(c) Victor Nitu

Cu Sony A6400 în Sankt Petersburg

Deoarece suntem in luna februarie iar F64 organizează mai multe evenimente marca “Zilele Sony”, a venit momentul să vorbim despre Sony Alpha A6400 și obiectivul Sony 55-210mm, F 4.5-6.3 pe care am avut ocazia să le testez la finalul anului trecut, în Saint Petersburg.

Am fost plăcut surprins de forma body-ului, chiar dacă aparatul este un Mirrorless am avut încredere în cauciucul de pe margine și când aveam mâinile înghețate. De asemenea, greutatea redusă a aparatului, alături de un teleobiectiv nu s-a simțit pe durata călătoriei mele. 

 

Pe partea de Software și interfață, cei de la Sony au dezvoltat un meniu ușor de folosit și intuitiv. Abilitatea de a-ți configura majoritatea butoanelor pe placul tău este un plus, iar preset-urile aparatului, precum modul de noapte, portret, black & white te ajută să treci repede de la o scenă la alta, fără să pierzi timp setând aparatul.

Focalizarea este una instantă iar recunoașterea facială funcționează și în scene subexpuse. Cel mai bun exemplu pe care îl am este încercarea de a fotografia detaliile unei machete, iar punctul de focalizare a sărit aproape instant pe o sculptură din muzeul Hermitage. Desigur, optiunea de face tracking poate fi dezactivată oricând printr-o simplă apăsare de buton.

Eye-tracking este foarte rapid și reușește să țină subiectul focalizat mereu, atât foto cât și video.

Sony A6400 excelează și pe partea de hardware, fiind echipat cu un senzor APS-C de 24MP care reusește să filmeze 4K fără o limită impusă de timp, iar ecranul poate să fie rotit pentru a te vedea când vrei să faci un vlog.

Culorile pe care le scoate aparatul sunt plăcute , iar teleobiectivul 55-210mm F 4.5-6.3 oferă o compresie a imaginii frumoasă și foarte sharp. Pozele nu necesită neapărat postprocesare, deoarece ies foarte bine din aparat și nu există lens / color abberation.

Puncte slabe

Cât timp am folosit ecranul tactil pentru a vedea setările aparatului, pentru a vedea cum a ieșit o poză am văzut cum procentajul de baterie scade destul de repede. Din păcate, aparatul are nevoie de un amperaj mai mare față de o baterie externă obișnuită, așa că încărcarea prin Micro USB si Power Bank nu este o opțiune. 

Tot în această categorie intră și stabilizarea in-body care nu există. Ar fi fost destul de greu dacă nu aveam un trepied la mine să fotografiez noaptea, iar această problemă evident, apare si la video.   

Puncte forte

Senzorul este unul excelent, forma aparatului este una bună și este confortabil de ținut în mână. Totodată, interfața este una user-friendly iar conectivitatea la aplicația Sony te lasă să descarci pozele pe loc și să le editezi. Balamalele de la Display sunt super rezistente și cu siguranță vor rezista destul de mult, iar vremea nu o să fie o problemă, deoarece Sony A6400 este Water-sealed.

În concluzie, a fost o experiență plăcută si le mulțumesc celor de la F64 pentru echipament, dar trebuie să recunosc că personal nu tânjesc după Sony A6400. Lipsa stabilizării din body este una dintre probleme, iar acest lucru se poate observa destul de clar la capitolul video. În schimb, aparatul poate fi folosit pentru portret, peisaj, fiind foarte versatil. Cu siguranță o cameră bună pentru a face vlog dacă ai un gimball bun și îți atașezi și un microfon extern

Articol și fotografii de Victor Nitu

Produse menționate în acest articol

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.