Cele mai bune aparate mirrorless pentru fotografia de nuntă

Poți să folosești aparatele mirrorless în fotografia de nuntă? Dacă aparatul foto mirorrless are caracteristicile care se potrivesc cu ce așteptări ai ca fotograf de eveniment, poți lua această alegere. Există fotografi de nuntă care nu au încredere că un aparat mirrorless ar putea fi potrivit pentru fotografia de nuntă, la fel cum există fotografi care ar alege oricând un astfel de aparat în detrimentul unui DSLR. Până la urmă, este vorba de preferințele și stilul fotografic al fiecăruia dintre noi.

De ce merită să folosești aparatele mirrorless în fotografia de nuntă și câteva provocări pentru fotografi

Cei mai mulți fotografi de nuntă care utilizează aparate foto mirrorless folosesc în general două corpuri. Dimensiunile reduse, precum și greutatea acestora (mai mică decât în cazul unui DSLR), permit fotografilor să aibă mereu pe umăr 2 corpuri, cu obiective diferite (de exemplu, unul grandangular/wide sau un zoom normal și un teleobiectiv). În acest fel, poți surprinde mult mai rapid anumite momente, fără a pierde timpul cu schimbatul obiectivelor în timpul unui moment important al evenimentului. Avantaj mirrorless!

Un alt motiv pentru care fotografii folosesc aparate mirrorless sau, în anumite cazuri, chiar au schimbat sistemul DSLR pe mirrorless, este modul video. Este cunoscut faptul că multe persoane preferă un mirrorless bun pentru a filma, acesta oferind mai multă flexibilitate. Chiar dacă există DSLR-uri extraordinare la partea de filmare, costul acestora este unui piperat. Ca raport performanțe/preț, există însă mai multe mirrorless-uri de luat în calcul versus DSLR, care de ele mai multe ori, vin cu anumite limitări.

În ceea ce privește captarea unui moment important din timpul ceremoniei, poți lucra foarte bine cu aparatele foto mirrorless. Un alt avantaj al aparatelor mirrorless este faptul că îți permit să fii mai puțin invaziv, să te amesteci mai ușor în mulțime și să surprinzi astfel mai bine subiecții fotografiați sau evenimentul în sine. Capacitatea de a lucra mai aproape se datorează și dimensiunilor aparatelor mirrorless. Când lucrezi mai aproape de subiect, este mai ușor să simți ce se întâmplă în acel moment. În plus, un aparat mirrorless este mai confortabil și îl poți ține la gât sau pe umăr un timp mia îndelungat fără să obosești.

Iată care sunt câteva dintre cele mai bune și folosite aparate mirrorless ale momentului:

Panasonic

Lumix GH5

Panasonic Lumix GH5 este unul dintre cele mai bune aparate mirrorless existente pe piață. Poate rula 60 fps la 4K și până la 180 fps la 1080 p. Ecranul rabatabil este o caracteristică distinctă și oferă o vedere directă a ecranului LCD pentru verificarea și încadrarea focalizării. Stabilizarea internă pe 5 axe asigură că imaginea va fi limpede. Profilul de culoare al aparatului este uimitor.

Un dezavantaj al acestui aparat este faptul că performanța luminii slabe este mai mică decât în cazul altor aparate mirrorless.

Lumix G80

Încorporând o serie de tehnologii avansate și funcții utile într-un corp rezistent și compact, aparatul foto Lumix G80 a fost conceput pentru a excela pe teren. Este prevăzut cu un sistem dual de stabilizare a imaginii pe 5 axe îmbunătățit- 5 axis Dual I.S. Cu acest sistem, fotografiile și imaginile video înregistrate își păstrează calitatea indiferent de mișcările cauzate de tremurul mâinilor sau de deplasarea pe teren.

Lumix G9

Lumix G9 este un model de referință marca Panasonic care îmbină viteza și durabilitatea. Prezintă cea mai bună calitate a imaginii din gama camerelor mirorrless Lumix G și oferă imagini de 80 megapixeli în modul High Resolution. Prin tehnologia unică Panasonic poți înregistra imagini la viteze de până la 30 fps (6K) sau 60 fps (4K).

Sony

Sony A7 III-R

Inovația Sony în domeniul senzorilor de imagine a stat la baza camerei A7 III care încorporează noul senzor de imagine Exmor R CMOS de 24.2Mpx, cu iluminare din spate, ce oferă o sensibilitate crescută, rezoluție uimitoare și un interval dinamic extins  la sensibilitate scazută. Prin combinarea acestui senzor cu o varietate de facilități impresionante, inclusiv acoperire AF de 93%, fotografiere rapidă cu până la 10 cadre pe secundă, capabilități video 4K diverse și multe altele, Sony a creat o nouă unealtă care ofera posibilitatea de a surprinde conținut în moduri noi.

Sony A7 II-S

Sony A7 II oferă o calitate excepțională a imaginii într-un corp compact și usor, moștenind caracteristicile recunoscute ale seriei A7: cel mai mic și ușor model full-frame cu obiective interschimbabile din lume. Senzorul full-frame Exmor CMOS de 24,3 Mpx este mobil de-a lungul a cinci axe, pentru a compensa mișcarea accidentală a aparatului, asigurând o stabilizare optică echivalentă cu 4,5 trepte de expunere.

Sony Alpha A6400

Sony Alpha a6400 este prevăzut cu cel mai rapid sistem de autofocus existent la ora actuală, acompaniat de două funcții inedite: Real-time Eye AF și Real-time Tracking. Aparatul este proiectat pentru a fi versatil și are un ecran rabatabil la 180 grade.

Sony Alpha A6500

Sony Alpha A6500 este un aparat foto mirorrless cu format APS-C, stabil, rapid și versatil, potrivit atât pentru fotografie, cât și pentru filmari. Cu un senzor 24.2MP Exmor CMOS și un procesor de imagine BIONZ X, aparatul oferă imagini clare și la o rezoluție înaltă cu o plajă largă a sensibilității de imagine, până la ISO 51200.

Orice aparat mirrorless ai alege pentru fotografia de nuntă, important este să utilizezi unul cu care să te simți confortabil.

Canon

Canon EOS M50

Gândit pentru aventurile lumii moderne, EOS M50 este primul aparat foto mirorless Canon dotat cu filmare 4K, ecran tactil cu unghi variabil și cu procesor de imagine Canon DIGIC 8. Mic și uimitor de usor, acest aparat dispune de cea mai recentă tehnologie foto și video. Echipat cu un ecran tactil Vari-Angle, cu funcția Touch and Drag AF și vizorul electronic central de mari dimensiuni, modelul EOS M50 are și un design modern perfect echilibrat pentru mână.

Canon EOS RP

Canon EOS RP prezintă toate beneficiile pe care le aduce Sistemul EOS R, printre care se numară și cea mai rapidă focalizare automată din lume. Fiind cel mai mic și cel mai ușor aparat foto Canon digital full frame de până acum, cu obiective interschimbabile, modelul EOS RP oferă imagini de calitate impresionantă.

Nikon

Nikon Z6

Senzorul CMOS în format full frame, iluminat din spate, cu 24.5 MP și funcție AF în plan focal captează imagini cu detalii bogate, deosebit de clare. Procesorul de imagine EXPEED 6 este extrem de rapid și asigură obținerea unori imagini cu zgomot redus și interval dinamic remarcabil, atât la valori ridicate, cât și scăzute ale sensibilității ISO.

Nikon Z7

Mulțumită monturii largi, cu diametrul de 55 mm, aparatul mirrorless Nikon Z7 captează mai multă lumină. Distanța de doar 16 mm dintre montura și senzorul de imagine în format full frame al aparatului foto permite unei cantități mari din acea lumină să ajungă la senzor.

Ți-am pregătit o mulțime de oferte la aparatele mirrorless potrivite pentru fotografia de nuntă.


Zilele Sony

Tu ce aparat mirrorless folosești în fotografia de nuntă? Lasă-ne un comentariu cu ce aparat mirroless folosești și mai ales ce-ți place la el.

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • 1. Cwlw 2 modele de la Somy sunt prezentate cu greseli. A7 iiiR are 42Mp iar A7 IIS are 12Mp.
    2. Canon M50 n-are ce cauta pe lista asta, nici unele modele de la Panasonic.
    3. De Fuji nu ziceti nimic? Nu au cotizat cu sponsorizari pentru articol?

  • Nu as pune in lista asta Canon RP, in timp ce Fujifilm este ignorat in totalitate. Articolul este doar o felie subtire, taiata in graba, a realitatii mirrorless, atat pentru profesionisti, cat si pentru entuziasti.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.