Cel mai bun aparat foto mirrorless. 5 recomandări pentru începători și avansați

Vrei să alegi cele mai bune aparate foto pentru pasiunea ta, fotografia. Ai la dispoziție popularele DSLR-uri, aparate foto compacte sau aparate foto mirrorless. Vei decide în funcție de tipul de fotografii pe care vrei să le realizezi, de priceperea ta în arta fotografică și de bugetul pe care-l ai la dispoziție.

Camerele foto mirrorless folosesc obiective interschimbabile şi nu utilizează niciun fel de oglindă. Lumina ajunge direct pe senzor și vezi direct pe ecran cum va arăta fotografia pe care o realizezi, prin intermediul vizorului electronic. Focalizarea imaginii se realizează direct prin senzor.

Te întrebi ce este mai bine să cumperi, DSLR sau mirrorless? Răspunsul depinde de specificul activității tale de fotograf și de nivelul profesional: începător sau avansat.

Iată câteva recomandări de care să ții cont atunci când alegi o cameră foto mirrorless. 

Alege camere foto mirrorless versatile

Dacă este vorba despre mirrorless pentru începători, alege modele de camere foto versatile, pe care să le poți utiliza în toate tipurile de sesiuni foto. Sunt ușor de folosit și înveți subtilitățile artei fotografice într-un mod eficient, prin exercițiu practic.

Optează pentru mirrorless-uri de dimensiuni mici, care au greutate mai redusă decât DSLR-urile, deci poți să le transporți mai ușor. Sunt accesibile ca preț, iar oferta de resigilate vine cu soluții convenabile pentru alegerile tale.

Selectează aparate foto mirrorless cu obiective performante

Când alegi să fotografiezi cu mirrorless, ai ocazia să folosești o gamă largă de obiective foto mirrorless, pe care le schimbi după preferințele tale și după tipurile de fotografiei pe care le realzezi.

Beneficiezi de o plajă de focalizare similară cu cea a aparatelor DSLR. În plus au autofocus rapid, pot face poze cu până la 10 cadre pe secundă și au valori ISO comparabile cu celelalte tipuri de aparate foto. Dacă te întrebi cum alegi cele mai bune obiective mirrorless, notează-ți criteriile de bază: obiective rapide, focalizare bună, funcții wide angle.

Verifică opțiunile de zoom pentru camere mirrorless

Este important să verifici funcția  zoom pentru mirrorless, ca să alegi cele mai bune variante, în funcție de stilul tău de fotografiere. O sugestie ar fi obiectivul de kit cu zoom motorizat, care să fie completat de zoom-uri rapide, pentru un raport optim între performanță și portabilitate.

Este important să poți face zoom in și să captezi imagini în acțiune. Dacă vrei un zoom mai mare decât cel pe care ți-l oferă obiectivul de kit, completează cu un teleobiectiv.

Alege camere mirrorless multifuncționale pentru ședințe foto profesionale

Dacă ești fotograf avansat alege camere mirrorless multifuncționale și camere mirrorless full-frame. Vei beneficia de aparate cu factor de crop mare, cu autonomie peste medie, dual slot și autofocus pe fotografie.

Ai la dispoziție aparate foto mirrorless de nivel profesional. Sunt remarcabile în gamă dinamică și oferă tehnologii avansate, precum Dual Native ISO pentru niveluri de sensibilitate de până la ISO 51200 sau  deep-learning, pentru detectarea în timp real a subiectului.

Optează pentru mirrorless-uri performante, cu accesorii foto dedicate

Ești pasionat de fotografie și ai experiență în realizarea unor ședințe foto de nivel profesional? Poți alege din oferta de aparate mirrorless cele mai bune camere foto pentru călătorii, ca să surprinzi imagini spectaculoase (fotografii de peisaj, wildlife, astrofotografie ș.a.).

Îți recomandăm să alegi aparatul în funcție de gama de accesorii pentru camere mirrorless pe care ți-o oferă. Verifică să ai baterii externe, blițuri, flashuri, carduri de memorie, filtre UV, gripuri și sisteme de prindere.

Inspiră-te din lista cu cele mai cumpărate aparate foto în 2022 și alege aparatul mirrorless potrivit pentru tine, ca să realizezi fotografii de calitate, atât în aer liber, cât și în interior.

Tu ce aparat mirrorless deții si care este experiența ta cu acesta? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Am citit mai multe articole si mi am notat informatii utile dar n am reusit sa ajung la un rezultat, ce camera mirrorless ar trebui sa achizitionez pentru a putea face preponderent fotografii in natura, locuiesc intr o zona rurala plina de pasari, caprioare, iepuri, etc…mi ar placea sa surprind iepurii fugind, la fel caprioarele, pasarile nu prea stau locului…deasemenea mi ar placea un rasarit superb si clar sau un peisaj citadin sau portrete, nu mai zic de fotografii macro…cuprinzand toate acestea, care ar fi aparatul cel mai potrivit? Poate imi sugerati 2-3 modele, va rog. Bune. Multumesc de ajutor ca deja sunt buimacita de multitudinea informatiilor…

    • Bună Andreea! Îți mulțumim pentru interesul acordat în ceea ce privește achiziția unui aparat foto mirrorless. Conform criteriilor menționate, vei avea nevoie de un aparat ce are abilități foarte bune de autofocus, oferind în același timp versatilitate printr-o gamă complexă de obiective ce vor acoperi toate necesitățile dorite:

      01. Sony A6400 (articol blog)
      02. Canon EOS R7 (articol blog)
      03. Sony A7IV (articol blog)

      Cele trei camere pot acoperi necesitățile dorite, iar în același timp am atașat mai multe articole de blog cu exemple ce te vor ajuta în alegerea aparatului foto potrivit

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.