Cum alegi cele mai bune obiective pentru o cameră foto mirrorless?

Camerele de fotografie mirrorless sunt potrivite pentru persoanele iubitoare de fotografie, atât pentru amatori, cât și pentru entuziaști și profesioniști. Acestea sunt excelente indiferent dacă dorești să le folosești pentru peisajele inedite din concediul tău sau pentru portrete.

Dacă vrei să afli cum alegi cele mai bune obiective pentru o cameră foto mirrorless, care sunt caracteristicile acestora și cum poți realiza cele mai deosebite fotografii în funcție de activitățile tale, consultă ghidul de mai jos. Este plin cu sfaturi și ponturi!

Ce înseamnă o cameră mirrorless?

Camerele de fotografiat mirrorless fac parte dintre cele mai populare tipuri de aparate foto pentru peisajele din vacanțe, evenimente și chiar pentru portrete. Camera mirrorless oferă un control excelent asupra setărilor pentru luminozitate, gama cromatică, focalizare și zoom, având senzori de imagine care concurează cu camerele telefoanelor mobile performante și cu aparatele DSLR.

Camerele mirrorless sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a filma extraordinar de bine pentru mediul online, precum platformele de vlog: YouTube, TikTok sau Instagram. Produsele mirrorless pentru videoclipuri și poze sunt de dimensiuni reduse, spre deosebire de aparatele DSLR, însă, păstrează aceeași calitate performantă pentru utilizator.

Ce înseamnă un obiectiv potrivit pentru ședințele tale de fotografie?

În funcție de peisajele, acțiunile, sporturile sau portretele pe care vrei să le fotografiezi, trebuie să alegi obiectivele potrivite, pentru ca imaginile obținute să aibă o calitate superioară a zoomului și a focalizării.

Există mai multe tipuri de obiecte, fiecare dintre acestea îndeplinind anumite funcții. De exemplu, pentru o imagine portret este importantă focalizarea pe persoană, iar fundalul să fie blurred. Pe de altă parte, dacă vrei să pozezi un cadru natural extins, vei avea nevoie de o focalizare de tipul wide-angle sau ultra-wide-angle, pentru a surprinde întreaga frumusețe a mediului.

Care sunt cele mai bune obiective pentru camerele mirrorless?

Obiectivele standard pentru camerele mirrorless

Obiectivele obișnuite pentru camerele mirrorless prezintă o calitate superioară a focalizării fixe și mobile, în funcție de dorințele fotografului și de imaginile capturate. Aceste accesorii sunt esențiale pentru persoanele pasionate de fotografie, cât, și pentru profesioniști deoarece oferă activității lor un surplus de valoare cu privire la calitatea imaginii. Totodată, obiectivele standard pot fi folosite pentru majoritatea tipurilor de poze capturate, în special, dacă lumina naturală sau cea artificială are intensitatea potrivită. Datorită acestor obiective, vei realiza fotografii cu un unghi mai mare, spre deosebire de pozele realizate cu un aparat mirrorless fără obiectiv.

Cele mai bune obiective standard pentru camerele mirrorless

  • Obiectiv Canon RF 35mm pentru Canon EOS R

Obiectivul Canon RF 35mm pentru Canon EOS R  este un obiectiv standard, cu funcții wide-angle pentru peisaje și focalizare excelentă pentru portrete. Obiectivul cuprinde punctele centrale ale unei poze și creează un filtru bokeh pentru fundal. Este un obiectiv Canon fix, în format Full Frame, cu autofocus, macro și 63 grade unghi de cuprindere.

  • Obiectiv Sigma 16mm pentru Sony E mirrorless

Obiectivul Sigma 16mm pentru Sony E mirrorless este excelent pentru capturarea unor imagini excelente din urban, în special, ale clădirilor istorice sau ale peisajelor din parcuri. Are montura de obiectiv pentru Sony E, obiectiv standard și ultra-wide-angle cu autofocus. Acest obiectiv Sony este potrivit și pentru amatori și pentru profesioniști într-ale fotografiei.

Teleobiectivele pentru camerele mirrorless

Teleobiectivele pentru camerele de tip mirrorless sunt menite să mărească dimensiunile subiectului și să captureze dinamica și acțiunea acțivităților sportive sau fluide. Astfel, acestea sunt des folosite pentru portrete, evenimente fizice precum ciclismul, joggingul și maratonul sau motocrosul, cât și alte sporturi extreme, dar și pentru imaginile și evenimentele petrecute în natură (wild-life). Teleobiectivele pot surprinde fenomene dinamice și chiar cele mai frumoase trăsături ale unui portret, datorită opțiunii de zoom și a distanței de focalizare precise.

Cele mai bune teleobiective pentru camerele mirrorless

  • Teleobiectiv Sigma 100-400mm pentru aparat mirrorless

Printre cele mai bune teleobiective se numără și Sigma 100-400mm cu montura pentru Sony E mirrorless. Acesta este Full Frame, cu autofocus și obiectiv zoom fix. Este excelent pentru evenimentele dinamice, precum sporturile extreme și concerte, cât și pentru portrete sau fotografiile statice.

  • Teleobiectiv Canon RF 600mm mirrorless

Teleobiectivul Canon RF 600mm pentru camerele mirrorless este un companion excelent indiferent de evenimentul dinamic sau static la care participi. Acesta va surprinde cele mai frumoase ipostaze de la un concert, ale unui portret sau chiar din mediul natural, datorită focalizării autofocus, full frame și zoom fix.

Obiectivele ultra-wide-angle și fisheye pentru camerele mirrorless

Obiectivele wide-angle și fisheye sunt excelente pentru distanță focală de calitate, cât și pentru un unghi mai mare care să cuprindă întregul eveniment la care participi. Aceste tipuri de obiective se pliază excelent pentru concertele indoors și în aer liber, pentru piesele de teatru, activitățile caritabile sau pentru capturarea peisajelor naturale sau urbane în întregimea frumuseții lor.

Cele mai bune obiective ultra-wide-angle și fisheye pentru camerele mirrorless

  • Obiectiv Fujifilm 23mm pentru montura Fujifilm X

Fujifilm 23mm pentru montura Fujifilm X este un obiectiv excelent oferit de către brandul Fujifilm. Poate realiza fotografii wide-angle, ultra-wide-angle și fisheye pentru orice tip de eveniment, fie acesta outdoors sau indoors.

  • Obiectiv Olympus 17 mm pentru Olympus MFT mirrorless

Obiectivul Olympus 17 mm pentru Olympus MFT mirrorless are focalizarea autofocus cu zoom fix și distanță focală de 34mm în format 135. Este ultra-wide-angle, cu un unghi de 57.5mm potrivit pentru fotografiile de tip landscape pentru peisajele rurale, urbane și naturale, cât și pentru portrete și evenimente.

Există numeroase obiective pentru aparatele de fotografiat mirrorless. Acestea sunt specifice nișei pe care o abordezi, fie ea de peisaje artistice în natură, de concerte și evenimente indoors și outdoors sau portrete. 

Ia în considerare tipurile de obiective potrivite pentru diferitele activități: standard, wide-angle și ultra-wide-angle, superzoom, fisheye, macro, all-around sau teleobiectivele și capturează cele mai bune momente ale evenimentelor la care participi!

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Salutare! Imi puteti recomanda un obiectiv pentru peisaje, outdoor pentru un mirorrless samsung NX 300?? Merci..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.