Accesorii recomandate pentru camerele mirrorless

În ultima vreme, aparatele foto mirrorless au devenit foarte populare, astfel că, din ce în ce mai mulți utilizatori le preferă chiar și pentru desfășurarea activităților profesionale. Camerele foto au nevoie de o serie de accesorii pentru a obține cele mai bune performanțe foto și pentru a proteja echipamentul. În cele ce urmează, vă prezentăm cele mai utile accesorii foto pentru mirrorless.

Aparate mirrorless

Ce înseamnă, ce este un aparat mirrorless? Acest tip de camere foto utilizează obiective interschimbabile, spre deosebire de camerele foto compacte şi nu utilizează niciun fel de oglindă, aşa cum sunt cele regăsite în cazul DSLR-urilor. Așadar, aparatele mirrorless sunt mai ușoare, mai puțin voluminoase și evoluează continuu, înlocuind DSLR-ul în preferințele multor utilizatori.

Care ar putea fi cel mai bun aparat mirrorless? Probabil aparatul cu care lucrezi cel mai bine și pentru care deții accesoriile foto necesare și utile de adăugat în geanta foto.

Tipuri de accesorii necesare

Unele accesorii, cum ar fi cardurile de memorie și bateriile sunt absolut necesare pentru a te asigura că poți utiliza în mod performant echipamentul pe care îl deții. Obiectivele, trepiedele și blițurile te ajută să faci fotografii de o calitate impecabilă. Altele, precum filtrele UV sau geanta foto sunt vitale pentru protejarea camerei și a obiectivelor. Iată, în cele ce urmează, câteva dintre cele mai utile accesorii propuse de f64.

Sistem de prindere și protecție

Dacă ești un fotograf care a trecut de la un aparat DSLR la mirrorless, primul lucru pe care îl vei observa este că aparatele mirrorless sunt de dimensiuni mai mici și pot fi și ușor alunecoase. Pentru a compensa acest lucru, poți cumpăra un sistem de prindere și protecție care te poate ajuta la îmbunătățirea modului în care mânuiești corpul camerei cu mâinile.

Miggo Grip and Wrap – Sistem prindere – protecție pentru Aparate foto Mirrorless și Compacte

Compatibilitate: aparate foto de maxim 12 cm lățime

Material: neopren, lycra

Grip-uri

 Grip-urile sunt unul dintre cele mai bune accesorii pentru camere mirrorless, deoarece bateriile acestor aparate se descarcă mai repede decât cele ale DSLR-urilor, cu excepția unor variante mai recente.

De asemenea, grip-ul te va ajuta să ai un control mai bun asupra aparatului foto. Totodată, bateriile suplimentare pot extinde timpul de fotografiere și pot contribui la îmbunătățirea performanței camerei.

Grip-ul Meike poate dubla timpul de funcționare al aparatului prin adăugarea a doi acumulatori lithium. Este ideal pentru evenimente de durată, precum nunți sau evenimente sportive. Telecomanda îți permite sa declanșezi de la departare.

Acumulatori foto de rezervă

Acumulatorii foto de rezervă reprezintă un accesoriu necesar pentru orice cameră, deoarece aceștia se pot descărca destul de repede, mai ales din cauza unor condiții meteorologice nefavorabile sau pe fondul expunerii aparatului la variații bruște la temperatură.

Canon LP-E17 Acumulator original pentru DSLR si Mirrorless

Carduri de memorie

Imaginile RAW și JPEG de rezoluție mare ocupă mai mult spațiu pe un card de memorie. Atunci când mergi la fotografiat este recomandat să ai întotdeauna la îndemână unul sau două carduri de memorie de rezervă cu viteză de scriere rapidă. Cardurile cu viteze de scriere mai reduse încetinesc viteza de scriere a imaginilor brute și procesul de fotografiere.

SanDisk Extreme Pro Card de Memorie SDXC UHS-I 128GB V30 633x

Memorie externă

Probabil vei face multe fotografii de calitate, la rezoluție mare cu aparatul mirrorless și, de aceea, stocarea pe termen lung și protecția tuturor acestor imagini este o problemă foarte importantă. Stocarea lor pe computer nu este suficientă. Un hard disk sau un solid state drive – SDD de rezervă poate fi de ajutor pentru păstra fotografiile în siguranță Aceste dispozitive sunt foarte fiabile și majoritatea pot fi setate să facă backup automat imaginilor în mod regulat.

Samsung T7 Touch SSD Extern 1TB USB 3.2 Gen2 Securizare Amprenta Negru

Dispozitivul are o rată maximă de transfer – 1050 MB/s, capacitate de stocare 1 TB, Interfață SSD – USB 3.2.

Blițuri foto

Chiar dacă aparatul foto mirrorless are un bliț încorporat, ar trebui să iei în considerare adăugarea unui bliț dedicat. Cele mai multe blițuri încorporate sunt limitate în ceea ce privește performanța și modul în care pot lumina un subiect sau o scenă. Fotografii cu experiență știu că iluminarea bună este esențială pentru a obține fotografia perfectă, iar pentru acest lucru ai nevoie de blituri foto dedicate.

Godox V1 Blit TTL cu Cap Rotund pentru Sony

Filtru foto UV de protecție a obiectivului

Filtrele foto UV sunt excelente pentru protejarea lentilelor obiectivului foto împotriva deteriorării fizice datorate condițiilor de mediu sau unor accidente. Acestea pot salva lentilele de zgârieturi și reprezintă o formulă de protecție esențială împotriva prafului și a nisipului.

Filtru Hoya UV Slim Pro1 Digital 77mm

Diametru filtru filet 77mm

Tip Filtru UV

Trepied

Un trepied poate face diferența între o fotografie neclară, ștearsă și o una sharp și clară. Cele mai multe trepiede nu sunt grele, așa cum se poate crede. Cele mai multe sunt de fapt destul de ușoare, pliabile și ușor de transportat.

Hama Star 61 trepied foto-video

Trepiedul foto Hama Star 61 este realizat din aliaj de aluminiu și plastic de calitate fiind deopotrivă ușor și rezistent. Are toate funcțiile necesare pentru fotografiere, fiind un accesoriu extrem de util care permite inclusiv pivotarea aparatului foto la 90 de grade, pentru realizarea fotografiilor tip portret.

Geantă foto

O geantă foto adecvată pentru a transporta tot echipamentul poate prelungi durata de viață a aparatului mirrorless protejându-l împotriva umezelii, zgârieturilor, prafului și intemperiilor. O geantă adecvată permite depozitarea și organizarea accesoriilor importante: încărcătorul, cablurile, cardurile de memorie și un obiectivele fiind și spațiul de stocare sigur pentru aparatul foto. Atunci când alegeți o geantă foto este recomandat ca această să fie dotată cu:

  • un mâner de transport pe partea de sus,
  • o curea de umăr căptușită, reglabilă,
  • separatoare de compartiment interior reglabile,
  • buzunare exterioare cu fermoar pentru a păstra la îndemână articolele mici,
  • buzunare suplimentare pentru articole mai mari,
  • spațiu pentru camera cu un obiectiv montat.

Lowepro Format 100 Geanta Foto Neagra

Geanta se potrivește cu o varietate de camere Mirrorless cu obiectiv atașat, compacte și accesorii, are un design simplificat cu țesătură rezistentă la intemperii, mâner de prindere, curea de umăr detașabilă și reglabilă și accesorii pentru centură, spațiu de stocare cu buzunar superior cu fermoar.

Ai o cameră mirrorless? Alege accesoriile de care ai nevoie pentru aceasta și nu uita și de geanta în care să le aranjezi pe toate pentru a le avea la îndemână.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.