Blog Zeitgeist: top articole în 2012 pe blogul F64

Anul 2012 a însemnat, pentru F64, nu doar o creştere a traficului pe site ori creşterea numărului de fani pe Facebook, ci şi o implicare mai mare, din partea noastră, pe partea editorială. Anul trecut, am testat noi sau am dat spre testare mai multe aparate foto şi, prin urmare, am publicat mai multe review-uri. Am găsit ştiri interesante şi am anunţat concursuri, am postat fotoreportaje sau tutoriale foto. Începem 2013, aşadar, cu o retrospectivă a celor mai citite articole de pe blogul F64 în anul care a trecut.

 

 

afghan-girl-before-after-127438-lw10. Steve McCurry – Fata Afgană
Este povestea lui Sharbat Gula, o fetiţă de 8 ani la vremea la care a cunoscut-o celebrul fotograf al National Geographic. Steve McCurry o va reîntâlni în 2001, când îi va face o nouă fotografie. Însă ochii verzi, care l-au fascinat pe fotograf în anii ’80, spun, acum, o cu totul altă poveste. 

 

 

x-pro1_coperta9. Fuji X-Pro1 – Preview
F64 a lansat în România, la începutul anului trecut, în parteneriat cu producătorul, aparatul Fuji X-Pro1. Şi pentru că nici o prezentare nu e în plus atunci când se lansează un aparat nou, Vlad Dodan a scris un preview pentru blogul F64

  

 

3P0C9701 (1)8. Canon EOS C300 – test în magazinul F64
Nu i-am uitat nici pe cei pasionaţi de video. În iunie, când Canon a lansat C300, modelul care a fost rapid adoptat mai ales de către producătorii independenţi, camera a fost disponibilă pentru teste, în magazin, timp de patru zile. 

 

 

coperta_11_ani7. F64 împlineşte 11 ani. Să petrecem!
În 2012, F64 a împlinit 11 ani. Se cuvinea, deci, o petrecere pe măsura pasiunii celor care au crezut în noi şi au revenit constant în magazin, fie pentru echipamente noi, fie, pur şi simplu, pentru inspiraţie.  În aceeaşi zi, am anunţat şi deschiderea Cafenelei F64.  

 

 

2104791931_7b5632bd5b_o6. Greşeli comune ale unui fotograf începător
Pentru că ne place să-i ajutăm pe toţi cei pasionaţi de fotografie, iar F64 este un magazin ce se adresează nu doar profesioniştilor, ci şi amatorilor, am publicat un articol cu cele mai dese greşeli pe care le face un începător. 

 

 

vietnam_sm135. Nick Ut – Napalm girl
Secţiunea “Fotografii emblematice” de pe blogul F64 poate fi o sursă de inspiraţie excelentă şi, în acelaşi timp, este un loc în care publicăm poveşti fascinante din spatele fotografiilor. Un astfel de exemplu este cadrul “Napalm Girl”, una dintre fotografiile ce au devenit emblematice pentru mişcarea împotriva războiului din Vietnam. 

 

 

coperta4. 5D Mark III şi 1Dx @F64Studio în teste
Ne bucurăm de fiecare dată când putem aduce aparate foto noi în magazin, mai ales pe cele abia lansate sau vârfurile de gamă, aşa cum, în martie, a fost cazul 5D Mark III şi 1Dx.

 

 

iStock_000019307827Large3. Concurs Provocator – Final
Momentul anunţării câştigătorilor concursului “Provocator” a fost printre cele mai aşteptate. Aşa cum spuneam şi atunci, a trebuit să alegem trei cadre din 179. Şi n-a fost deloc uşor 🙂 

 

 

NL366_SplashBlackfriday_2. F64 te invită la Black Friday
Nu spunem nici o noutate când ne referim la preţurile echipamentelor foto: nu-s chiar ieftine, dar durata lor de viaţă este poate printre cele mai mari atunci când vorbim de tehnologie. Obiectivele nu necesită, la fel ca smartphone-urile, schimbarea la un an sau la doi ani, iar un DSLR poate fi folosit şi cinci-şase ani, continuând să obţină cadre la fel de bune. Nu este, deci, de mirare că reducerile sunt importante pentru toţi fotografii, iar Black Friday a fost cea mai bună ocazie pentru a cumpăra echipamente cu preţuri chiar şi la jumătate, mai ales la accesorii.

 

xpro_1_body_front11_212201. Updated – Test Fuji X-Pro1
X-Pro1 a fost unul dintre cele mai aşteptate aparate, în 2012. Drept dovadă şi interesul sporit al fotografilor pentru camera foto lansată de Fuji, căreia Şerban Mestecăneanu i-a dedicat un review amplu pe blogul F64. Articolul său a fost cel mai citit, în 2012.

 

 

 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.