Cu Sony A6400 în Sankt Petersburg
F64
- 7minutes read
Deoarece suntem in luna februarie iar F64 organizează mai multe evenimente marca “Zilele Sony”, a venit momentul să vorbim despre Sony Alpha A6400 și obiectivul Sony 55-210mm, F 4.5-6.3 pe care am avut ocazia să le testez la finalul anului trecut, în Saint Petersburg.
Am fost plăcut surprins de forma body-ului, chiar dacă aparatul este un Mirrorless am avut încredere în cauciucul de pe margine și când aveam mâinile înghețate. De asemenea, greutatea redusă a aparatului, alături de un teleobiectiv nu s-a simțit pe durata călătoriei mele.
Pe partea de Software și interfață, cei de la Sony au dezvoltat un meniu ușor de folosit și intuitiv. Abilitatea de a-ți configura majoritatea butoanelor pe placul tău este un plus, iar preset-urile aparatului, precum modul de noapte, portret, black & white te ajută să treci repede de la o scenă la alta, fără să pierzi timp setând aparatul.
Focalizarea este una instantă iar recunoașterea facială funcționează și în scene subexpuse.
Cel mai bun exemplu pe care îl am este încercarea de a
fotografia detaliile unei machete, iar punctul de focalizare a sărit aproape
instant pe o sculptură din muzeul Hermitage. Desigur, optiunea de face tracking
poate fi dezactivată oricând printr-o simplă apăsare de
buton.
Eye-tracking este foarte rapid și reușește să țină subiectul focalizat mereu, atât foto cât și video.
Sony A6400 excelează și pe partea de hardware, fiind echipat cu un senzor APS-C de 24MP care reusește să filmeze 4K fără o limită impusă de timp, iar ecranul poate să fie rotit pentru a te vedea când vrei să faci un vlog.
Culorile pe care le scoate aparatul sunt plăcute , iar teleobiectivul 55-210mm F 4.5-6.3 oferă o compresie a imaginii frumoasă și foarte sharp. Pozele nu necesită neapărat postprocesare, deoarece ies foarte bine din aparat și nu există lens / color abberation.
Puncte slabe
Cât timp am folosit ecranul tactil pentru a vedea setările aparatului, pentru a vedea cum a ieșit o poză am văzut cum procentajul de baterie scade destul de repede. Din păcate, aparatul are nevoie de un amperaj mai mare față de o baterie externă obișnuită, așa că încărcarea prin Micro USB si Power Bank nu este o opțiune.
Tot în această categorie intră și stabilizarea in-body care nu există. Ar fi fost destul de greu dacă nu aveam un trepied la mine să fotografiez noaptea, iar această problemă evident, apare si la video.
Puncte forte
Senzorul este unul excelent, forma aparatului este una bună și este confortabil de ținut în mână. Totodată, interfața este una user-friendly iar conectivitatea la aplicația Sony te lasă să descarci pozele pe loc și să le editezi. Balamalele de la Display sunt super rezistente și cu siguranță vor rezista destul de mult, iar vremea nu o să fie o problemă, deoarece Sony A6400 este Water-sealed.
În concluzie, a fost o experiență plăcută si le mulțumesc celor de la F64 pentru echipament, dar trebuie să recunosc că personal nu tânjesc după Sony A6400. Lipsa stabilizării din body este una dintre probleme, iar acest lucru se poate observa destul de clar la capitolul video. În schimb, aparatul poate fi folosit pentru portret, peisaj, fiind foarte versatil. Cu siguranță o cameră bună pentru a face vlog dacă ai un gimball bun și îți atașezi și un microfon extern.
Articol și fotografii de Victor Nitu