32 destinații fotografice din Europa

În Europa se află unele dintre cele mai frumoase locuri din lume. Multe orașe din Europa sunt destinații fotografice ideale pentru pasionații de fotografie. Fotografia de peisaj, de stradă, de portret, detalii arhitecturale: într-o vacanță într-un oraș din Europa, poți experimenta cu toate aceste lucruri.

Fiecare destinație are farmecul său unic. Pe lângă numeroasele subiecte pe care le poți fotografia, te poți bucura de gastronomie, de istoria acestor locuri, de admirarea unui apus într-un loc de poveste. 

În cele ce urmează, îți prezentăm 34 de astfel de locuri, care te așteaptă să le explorezi străzile, în căutarea subiectului demn de fotografiat. 

34 destinații fotografice din Europa

#1 Viena, Austria

Viena este un oraș fermecător, cu o arhitectură bogată, oferind o mulțime de subiecte de fotografiat. Orașul are palate mărețe precum Schonbrunn și Belvedere, interioare elegante în cafenele cu istorie și alte elemente fermecătoare, precum tramvaiele ce străbat orașul.

#2 Bruges, Belgia

Fiind una dintre cele mai importante regiuni comerciale din Europa, Bruges are o varietate de lucruri de oferit pentru turiștii pasionați de fotografie. Poți admira canalele care amintesc de Veneția și poți petrece ore întregi fotografiind clădirile fermecătoare ale orașului.

Îți recomandăm să citești și următoarele articole:

Destinații fotografice: Bruges din două perspective
Jurnal de călătorie cu Sony A7 III: 6 zile – 6 orașe de neratat în Belgia

#3 Praga, Cehia

Praga este o locație încântătoare de vizitat și fotografiat și este considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din lume. În tot orașul există oportunități uluitoare pentru fotografia de călătorie, cum ar fi Podul Carol și Castelul Praga. Praga este una dintre acele destinații în care te vei trezi cu cardul de memorie plin de fotografii, fără să îți dai seama când s-a întâmplat asta. Clădirile sale istorice și bisericile gotice te vor inspira. Pasionații de natură se vor bucura să fotografieze râul Vltava, cel mai lung râu din țară.

#4 Dubrovnik, Croația

Dubrovnik este considerată una dintre cele mai interesante locații de pe litoral din Europa. Situat chiar lângă Marea Adriatică, acest oraș oferă unui fotograf o mulțime de oportunități. Istorie, o varietate de locații pitorești și o mulțime de case ciudate. Și să nu uităm că aici au fost filmate multe scene spectaculoase din Game of Thrones.

#5 Split, Croația

Split este o altă locație din Croația ideală pentru pasionații de fotografie. Acest oraș are o atmosferă romantică, cu plajele pe care le poți explora și străzile vechi pe care le poți străbate la pas. Cu siguranță vei avea de fotografiat o mulțime de priveliști pitorești!

#6 Copenhaga, Danemarca

Călătoria noastră virtuală ne conduce într-unul din cele mai fermecătoare orașe din nordul Europei. Cea mai frumoasă zonă din Copenhaga este Nyhavn, care este o zonă de port cu clădiri încântătoare. Orașul are, de asemenea, o mulțime de locuri fantastice: de la Palatul Christiansborg la parcuri, străzi frumoase și detalii arhitecturale.

#7 Tallin, Estonia

Tallin este una dintre acele destinații pe care o poți vizita și fotografia în orice perioadă a anului. Vara, te poți bucura de plimbări relaxante. Toamna, culorile vibrante ale orașului te invită să realizezi fotografii creative. Poți admira orașul de la înălțime dintr-o mulțime de locuri și poți căuta detaii arhitecturale încântătoare.

#8 Helsinki, Finlanda

Capitala Finlandei, cunoscută și ca unul din cele mai bune locuri din lume unde poți locui, te va inspira să realizezi cât mai multe fotografii. Poți vizita unele dintre cele 300 de insule din jurul orașului și poți interacționa cu localnicii.

#9 Colmar, Franța

Unul dintre cele mai frumoase locuri din Franța, Colmar se află în regiunea Alsacia din estul țării. Cea mai faimoasă zonă este în jurul râului. Orașul este plin de clădiri minunate cu fațade colorate. Are, de asemenea, o zonă numită La Petite Venise, care este deosebită pentru fotografiat.

#10 Paris, Franța

Paris este un vis pentru fotografi și are o mulțime de locuri unde poți realiza fotografii de album. Cu o gamă atât de diversă de atracții turistice, orasul este minunat pentru a face fotografii în orice moment al zilei si în orice sezon. 

Îți recomandăm să citești și următoarele articole:

Love in Paris – Fotografia de nuntă cu Canon R5, R6, obiective RF și EF
NEX(T) DESTINATION: PARIS

#11 Strasbourg, Franța

Orașul Strasbourg este o altă destinație încântătoare din Franța. Poți vizita la pas acest oraș, poți surprinde detaliile arhitecturale și poți căuta subiecte pentru fotografia de stradă și de peisaj în capitala regiunii franceze Alsacia.

#12 Berlin, Germania

Berlin este un oraș pe care îl poți vizita atât de unul singur, cât și cu prietenii. Cu o atmosferă vibrantă și o mulțime de obiective turistice, aici poți găsi o mulțime de subiecte de fotografiat atunci când vine vorba de fotografia de stradă și arhitecturală.

Îți recomandăm să citești și următoarele articole:

Berlin WCEU 2019 cu Sony A7R III
Fuji XE-2 în Berlin : "Look How Beautiful"

#13 Mykonos, Grecia

Renumit pentru arhitectura cicladică, Mykonos este plin de case tradiționale văruite în alb și de biserici cu cupole albastre. Insula este renumită pentru morile de vânt din fața Micii Veneții, unde te poți bucura și de apusul magic pe care îl poți surprinde în zeci de fotografii de album. Aici, poți captura lumina specială care scaldă Chora, orașul principal al insulei.

#14 Santorini, Grecia

Akrotiri, Fira, Oia sunt câteva dintre destinațiile cele mai populare din Santorini. Clădirile văruite în alb, atmosfera caldă și plajele fac din Santorini o destinație ideală pentru orice fotograf pasionat de călătorii. Fotografiile realizate în această insulă încântătoare pot reprezenta adevărate vederi. 

#15 Reykjavic, Islanda

Reykjavic este punctul de plecare pentru orice vizită în Islanda. Capitala Islandei este renumită în întreaga lume pentru cultura, istoria și frumusețea sa naturală. Aici, vei avea o mulțime de ocazii de a realiza fotografii de peisaj uimitoare.

#16 Veneția, Italia

Incredibil de romantică si unică, Veneția este una dintre cele mai frumoase destinații din lume! Canalele și gondolele sale, arhitectura veche, străzile înguste, îți oferă o mulțime de subiecte de fotografiat. Nu rata insula Burano, unul dintre cele mai colorate locuri din lume.

Îți recomandăm să citești și următoarele articole:

Veneția fără oglindă, cu Panasonic Lumix G9
Veneția și Burano, cu Fujifilm X-T2 și Fujifilm X-T10
Cu Fuji 18-135mm prin Bologna, Burano-Venetia si Ferrara
Cu Sony A7s prin Veneția
Cu Canon 6D la Carnavalul din Veneția

#17 Cinque Terre, Italia

Cinque Terre este o altă destinație încântătoare din Italia. Într-o zi, poți vizita cele cinci orășele colorate care fac parte din patrimoniul Italiei. Poți admira și fotografia plajele, detaliile arhitecturale ale caselor în culori vii și poți fotografia apusul într-unul din aceste orașe fermecătoare.

#18 Amalfi, Italia

Amalfi poate să nu îți vină în minte atunci când te gândești la orașe de top din Italia, dar este la fel de interesant ca și celelalte orașe enumerate aici.  Acest oraș de coastă este ideal pentru fotografia de peisaj și pentru surprinderea detaliilor arhitecturale.

#19 Roma, Italia

Cetatea Eternă, orașul pe care dorești să îl revitezi indiferent de câte ori l-ai vizitat, fie că ai aruncat sau nu o monedă în Fântana Trevi. Ca un imens muzeu în aer liber, în Roma poți fotografia multitudinea de obiective turistice și poți realiza fotografii în care surprinzi detaliile arhitecturale.

#20 Florența, Italia

În Florența, există o grămadă de lucruri de făcut și de subiecte de fotografiat. Zonele istorice, restaurantele cu specific italian, acest oraș este unul potrivit pentru fotgrafii pasionați de fotografie. Indiferent unde mergi, aici vei găsi ceva de fotografiat. Asigură-te că ai cu tine un card de memorie de rezervă!

#21 Riga, Letonia

Riga este plină de muzee, clădiri fermecătoare și săli de concerte. Orașul vechi, prietenos cu pietonii, este un loc unde poți fotografia o mulțime de subiecte. Pe lângă istoria bogată, acest oraș adăpostește și o mulțime de baruri și cluburi de noapte. Este locul ideal pentru fotografi de toate vârstele.

#22 Vilnius, Lituania

Capitala Lituaniei ascunde o mulțime de clădiri fotografice. Acestea îi vor inspira chiar și pe cei care nu sunt pasionați de arhitectură. Poți petrece ore întregi admirând castelele și turnurile orașului. 

#23 Londra, Marea Britanie

Londra este unul dintre cele mai populate orașe din Europa. Având în vedere acest fapt, aici se găsește câteva ceva pentru orice fotograf. Îți recomandăm să treci pe lista de locuri de vizitat și Hyde Park.

Îți recomandăm să citești și următoarele articole:

Cu Canon 85mm 1.2 L la Londra
București-Londra via F64 cu Fuji X-E1

#24 Amsterdam, Olanda

Amsterdam este o destinație unde cu greu poți lăsa aparatul de fotografiat deoparte. În zona centrală există o mulțime de canale care se împletesc în tot orașul Îți recomandăm să ieși dimineața devreme la fotografiat când te afli în acest oraș, pentru a surprinde potențialele reflexii perfecte, precum și în jurul ”orei albastre”.

#25 Cracovia, Polonia

Cracovia are o mulțime de baruri, străzi cu povești istorice și locații pitorești, atât pentru fotografii iubitori de urban, cât și pentru cei care admiră natura. Dacă dorești să realizezi fotografii de peisaje uluitoare, îți recomandăm să vizitezi zona lacului Zakrowek.

#26 Lisabona, Portugalia

O încântare pentru fotografi, cât și pentru cei pasionați de Instagram, Lisabona oferă o mulțime de oportunități de fotografiat. În tot orașul vei găsi zone de belvedere minunate și clădiri impresionante. Nu departe de Lisabona se află și Sintra, o altă destinație potrivită pentru pasionații de fotografie.

#27 Porto, Portugalia

Porto este plin de atât de multe atracții, încât nu îți ajunge o zi să le bifezi pe toate. Poți vizita grădinile amenajate din Jardins do Palacio de Cristial și poți petrece câteva ore de neuitat pe plajă. 

#28 Edinburgh, Scoția

Edinburgh este unul dintre orașele europene perfecte pentru fotografii pasionați de fotografia de stradă, dar și de peisaj. Poți admira orașul de la înălțime, de pe Arthur’s Seat și poți surprinde scene urbane în centrul vechi al acestui oraș, cu străzile sale înguste.

#29 Glasgow, Scoția

Un alt oraș demn de a fi menționat în această listă este Glasgow. Aici poți fotografia parcurile înverzite, dar și detalii arhitecturale și viața de noapte animată. Glasgow este considerat unul dintre cele mai prietenoase orașe din lume.

#30 Stockholm, Suedia

Stockholm oferă ceva pentru toată lumea, cu designul său modern și istoria bogată. În plus, este una dintre cele mai sigure destinații din lume. Orașul vechi Gamla Stan te invită să îl explorezi la pas, cu aparatul de fotografiat în mână.

Îți recomandăm să citești și următoarele articole:

3 zile în Stockholm cu Sony A7R III
Goana după Aurora Boreală, via Stockholm, cu Sony A7 III

#31 Barcelona, Spania

Pentru unele dintre cele mai fantastice și pitorești arhitecturi din Europa trebuie să vizitezi Barcelona. În tot orașul vei găsi capodoperele realizate de Gaudi, cu designurile creative.

#32 Budapesta, Ungaria

Locurile fotografice din Buapesta au tot ce și-ar dori un fotograf: arhitectură uimitoare, mâncare delicioasă, pisaje pitorești, un râu liniștit. Poți fotografia clădirea Parlamentului Ungariei și poți vizita Castelul Buda.

Bonus - Cele mai fotografice orașe din România

Și în România vei găsi orașe care îți oferă o mulțime de subiecte de fotografiat, cu atmosferă medievală, cu străzi înguste din centrul vechi și cu clădiri cu arhitectura deosebită. Printrele ele, amintim:

  • Sighișoara
  • Sibiu
  • Brașov
  • Oradea
  • Timișoara
  • Iași

Alte destinații fotografice din Europa

Lista noastră cuprinde 32 de orașe din Europa unde poți face cele mai frumoase fotografii. Continentul nostru are și alte destinații fotografice, locuri încântătoare cu peisaje care îți taie răsuflarea. Iată ce astfel de destinații recomandăm:

  • Insula Madeira
  • zona Toscana
  • Insulele Canare

Indiferent ce destinație fotografică alegi să vizitezi în Europa, trebuie să te asiguri că ai la tine baterii și carduri de rezervă, plus o geantă sau rucsac potrivite pentru echipamentul pe care îl deții. Iată ce nu ar trebui să îți lipsească din trusa de fotograf călător:

Suntem convinși că Europa ascunde și alte destinații care merită explorată. Care sunt destinațiile fotografice din Europa preferate de tine? Ce ai mai include în această listă? Unde ai fotografiat cel mai frumos apus ori ai surprins cel mai frumos peisaj? Povestește-te câte ceva demn de amintit despre experiența ta ca fotograf călător în Europa!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.