Ghid complet de cumpărare – Cele mai bune camere pentru călătorii în 2022

Îți place să călătorești și să faci fotografii? Uneori ai timp să-ți planifici o vacanță pe cinste, alteori rămâne valabilă opțiunea city break. Oamenii iubesc acest gen de vacanță tocmai fiindcă le dă posibilitatea să fugă din cotidian peste weekend, să se detașeze și să-și încarce bateriile. Bineînțeles, cei pasionați de fotografie vor avea de pregătit dincolo de valiza cu haine și un mic bagaj doar pentru echipamentul foto. Cu o mulțime de opțiuni disponibile pe piața poate apărea și sentimentul copleșitor în momentul în care vrei să alegi o cameră foto potrivită pentru tine.

În cele ce urmează, îți prezentăm un ghid complet de cumpărare, destinat fiecărui tip de călător în parte pentru a te ajuta să iei decizia perfectă. Am selecționat atent, pentru fiecare brand în parte (Sony, Canon și Nikon, cele mai bune variante în funcție de nevoile fiecărui tip de călător.

#1 Cele mai bune camere pentru călătorii Sony 

Sony Alpha ZV-E10 – Perfectă pentru vloggingul de călătorie

Sony Alpha ZV-E10

Sony Alpha ZV-E10 este proiectată de la zero special pentru vlogging și gândită pentru nevoile vloggerilor din zilele noastre. Perfectă pentru vloggingul de călătorie, combină tehnologia imagistică avansată de la Sony cu posibilități extinse de utilizare și cu un set de funcționalități personalizate, optimizat pentru creatorii de conținut video.

Caracteristici principale Sony Alpha ZV-E10:

  • Înregistrare video internă 4K, prin citirea completă a pixelilor fără pixel binning
  • Codec XAVC S™ de înaltă frecvență la 100Mbps la înregistrarea 4K
  • Slow & Quick Motion (Filmare încetinită/accelerată)
  • Înregistrare full HD High-speed la 120 fps
  • Fotografiere cu temporizator de interval pentru clipuri video time-lapse uimitoare
  • Hybrid Log-Gamma (HDR) / S-Gamut3.Cine / S-Log3, S-Gamut3 / S-Log3

Camera ZV-E10 le permite utilizatorilor să beneficieze de mai multe posibilități de exprimare creativă, utilizând obiectivul ideal pentru fiecare cadru pe care doresc să-l fotografieze. Gama largă de obiective compatibile din seria celor cu montură E de la Sony le permite astfel să-și aleagă obiectivul perfect pentru viziunea lor creativă unică.

Sony RX100 Mark VII – Ia-o în buzunar peste tot

Sony RX100 Mark VII

Sony RX100 Mark VII este o cameră compactă, perfectă atât în ceea ce privește fotografiile statice, cât și pentru înregistrări video, oferindu-le utilizatorilor încrederea că au în buzunar o cameră cu specificații profesionale care permite surprinderea de imagini spontane din călătorii.

Caracteristici principale Sony RX100 Mark VII:

  • Senzor de imagine Exmor RS™ CMOS
  • Câmp focal de 357 de puncte AF și 425 de puncte AF de detecție a contrastului
  • Funcțiile „Real Time Tracking” și „Real Time Eye AF”
  • Total de 357 plane de focalizare, puncte de detectie a fazei AF, acoperind un total de 68% din cadru
  • Funcția Interval Shooting pentru videoclipuri spectaculoase cu încetinitorul
  • Înregistrare Super Slow Motion până la 1000 de cadre pe secundă
  • Ecran rotativ cu o mișcare de 180 de grade pentru utilizare ușoară în timpul vlogging-ului.

 Flexibilitatea procesului de fotografiere este asigurată de obiectivul ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-200mmviii F2.8-4.5 cu efect ridicat de magnificare, ce transformă camera RX100 VII într-o alegere versatilă pentru toate tipurile de scenarii de fotografiere și utilizatori, de la entuziaști pasionați de arta fotografică până la profesioniști.

#2 Cele mai bune camere pentru călătorii Canon

Canon EOS M50 II – Un mirrorless mic, puternic și accesibil

Canon EOS M50 II

Canon M50 II este o cameră foarte accesibilă, perfectă pentru călătorii. Versatilitatea este caracteristica principală a acestui aparat foto, fie că doriţi să realizaţi fotografii de calitate deosebită din vacanțe pentru postările pe Instagram, un videoclip nativ vertical pentru TikTok sau să faceţi o transmisie live pe YouTube, EOS M50 Mark II este ceea ce aveţi nevoie. 

Caracteristici principale Canon M50 II:

  • Senzor APS-C cu rezoluţie de 24,1 megapixeli
  • Fotografiere continuă la 10 cps
  • Excelent în lumină scăzută
  • Senzor APS-C cu rezoluţie de 24,1 megapixeli
  • Funcţii de economisire a timpului

Pentru conţinut care să poată fi încărcat cât mai repede după înregistrare, EOS M50 Mark II oferă conectivitate îmbunătăţită către smartphone prin Wi-Fi şi Bluetooth. Aceasta permite controlarea aparatului foto de pe un dispozitiv mobil şi încărcarea directă şi rapidă a imaginilor şi filmărilor pe canalele de socializare.

Canon EOS M6 Mark II – Imagini de calitate inegalabilă

Canon EOS M6 MK II

 Canon EOS M6 Mark II este un aparat foto mirorless compact, dar puternic ce oferă imagini clare – ideal pentru fotografii aflaţi în mişcare. Este un model versatil pentru fotografiere şi filmare, capabil de filmare în format 4K folosind în totalitate obiectivele ataşate și înregistrare în format Full HD cu până la 120 cps, oferind amatorilor mai multe opţiuni de înregistrare, precum slow motion şi crop sau rezoluţie foarte înaltă. 

Caracteristici principale Canon EOS M6 Mark II:

  • Fotografierea RAW în rafală la 30 cps
  • Dotat cu senzor APS-C CMOS de 32,5 megapixeli, asigurând o rezoluție de nivel full frame
  • Wi-Fi şi Bluetooth® integrate
  • Sensibilitate până la ISO 25.600
  • Vizor electronic detaşabil, opţional
  • Ecran tactil rabatabil la 180˚

Discul de selectare pentru care puteţi selecta funcţia, discul de selectare principal, comutatorul de selectare focalizare automată/manuală şi butonul de pornire şi focalizare automată sunt poziţionate intuitiv pentru a obţine un timp de răspuns mai rapid, necesar pentru scenele care necesită fotografiere rapidă.

#3 Cele mai bune camere pentru călătorii Nikon

Nikon Z50 – Un mirrorless accesibil, perfect pentru fotografii de călătorie

Nikon Z50

Nikon Z50 este o cameră ideală pentru fotografii spectaculoare din vacanță. Este mic, pornește repede, are o manevrare ușoară, astfel devine un foarte bun prieten de vacanță, obiectivele lui având o plaja focală suficient de mare pentru a face mai multe genuri de foto: street, architectura, chiar și un pic de wild life.

Caracteristici principale Nikon Z50:

  • Senzor BSI-CMOS 21 Megapixeli
  • Procesor de imagine Expeed 6
  • Sistem de autofocus cu 209 de puncte
  • Plaja ISO nativa 100-51200
  • Fotografiere în rafală la 11 fps
  • LCD tactil articulat cu 1,04 milioane de pixeli

Z50 este echipat cu un senzor în format DX, cu 20,9 MP, într-un corp rezistent și compact. Printre caracteristicile moștenite de la aparatele foto Nikon Z7 si Z6 se numără montura larga Z si sistemul AF hibrid. De asemenea, Z50 este prevăzut cu un vizor electronic clar, cu un ecran tactil cu înclinare și cu un maner adânc. Are integrată funcția inteligentă AF detectie ochi, Z50 este excelent pentru fotografierea portretelor, iar fotografierea continuă cu pana la 11 fps (cu AF/AE) este ideală pentru scenele de acțiune.

 Nikon COOLPIX P1000 – Interval de zoom remarcabil

Nikon Coolpix P1000

Nikon COOLPIX P1000 poate fi folosit pentru a fotografia natura sălbatică, clădiri şi forme de relief îndepărtate, fiind perfect pentru cei ce își doresc puțină aventură. Acest aparat foto remarcabil, de 16 MP, simplifică realizarea fotografiilor și filmelor extraordinare. Zoomul optic de 125x oferă intervalul de zoom de 24–3000 mm. Iar funcția Dynamic Fine Zoom de 250x extinde în mod digital limita superioară până la remarcabilă valoare de 6000 mm. 

Caracteristici principale Nikon COOLPIX P1000:

  • Rezoluție maximă: 4608 x 3456,
  • Distanșa focală: 24–3000 mm,
  • Zoom optic: 125X,
  • Apertura: F2.8–8,
  • Ecran: TFT 3,2″, rabatabil
  • Conectivitate: USB 2.0, micro HDMI, port microfon extern, WiFi 802.11b/g/n + Bluetooth 4.1 LE

Zoom-ul optic de 125x poate fi extins apelând funcția Dynamic Fine Zoom, până la valoarea 250x, funcţia de zoom optic este disponibilă inclusiv în modul de filmare, permiţând obţinerea de clipuri 4k UHD surprinzând evenimente care se petrec la mare distanţă, iar obiectiv NIKKOR se descurcă foarte bine și în lumină scăzută.

Despre metoda de plată Oney

 

 

Plătește rapid și ușor în trei sau 4 rate folosind cardul tău de salariu!

  • Adaugi produsele dorite în coș
  • Alege opțiunea de plată 3x4x Oney
  • Apeși butonul trimite comanda
  • Pe pagina de plată Oney completezi datele solicitate
Poate te-ar mai interesa și următoarele articole:
6 sfaturi simple pentru un city break cu fotografii de efect
Cele mai bune obiective Sony pentru fotografia de călătorie
10 lucruri de care să ții cont când îți alegi echipamentul pentru vacanță
Fotografia de călătorie – 6 sfaturi cu Gina Buliga
Ți-ai plănuit deja următoarea călătorie, dacă da, unde? Ce cameră ți-a atras atenția dintre cele menționate în ghid? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.