Accesorii recomandate pentru camerele mirrorless

În ultima vreme, aparatele foto mirrorless au devenit foarte populare, astfel că, din ce în ce mai mulți utilizatori le preferă chiar și pentru desfășurarea activităților profesionale. Camerele foto au nevoie de o serie de accesorii pentru a obține cele mai bune performanțe foto și pentru a proteja echipamentul. În cele ce urmează, vă prezentăm cele mai utile accesorii foto pentru mirrorless.

Aparate mirrorless

Ce înseamnă, ce este un aparat mirrorless? Acest tip de camere foto utilizează obiective interschimbabile, spre deosebire de camerele foto compacte şi nu utilizează niciun fel de oglindă, aşa cum sunt cele regăsite în cazul DSLR-urilor. Așadar, aparatele mirrorless sunt mai ușoare, mai puțin voluminoase și evoluează continuu, înlocuind DSLR-ul în preferințele multor utilizatori.

Care ar putea fi cel mai bun aparat mirrorless? Probabil aparatul cu care lucrezi cel mai bine și pentru care deții accesoriile foto necesare și utile de adăugat în geanta foto.

Tipuri de accesorii necesare

Unele accesorii, cum ar fi cardurile de memorie și bateriile sunt absolut necesare pentru a te asigura că poți utiliza în mod performant echipamentul pe care îl deții. Obiectivele, trepiedele și blițurile te ajută să faci fotografii de o calitate impecabilă. Altele, precum filtrele UV sau geanta foto sunt vitale pentru protejarea camerei și a obiectivelor. Iată, în cele ce urmează, câteva dintre cele mai utile accesorii propuse de f64.

Sistem de prindere și protecție

Dacă ești un fotograf care a trecut de la un aparat DSLR la mirrorless, primul lucru pe care îl vei observa este că aparatele mirrorless sunt de dimensiuni mai mici și pot fi și ușor alunecoase. Pentru a compensa acest lucru, poți cumpăra un sistem de prindere și protecție care te poate ajuta la îmbunătățirea modului în care mânuiești corpul camerei cu mâinile.

Miggo Grip and Wrap – Sistem prindere – protecție pentru Aparate foto Mirrorless și Compacte

Compatibilitate: aparate foto de maxim 12 cm lățime

Material: neopren, lycra

Grip-uri

 Grip-urile sunt unul dintre cele mai bune accesorii pentru camere mirrorless, deoarece bateriile acestor aparate se descarcă mai repede decât cele ale DSLR-urilor, cu excepția unor variante mai recente.

De asemenea, grip-ul te va ajuta să ai un control mai bun asupra aparatului foto. Totodată, bateriile suplimentare pot extinde timpul de fotografiere și pot contribui la îmbunătățirea performanței camerei.

Grip-ul Meike poate dubla timpul de funcționare al aparatului prin adăugarea a doi acumulatori lithium. Este ideal pentru evenimente de durată, precum nunți sau evenimente sportive. Telecomanda îți permite sa declanșezi de la departare.

Acumulatori foto de rezervă

Acumulatorii foto de rezervă reprezintă un accesoriu necesar pentru orice cameră, deoarece aceștia se pot descărca destul de repede, mai ales din cauza unor condiții meteorologice nefavorabile sau pe fondul expunerii aparatului la variații bruște la temperatură.

Canon LP-E17 Acumulator original pentru DSLR si Mirrorless

Carduri de memorie

Imaginile RAW și JPEG de rezoluție mare ocupă mai mult spațiu pe un card de memorie. Atunci când mergi la fotografiat este recomandat să ai întotdeauna la îndemână unul sau două carduri de memorie de rezervă cu viteză de scriere rapidă. Cardurile cu viteze de scriere mai reduse încetinesc viteza de scriere a imaginilor brute și procesul de fotografiere.

SanDisk Extreme Pro Card de Memorie SDXC UHS-I 128GB V30 633x

Memorie externă

Probabil vei face multe fotografii de calitate, la rezoluție mare cu aparatul mirrorless și, de aceea, stocarea pe termen lung și protecția tuturor acestor imagini este o problemă foarte importantă. Stocarea lor pe computer nu este suficientă. Un hard disk sau un solid state drive – SDD de rezervă poate fi de ajutor pentru păstra fotografiile în siguranță Aceste dispozitive sunt foarte fiabile și majoritatea pot fi setate să facă backup automat imaginilor în mod regulat.

Samsung T7 Touch SSD Extern 1TB USB 3.2 Gen2 Securizare Amprenta Negru

Dispozitivul are o rată maximă de transfer – 1050 MB/s, capacitate de stocare 1 TB, Interfață SSD – USB 3.2.

Blițuri foto

Chiar dacă aparatul foto mirrorless are un bliț încorporat, ar trebui să iei în considerare adăugarea unui bliț dedicat. Cele mai multe blițuri încorporate sunt limitate în ceea ce privește performanța și modul în care pot lumina un subiect sau o scenă. Fotografii cu experiență știu că iluminarea bună este esențială pentru a obține fotografia perfectă, iar pentru acest lucru ai nevoie de blituri foto dedicate.

Godox V1 Blit TTL cu Cap Rotund pentru Sony

Filtru foto UV de protecție a obiectivului

Filtrele foto UV sunt excelente pentru protejarea lentilelor obiectivului foto împotriva deteriorării fizice datorate condițiilor de mediu sau unor accidente. Acestea pot sal