenimente în 2010, dar s-a îndrăgostit de fotografia de nou-născut acum 5 ani, când și-a fotografiat copilul la 5 zile de la naștere.

Din acel moment a început să viseze la studioul ce-l are acum, un loc unde merge zi de zi cu mult drag și nerăbdare. Adoră mirosul de bebeluși, zâmbetele sincere și calde a celor mici care-i trec pragul studioului.

Este convinsă că Dumnezeu ne-a creat perfecți pe toți și că ne-a așezat într-o lume plina de culoare. Se simte onorată de fiecare dată când poate crea amintiri celor care-și pun toată încrederea în viziunea și în munca ei.

„Iubesc culoarea și unicitatea cu care am fost făuriți!” – Ioana Herman

Ionela Aram

Pasiunea ei pentru fotografia de nou născut a început acum un an și jumătate, prin împletirea firelor moi și pufoase pe andrele. Da, a început ca și furnizor de recuzită pentru alți fotografi și iubea să vadă noi născuții cuibăriți în lucrușoarele create de ea. A început să învețe, să descopere ce înseamnă această ramură a fotografiei, să își cunoască aparatul și apoi să declanșeze. Și-a dat seama că toate se împletesc frumos atunci când pune tot sufletul în fotografii și că emoția pe care o transmite părinților este neprețuită.

Îi plac imaginile calde, recuzita moale și naturală care pune în evidență trăsăturile gingașe ale nou născuților.

Magda Constantin

Magda este fotograf de familie (în București și împrejurimi) de mai bine de 6 ani. A început cu mult înainte, cu un curs de fotografie acreditat la RGB. A continuat mai târziu, cu workshop-uri și mentoring-uri dedicate, alături de oameni extrem de talentați din industria fotografiei de familie, atât locala cât și internațională: Olga Vușcan, Elena Shumilova, Mădălina Vasile.

Evoluția ca și fotograf a fost împletită, în tot acest timp, cu evoluția ca mamă. Sofia și Radu au crescut odată cu fotografiile ei. La început participau la ședințe în cărucior sau în sisteme de purtare. Acum deja ajută și ei la sesiuni.

Olga Vușcan

Olga Vușcan fotografiază povești de iubire din adolescență. De la fotografia de eveniment pe care o face din 2007 a trecut treptat la fotografia de familie. A intrat în studio în 2013 și de atunci creează imagini pline de culoare și de viață pentru familiile care îi trec pragul. 

Din 2015 a început seria atelierelor de fotografiere a nou-născuților și de atunci i-au trecut pragul peste 100 de fotografi care vor să învețe secretele acestei nișe.

Pe Olga o puteți găsi și pe https://olgavuscan.ro sau în cadrul evenimentului la atelierul susținut împreună cu Andrei Alexa.

Monica Lazar

Monica lucrează ca High-End Retoucher de doi ani. În prezent colaborează cu fotografi de beauty și branduri internaționale de cosmetice.

S-a născut în Timișoara, dar s-a stabilit în București în urma cu 8 ani, venind la Masterul de Neurobiologie. A lucrat mulți ani în domeniul în care s-a format, iar fotografia și editarea au început ca o joacă, ca un moment de relaxare.

A învățat post-procesare cu ajutorului proiectului ei de autoportrete, început dintr-o întâmplare. Editarea autoportretelor a ajutat-o să învețe tehnici pentru a face din fotografii povești, iar colaborarea cu clienții riguroși din industria cosmetica a învățat-o standardul proiectelor comerciale.

„Ceea ce a început ca un hobby, a devenit activitate full time, una care mi se potrivește mai bine decât orice am făcut până acum și mă bucură mult să vorbesc despre asta oamenilor la fel de pasionați de fotografie.”

Andrei Alexa

Absolvent în 2013 a Școlii de Fotografie Art-Image din Cluj-Napoca, rămânând membru în Asociația Art-Image, iar din 2016 este lector în cadrul școlii de fotografie, unde susține atelierele de editare în Adobe Lightroom și unele ateliere practice din cadrul școlii.
A început ca și fotograf de eveniment în 2014, iar din 2016 fotografiază împreună cu soția lui, Corina, sub brandul „Visual Stories”, intrând ușor în breasla fotografilor de familie, axându-se tot mai mult pe fotografia de botez, maternitate, copii și familii, având propriul studio foto în Cluj-Napoca.

Foto jurnalismul este genul de fotografie care îl reprezintă cel mai bine, dar și fotografia de studio, unde experimentează cu lumina la ședințele foto de maternitate sau boudoir.

Având o pregătire de inginer, cu un bagaj consistent de experiență în domeniu IT/Hardware, este pasionat de tehnologie.

Laviniu Chis

Este în permanentă căutare de cunoștințe și oportunități noi pentru a-i ajuta pe cei din jur să-și atingă potențialul maxim pentru a inova și crea lucruri excepționale. A facilitat și mentorat aplicarea practică a metodologiilor lean startup atât în companii startup cât și în companii cu venituri anuale de peste 15 milioane de euro.

Pasionat de antreprenoriat, manager la LC Learning & Consulting, specializat în implementarea metodologiilor lean startup pentru dezvoltarea afacerilor și inovare, a strategiilor de intrare pe piață, formarea și dezvoltarea angajaților prin cursuri, planificare strategica și atragerea surselor de finanțare nerambursabile.

Îl puteți întâlni în cadrul Conferinței din data de 19 august 2020

F64 partener la Family Portrait Academy 2020

Pe lângă workshop-urile și conferințele anunțate de organizatori, zeci de echipamente așteaptă să fie testate între 18 și 19 august. Printre partenerii evenimentului se numără Sony, Wacom, Panasonic, Sigma și Godox

Pe parcursul evenimentului, consultanții de la F64 vor fi prezenți, oferind detalii despre produse și recomandări despre echipamentele potrivite pentru fotografia de familie și nou-născut, atât pentru cei aflați la început de drum cât și cei pentru care această pasiune s-a transformat și în meserie.

Sony

Sony ZV-1
Sony Cyber-Shot DSC-RX100 VI
Sony A7R IV
Sony A6600
Wacom Intuos Small
Wacom PTH-660 N Touch Intuos PRO M
Wacom One Creative Pen Display 13"
Sigma 14-24mm Obiectiv Foto Mirrorless F2.8 DG HSM Art Montura Panasonic L
Sigma 24-70mm Obiectiv Foto Mirrorless F2.8 DG HSM Art Montura Panasonic L
Sigma 24mm Obiectiv Foto Mirrorless F1.4 DG HSM Montura Panasonic L
Sigma 35mm Obiectiv Foto Mirrorless F1.4 DG HSM Montura Panasonic L
Sigma 45mm Obiectiv Foto Mirrorless F2.8 DG HSM Contemporary Montura Panasonic L
Sigma 50mm Obiectiv Foto Mirrorless F1.4 DG HSM Montura Panasonic L
Sigma 85mm Obiectiv Foto Mirrorless F1.4 DG HSM Montura Panasonic L

Echipamente studio

Godox AD600 Pro
Godox AD600BM Witstro Manual All-in-One Outdoor Flash
Godox AD400 Pro Witstro All-In-One Outdoor Flash Blit Studio Portabil
Godox SB-FW140 Octobox 140cm Montura Bowens
Godox UB-L3 Umbrela Reflexie 185cm Argintiu/ Negru

Avem ceva pentru fiecare și credem că toți avem lucruri noi de învățat și de trăit în cele 3 zile petrecute împreună.

Urmărește-ne în continuare pentru a afla detalii despre evenimentele importante pentru comunitatea de fotografi și videografi.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.