Concurs Provocator – Final

Concursul ‘Provocator‘ sponsorizat de Pixel a fost chias si pentru noi o provocare: alegerea a 3 fotografii din 179. Trebuie sa recunoastem ca a fost greu… dar placut. 🙂
Juriul a privit cu un ochi exigent si a ales imaginile care respecta tema concursului dar a apreciat in aceasi masura contributia si viziunea personala la tratarea temei.
Iata imaginile castigatoare si felicitarile noastre tuturor participantilor!
 
 

Locul 1. Alexandru Mihai – Lust and Crave

Locul 2. Ilinca Daniel – Basic Instinct

 

Locul 3. Alexandru Lupascu – Preludiu

Concurs sponsorizat de Pixel Knight

Alți fotografi au mai citit și:

29 Comments

  • Poza 1 e OK, are o atmosfera de provocare… Din toate 3 e cea mai buna.
    Poza 2 e artificiala toata dar tehnic este procesata cu grija. In schimb modelele nu au nici un pic de atractie intre ele, fiecare sa uita in alta parte, pozitia mainii stangi a blondei este agresiva, pozitie dominatoare. Desi dezbracate, nu ma duce cu gandul la sex, ci la renuntare sau supunere fortata. E o fotografie buna pentru o revista de adulti dar nicidecum una artistica.
    Poza 3 E ulterior incitatiei, e postludiu… Si nu pare prea fericita oricum dar imi pare cam de locul 2.

  • […] Concurs Provocator – FinalMomentul anunţării câştigătorilor concursului “Provocator” a fost printre cele mai […]

  • Cred ca adevarata provocare pentru majoritatea fotografilor ar fi fost “cum sa imbraci o femeie astfel incat sa devina si mai provocatoare” decat opusul. Si, ca sa iesim din schema, cred ca exista si alte subiecte care sa exprime provocarea, in afara nuditatii etc. Se spune, pe buna dreptate, ca e bine cateodata sa te dai un pas inapoi ca sa poti avea vederea de ansamblu :). Zic si eu…care nu le stiu pe toate 🙂

  • din prima propozitie ati dat cu limba romana de pamant, chiar nu chias pt. noi o provocare… si o zice un roman de la 2000 de km departare.

  • In atentia celor care au comentat aici mai mult sau mai putin in tema. Fara prea multe argumente lamuritoate sfatul meu e sa va apucati serios de fotografie (ca sa intelegeti ceva din ce vedeti) si dupa ce va apucati vom vb dupa 15 ani. sunt convins ca o sa aveti o alta parere multi dintre voi. Cu stima unu' care stie cite ceva.

  • Felicitari locului 3 ! Personal, mi se pare cea mai buna fotografie.

  • Ma distreaza ca isi dau cu parerea asa zisi profesionisti…daca ai un studio si lumini si bani nu te numesti profesionist daca o faci pentru bani si nu pentru inima, sau pentru placerea ochiului…Daca tot va credeti mai buni aratati ca sunteti in stare sa castigati un concurs foto National Geographic, sau ce alte concursuri mai sunt…si uite asa bosorogii si mintile invechite demoralizaza initiativa…Sa criticam stim cu totii…

  • nu sunt "de meserie" ,sunt o simpla privitoare, dar 1 nu e miraculoasa ca si idee, 2-ul mi se pare falsa si foarte rece, lipsita de orice …. comunicare.
    3-ul imi place pt ca are acel aer de decadenta. parca inspira ispita pacatoasa, decandenta. imi place si punct.
    ah si 1- parca alunca, e tare dezechilibrata senzatia :)))

  • Dupa razboi, multi viteji se arata!!! Felicitari participantilor! Vis a vis de comentarii – parerea mea e ca cei care comenteaza ca ar putea fi… ca trebuia sa… ca pozitia… etc… important e sa participi, e usor sa iti dai cu parerea dupa margine, probabil ca aceste poze au fost din cele mai bune care au fost trimise la acest concurs.

  • Păreri de neprofesionist:
    – Fotografia nr. 1 este prost încadrată și dezechilibrată compozițional. Cum bine scria cineva mai sus, dacă tai o parte din ea, nu remarci că ar lipsi ceva.
    – Fotografia nr. 2 mi se pare reușită atât din punct de vedere compozițional, cât și al luminii. Unghiul ales pentru iluminare pune în evidență textura peretelui (o să vedeți de ce cred că este important) și reliefează foarte inspirat — și provocator — formele celor două fete. Direcțiile sugerate de vectorii din imagine — modelele plăcuțelor de pe perete și mâinile, picioarele și trunchiurile fetelor — oferă dinamism fotografiei.
    – Fotografia nr. 3 este interesantă din punct de vedere compozițional și al luminii, dar nu îmi inspiră în nici un caz un preludiu, ci mai degrabă o orgie care nu va mai ajunge să se finalizeze cu ceea ce ar vrea să sugereze fotografia.
    Pentru cele de mai sus, cred că locul I ar fi trebuit să fie acordat fotografiei nr. 2. Dar repet, este doar o părere de nespecialist…

  • Foarte ciudate rezultatele jurizarii! O regula de baza pt. orice incepator in ale fotografiei spune ca daca dintr-o fotografie tai o parte din ea si nu se strica sau nu se schimba nimic, atunci este o fotografie prost incadrata. Fotografia care are locul 1 sufera de aceasta problema. Cum spunea si Alexandru, ceva mai sus…. nepricepere sau lipsa de integritate?

  • Foarte slab arbitrajul! Mai bine nu v-ati mai implica in afaceri de genul asta daca nu aveti gust sau integritate.
    Imi pare rau sa fac astfel de comentrarii pentru ca imi place mult magazinul F64. Unele decizii de marketing mi se par foarte nereusite insa. La fel si unii din staff care il loc sa fie niste reali "know it all", doar se poarta ca atare.
    In fine, mai mutl succes in viitor!

  • baieti, mai relaxati …
    la poza nr.3 chiar e preludiu … cu sticla!
    in plus, mie mi se pare ca merita locul 1.
    prima poza e ca naiba, iar a doua e banala.

    • Sunt de acord 🙂

  • LOCUL 1 Incadrare proasta iluminare oribila!
    LOCUL 2 EXCELENT totul dar nu este provocator (mai degraba o dezamagire -dupa privirea lor)
    LOCUL 3 iluminare f buna incadrare de asemenea iar daca te gandesti ca dupa acel POSTLUDIU poate incepe un nou PRELUDIU ESTE INTRADEVAR PROVOCATOR

    • Locul 1, lumina chiar e slabă!
      Mult mai bun locul 2, comparat cu 1!

  • locul nr 3 este una dintre cele mai slabe poze … mai degraba gretos decat provoator

    • uita-te la portofoliul tau mai intai si abtine-te de la afirmatii "gretoase" 🙂

  • Nu, ca sticla e inca plina 🙂 Sau nu a fost nevoie de ea :))

    • POZA 3 > Nu s-a consumat "actul"… de asta este un "preludiu" 🙂
      Personal, mi se pare cea mai reusita fotografie, in acord cu tema.

  • La poza nr.1 fata are palma inspre ea. Corect trebuia sa fie inspre barbat.
    La poza nr.3 fata nu are sticla deschisa. Trebuia sa fie deschisa si deja consumata din sticla.

    • Daca e s-o zica si o femeie- la poza nr. 1 putin conteaza cum tii palma. 🙂
      Ca sa dai textila jos tii palma spre tine, ca sa mangai zona tii palma spre el sau spre tine. Dar astea-s detalii. Imaginea e faina.

    • Hahahaha … palma am observat-o si eu :))

  • sunt curioasa pe cine mai provoaca in ziua de azi sexul, nuditatea, alcoolul si tutunul, mai ales in ipostazele prezentate. daca tema se intitula "banalul si superficialul", as mai fi inteles.

  • vrem sa vedem toate pozele care au participat.. ca sa.. fim siguri ca nu e vreo d-aia.. cum ii zice.. mda.. toate pozele deci. :)))))

  • locul trei pare mai degrabă postludiu 🙂

    • Exact, si mai e si un vin slabut, cheap bastard 🙂

    • Exact! 🙂

  • saru'mana f64 😀

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.