Top 10 Cele mai citite articole în 2022

Pentru noi, 2022 a fost un an deosebit în care am avut oportunitatea de a ne conecta cu cei ca noi, cei dedicați pasiunilor. A fost un an de inspirație în care am strâns articole despre teme diverse pentru cei pasionați de crearea de conținut.

În cazul în care ai ratat cele mai interesante articole ale anului 2022, te invităm acum să le descoperi, fiindcă te asigurăm că abordează subiecte interesante. Spor la citit și la creat!

Iată care au fost cele mai citite articole în 2022 pe blogul F64!

#1 8 festivaluri din România la care să mergi în 2022

 

 

După doi ani de restricții, vara din 2022 s-a anunțat o vară plină de festivaluri – ocazii de a socializa, de a participa la concerte și, bineînțeles, de a fotografia și filma, dacă aceasta este pasiunea ta, atmosfera vibrantă. 

Am pregătit o listă cu cele mai așteptate festivaluri și evenimente de o zi, unele dintre ele amânate din cauza pandemiei. 

#2 Top 10 camere pentru vlogging în 2022

 

Vloggingul a devenit foarte popular, tot mai multe persoane aleg să își expună pasiunile, talentele, aptitudinile și stilul de viață prin intermediul YouTube. Fie că ești un vlogger cunoscut, fie că ești la început ori îți dorești să creezi propriul canal de Youtube, echipamentul corespunzător este esențial. Pachetul complet al unui vlogger de succes nu se rezumă numai la abilitățile de comunicare, ideile de conținut și creativitate, ci presupune și alegerea echipamentului corespunzător. 

Noi susținem pasiunea ta, așa că în cele ce urmează îți prezentăm 10 cele mai bune camere pentru vlogging din 2022, variante testate, plăcute și recomandate de echipa F64.

#3 Top 10 aparate foto sub 5000 lei în 2022

 

Fie că dorești să îți cumperi primul tău aparat foto și să pășești în lumea fotografiei sau ești deja fotograf și ai vrea să îți faci un upgrade în ceea ce privește echipamentul foto, trebuie să ai în vedere faptul că decizia finală poate să fie chiar atât de simplă. Aparatul foto trebuie să satisfacă nevoile tale în fotografie, mai exact să știi ce tip de fotografie practici. Înainte să începem, e important să știi că nicio cameră nu te va face un fotograf mai bun, pentru asta e nevoie de mai mult de atât, e nevoie de muncă, studiu, dedicare și perseverență . Însă dacă alegi un aparat foto în funcție de nevoile tale reale, asta te va ajuta cu siguranță să progresezi și să poți da frâu liber creativității.

#4 Ghid complet de cumpărare – Cele mai bune camere pentru călătorii în 2022

Îți place să călătorești și să faci fotografii? Uneori ai timp să-ți planifici o vacanță pe cinste, alteori rămâne valabilă opțiunea city break. Oamenii iubesc acest gen de vacanță tocmai fiindcă le dă posibilitatea să fugă din cotidian peste weekend, să se detașeze și să-și încarce bateriile. Bineînțeles, cei pasionați de fotografie vor avea de pregătit dincolo de valiza cu haine și un mic bagaj doar pentru echipamentul foto. Cu o mulțime de opțiuni disponibile pe piața poate apărea și sentimentul copleșitor în momentul în care vrei să alegi o cameră foto potrivită pentru tine.

În cele ce urmează, îți prezentăm un ghid complet de cumpărare, destinat fiecărui tip de călător în parte pentru a te ajuta să iei decizia perfectă.

#5 41 de imagini superbe realizate în România

 

Pe 11 ianuarie sărbătorim Ziua Artei Fotografice în România, încă din 2010. Data reprezintă momentul nașterii lui Carol Popp de Szathmary (1812 – 1887), recunoscut ca fiind primul fotograf documentarist și de artă al României și primul fotograf de război din lume. Despre el găsești mai multe informații într-un articol amplu, AICI!

Cu ocazia acestei zile, ne-am gândit să întrebăm membrii grupului F64 ce imagini faine au realizate în România, fotografii realizate de-a lungul timpului cu care se mândresc. Am primit fotografii de peisaj și de portret memorabile.

#6 Nikon iese de pe piața aparatelor DSLR

Nikon se va retrage de pe piața aparatelor DSLR și își va concentra resursele pe producția de aparate mirrorless, potrivit unui raport de la Nikkei Asia.

Astfel, sfârșitul producției de aparate DSLR Nikon a sosit mai devreme decât era de așteptat, după ce a fost raportat anterior că aparatele cu montură F nu vor fi abandonate până în 2025. Dar Nikkei Asia susține că Nikon a ”pierdut” în fața smartphone-urilor. Pe viitor, Nikon își propune să lanseze produse cu caracteristici unice.

Raportul continuă spunând că gigantul japonez al aparatelor foto va continua producția și distribuția modelor DSLR existente, dar focusul se va îndrepta către aparatele mirrorless.

#7 Timpul de expunere: Ce este și cum îl setezi?