Fujifilm X-T4 – acest briceag cu de toate al camerelor mirrorless

Ion Badescu a testat aparatul mirrorless Fujifilm X-T4, despre care spune că are ”puteri supranaturale.” În cele ce urmează, vă prezentăm care sunt, în viziunea lui Ion Badescu, punctele forte ale acestui aparat, dar și lucrurile care ar necesita anumite îmbunătățiri.

Punctele forte ale aparatului Fujifilm X-T4

 • Ergonomia camerei
 • Construcția solidă, rezistentă la intemperii
 • Design-ul vintage
 • Prezența butoanelor dedicate pentru timpii de expunere și pentru moduri
 • Dual Slot-ul
 • Profilurile de culoare (în special Standard și Eterna)

De peste 85 de ani, FUJIFILM a evoluat continuu și a trecut cu modificările tehnologiei de la analog la digital. În esență, s-au uitat constant la modul de reproducere a culorilor și au dezvoltat noi moduri de a-ti reprezenta creativitatea. X-T4 prezintă un nou mod de simulare film, „ETERNA Bleach Bypass”, pentru a oferi filmului și fotografiilor un aspect mai artistic, imaginile având saturație redusă și contrast crescut.

 • Calitatea audio – te auzi destul de bine cu microfonul din cameră și nu distorsionează setările standard
 • Expunerea corectă
 • Codec-urile din cameră
 • Autofocusul pe fotografie
 • Stabilizarea
 • Durata bateriei

Cons

 • Funcționarea în condiții de lumină scăzută
 • Autofocusul pe video

Pentru mai multe detalii, vă invităm să urmăriți acest videoclip:

La ce concluzie a ajuns Ion Badescu, după testarea aparatului Fujifilm X-T4?

Camera este foarte bună pentru fotografi, pentru entuziaștii de profilele de culoare Fujifilm, sau pentru profesioniști de buget cărora nu le place să prelucreze ulterior imaginile prea mult timp. Este o cameră foarte drăguță, amatorii de imagine vintage vor admira camera. Butoanele dedicate sunt un mare plus.

Produse recomandate

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

 • Pentru a-mi ușura trusa foto cu care fac fotografie de nuntă, acum 5 ani am înlocuit camera de back-up (un Canon 5Dmk2) cu un Fujifilm X-T1, iar un an mai târziu, odată cu apariția lui X-T2 am renunțat complet la dSLR-uri. Fotografiez în continuare cu Fujifilm și n-aș spune că sunt un profesionist tocmai de buget.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.