Premiile pentru echipamentul anului

Ce produse ar putea primi premii într-un clasament al anului 2022? Așa-i că ești curios să știi dacă produsul de pe wishlist-ul tău se regăsește în acest top al celor mai bune produse în 2022?

Haideți să aflăm împreună!

 Noul senzor CMOS stratificat de 45,7 MP, în format full frame si procesorul ultrarapid EXPEED 7 oferă o calitate extraordinară a imaginii. Cel mai avansat sistem AF de la Nikon de până acum redefineste tenacitatea. Te poți bucura de sedinte foto cât e ziua de lungă si de ore întregi de înregistrări video 8K. 

Remarcabilul sistem AF cu 493 de puncte include 405 puncte de zona AF automată – de cinci ori mai mult decat Z 7II. Performanțele de urmărire a subiectului pe întinderea cadrului le depăsesc chiar si pe ale apreciatului D6. 10 moduri de zona AF vă permit să optimizați configurarea functiei AF.

La intersecția dintre calitatea imaginii, portabilitate, viteză si fiabilitate, OM-1, de la OM SYSTEM este un aparat foto mirrorless emblematic construit pentru aventură. Caracterizat de platforma sa versatilă Micro Four Thirds, OM-1 îmbină performanța rapidă a fotografiilor si înregistrarea video 4K, cu instrumente unice de imagistică si un design fizic robust si fiabil.

În cadrul categoriei Cea mai bună cameră profesională cu senzor crop, OM System OM-1 a obținut premiu I!

Dispunând de un uimitor senzor X-Trans CMOS 5 HS de generația a 5-a și X-Processor 5 într-o carcasă frumos proiectată, fotografii și realizatorii de film pot crea acum în ritmul vieții și imaginației lor. Un senzor de imagine nou de 26,1 megapixeli combină tehnologia de iluminare din spate existentă cu o structură stratificată, care dublează viteza de citire pentru capacități mai rapide de procesare a imaginii.

Depășind granițele imaginilor APS-C, FUJIFILM X-H2 este o cameră cu senzor crop mirrorless de înaltă rezoluție, cu un senzor BSI revoluționar de 40 MP și un arsenal de caracteristici de ultimă oră, împachetate într-un corp mic și durabil din seria X. Aflat în vârful gamei X-System, această cameră de înaltă performanță moștenește multe dintre progresele sistemului GFX în tehnologia de captare digitală pentru a oferi o calitate a imaginii, detalii și redare a culorilor nemaivăzute până acum.

În cadrul categoriei Cea mai bună cameră profesională full frame, Nikon Z9 a obținut premiul I!

α7R V integrează senzorul de imagine cu cea mai înaltă rezoluție de la Sony și o nouă unitate de procesare bazată pe inteligența artificială, dedicată recunoașterii subiecților din imagine pe bază de AI – o premieră pentru camerele din gama Alpha – dar și performantul motor de procesare a imaginii BIONZ XR™ – pentru prima dată pentru o cameră din gama „R” Full-Frame. Combinația dintre senzorul de înaltă rezoluție și aceste procesoare duce la următorul nivel procesul de captare și recunoaștere a subiecților, atât în imaginile statice, cât și în cazul clipurilor video.

EOS R3 a fost construit pornind de la feedback-ul celor mai exigenţi fotojurnalişti şi fotografi sportivi. Acesta aduce peste 100 de îmbunătăţiri faţă de modelele Canon mirrorless şi DSLR. Rezultatul este un aparat foto care eficientizează fluxurile de lucru şi care oferă un nou nivel de conectare între aparat şi fotograf, pentru viteză şi timp de răspuns de neegalat. Folosind un senzor nou, inovator, de 24.1 megapixeli, EOS R3 asigură echilibrul perfect între performanţă, rezoluţie şi viteză, oferind fotoreporterilor şi fotografilor sportivi un aparat care îi ajută să depăşească limitele şi performanţele anterioare.

Gândit pentru următoarea generaţie de utilizatori de echipamente din gama EOS 90D, EOS R10 este un aparat foto puternic, care oferă fotografii şi filmări excelente, potrivit cu stilul de viaţă al creatorilor de conţinut şi fotografilor în continuă mişcare.  Având un bliţ încorporat, EOS R10 este un echipament complet, fiind excelent pentru fotografii care lucrează în medii diferite, fie că este vorba de interioare sau spaţii slab iluminate.

Concepută pentru a vă însoți în aventurile dumneavoastră, camera foto mirrorless OM-5 de la OM SYSTEM este o cameră Micro Four Thirds compactă si durabilă, potrivită pentru o varietate de nevoi foto si video. Dispunând de un senzor Live MOS de 20,4 MP si de un procesor de imagine TruePic IX actualizat, camera oferă fotografiere continuă rapida de până la 30 fps, precum si înregistrare video DCI si UHD 4K. Senzorul si procesorul ofera, de asemenea, o gamă de sensibilitate de până la ISO 25600.

Aparat foto mirrorless portabil si puternic, FUJIFILM X-T5 dispune de noul senzor APS-C X-Trans CMOS 5 HR BSI de 40 MP, dezvoltat recent, pentru rezultate pur si simplu uimitoare. Comparabil ca dimensiuni cu modelul original X-T1 si mai usor decât predecesorul său, acest aparat foto oferă o tehnologie de ultimă generație care include un sistem de stabilizare a imaginii în corp cu sapte stopuri, modul Pixel Shift Multi-Shot pentru fisiere de 160MP si viteze de declansare de până la 1/180.000 sec de la obturatorul electronic. X-T5 este, de asemenea, o cameră de filmare foarte capabilă, înregistrând până la 6,2K în culori 4:2:2 pe 10 biti intern sau ProRes RAW pe 12 biti si Blackmagic RAW prin HDMI.

 EOS R7 reprezintă o premieră, fiind primul aparat din Sistemul EOS R care foloseşte atât un multi-controller, cât şi o rotiţă de control pentru AF. Astfel, printr-o mişcare a degetului sau a rotiţei, utilizatorii pot controla setarea rapidă şi convenabilă a punctului AF în timpul fotografierii, precum şi alte funcţii intuitive în timpul redării. Perfect pentru cei care fotografiază din mers sau cu aparatul din mână timp de mai multe secunde, Stabilizatorul de Imagine Încorporat (IBIS) din EOS R7 oferă cel mai bun nivel de stabilizare a imaginii de până la 8,0 stops. În premieră la aparatele EOS, sistemul IS este folosit pentru echilibrarea liniei orizontului când funcţia „Nivel auto“ este activată şi elimină inclusiv mişcarea verticală atunci când aparatul este folosit în noile moduri panoramic sau panoramare.

Acest obiectiv a fost conceput pentru a răspunde nevoilor aflate în continuă schimbare ale creatorilor de imagini statice, de conținut video și hibrid din ziua de azi. Acest obiectiv aflat la a doua generație vine la șase ani după obiectivul original zoom 24-70mm din seria G Master. Este mai mic și mai ușor, are o viteză de urmărire AF (autofocalizare) îmbunătățită, de două ori mai mare, datorită celor patru motoare liniare XD de la Sony, plus o nouă construcție optică, care include trei elemente asferice, dintre care două sunt elemente unice XA (cu asfericitate extremă) pentru rezoluție ridicată, două elemente cu dispersie foarte scăzută și două elemente de sticlă Super ED, alături de acoperirea unică originală Sony Nano AR Coating II. 

Ideal pentru fotografiile de călătorie, Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD este un obiectiv zoom cu diafragma maximă luminoasă. Conceput pentru camerele mirrorless cu montura Sony E, obiectivul este alegerea ideală pentru fotografierea unor priveliști frumoase, a arhitecturii orasului, a scenelor de stradă notabile și multe altele. Oferind o deschidere largă maximă de f/2-2,8, poate fi folosit și în condițiile de luminozitate scăzută. Puteți controla adâncimea de câmp și izola subiectul foarte bine de fundal. Sistemul de focalizare automată VXD (Voice-coil eXtreme-torque Drive) oferă o focalizare automată rapidă, silențioasă și precisă pentru a se potrivi atât cu fotografiile, cât și cu aplicațiile video.

Acest obiectiv oferă fotografilor performanțe optice copleșitoare și un potențial nelimitat pentru creativitate in realizarea fotografiilor cu unghi ultra-larg, la o dimensiune fizică compactă. Luminozitatea excepțională F1.4 și claritatea uluitoare pe întreaga imagine, chiar și la deschiderea maximă, fac din acest obiectiv alegerea supremă pentru astrofotografie. În întunericul nopții și focalizat la infinit, 20 mm F1.4 DG DN | Art surprinde stelele de pe cer ca puncte clare și precise de lumină. Designul optic de ultimă generație și elementul frontal din sticlă asferică mare cu două fețe, de înaltă precizie, au făcut posibilă adăugarea unui filet frontal pentru filtre, fără a face compromisuri în ceea ce privește performanța optică sau dimensiunea. 

Când doriți să vă extindeți colecția de obiective, doriți flexibilitate, luminozitate si capacitate macro nu-i asa? Si, desigur, nu veți face compromisuri în ceea ce priveste calitatea imaginii. Obiectivul F1.7 LEICA DG oferă totul. Este un obiectiv cu unghi ultra-larg de 9 mm (echivalent standard 35 mm: 18 mm) care se potriveste cu filtre de 55 mm si oferă o putere de fotografie macro la jumătatea marimii reale ( 0.5x sau 1:2). Acest obiectiv compact oferă o calitate cu adevarat înaltă, excelând în orice, de la perspective largi până la prim-planuri, oferind un bokeh plăcut si în condiții de lumină scăzută.

Proiectat pentru camerele mirrorless full-frame cu montura L, obiectivul Lumix S 18mm f/1.8 de la Panasonic este un obiectiv cu unghi foarte larg elegant si compact. Unghiul de vizualizare foarte larg face ca acest obiectiv să fie potrivit pentru o gamă largă de utilizare, inclusiv pentru peisaje, astrofotografie si fotografie arhitecturală. De asemenea, poate fi utilizat pentru fotografii close-up datorită distanței minime de focalizare de aproximativ 0.18m.

Dispunând de o deschidere maximă foarte mare de F1.4, un control remarcabil al aberațiilor optice, precum și o multitudine de caracteristici bine gândite, SIGMA 24mm F1.4 DG DN | Art le permite fotografilor să capteze cu ușurință imagini uluitor de clare chiar și în cele mai exigente condiții de iluminare. Unghiul de cuprindere versatil de 24mm și luminozitatea debordantă a diafragmei maxime F1.4 fac din acest obiectiv alegerea perfectă pentru toate situațiile posibile, de la instantanee ocazional realizate în interior până la fotografii de arhitectură și chiar astrofotografie de noapte. Calitatea remarcabilă a imaginii obținută prin designul optic pentru mirrorles și utilizarea optimă a fiecărui element de sticlă și parti componente au dus la o suprimare completă a aberațiilor optice, cum ar fi coma sagitala, pentru a asigura performanțe de vârf pe toată suprafața imaginii, totul intr-un corp compact și ușor.

Noul obiectiv a fost realizat pe baza experienței vaste Sony în ceea ce privește design-ul obiectivelor și include tehnologii de top în cel mai ușor obiectiv full-frame superangular cu zoom și cu o deschidere constantă a diafragmei F4, oferind performanță și control remarcabile. Obiectivul compact livrează imagini de o calitate rafinată, capabilități de expresie și control ce  îi vor încânta pe cei mai pretențioși creatori de conținut din zilele noastre. Obiectivul este o alegere potrivită și pentru fotografie, datorită randării frumoase  specifice obiectivelor din gama G, performanței uimitoare de autofocalizare, dar și power zoom-ului ușor de folosit, într-un obiectiv extrem de compact, perfect pentru body-urile ce dimensiuni mici ale camerelor. 

Olympus M.Zuiko Digital ED 40-150mm f2.8 Pro dispune de o optică de invidiat, elemente optice din sticlă cu dispersie scăzută si asferice, ce alaturi de tratamentele multistrat vă vor oferi imagini bogate în detalii si cu un contrast excelent. Sistemul de focalizare al obiectivului Olympus M.Zuiko Digital ED 40-150mm f2.8 Pro este cu adevărat revoluționar, dispunând de două motoare liniare de tip VCM (Voice Coil Motor) ce asigură o focalizare rapidă, precisă si silențioasă.

Un ultra-teleobiectiv cu zoom elegant, Tamron 50-400 mm f/4.5-6.3 Di III VC VXD pentru aparatele foto mirrorless cu montura Sony E este o alegere ideală pentru fotografierea peisajelor, a faunei sălbatice, a sporturilor, a portretelor si multe altele. Având un raport de zoom 8x care începe de la 50 mm, acest obiectiv remarcabil de compact si portabil oferă o lungime de doar 183,4 mm, ceea ce îl face să aibă aceleasi dimensiuni ca si obiectivele convenționale cu zoom 100-400 mm.

Suntem curioși, tu deții unul dintre aceste produse sau ai dori în viitorul apropiat să achiziționezi un produs din această listă? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.